tumblr analytics

10-05-15

5 albums die je gehoord moet hebben: Snoop Dogg, Alabama Shakes, Palma Violets, Howling & Girl Band

Snoop Dogg - Bush

snoop dogg, bush, followthebush

Snoop Dogg's nieuwe album 'Bush' is volledig geproducet door Pharrell Williams en dat merk je meteen aan de feel good vibes ofte de oh zo typische retro-futuristische funk. Voeg daarbij de vele gastoptredens van ondermeer Kendrick Lamar, Gwen Stefani, Charlie Wilson en Stevie Wonder en je weet: dit is een must hear !

 

Palma Violets - Danger In The Club

Voor Palma Violets was het praktisch onmogelijk om het succes van hun eerste CD '180' te evenaren, maar - zo zeggen ze zelf toch - opvolger 'Danger in the club' is een "zeer creatief plaatje geworden". Iets wat we enkel kunnen beamen.

 

Alabama Shakes - Sound & Color 

 

"Don't Wanna Fight", zoals het live klonk bij David Letterman, bewijst dat dit tweede album van Alabama Shakes nog beter klinkt dan hun reeds veelvuldig bejubbeld debuut 'Boys & Girls' (nu al drie jaar geleden).

 

Girl Band - the early years

"Anger is an energy, disco is a weapon." (John Lydon)

 

Howling - sacred ground

Een mix tussen folk en electronica, gestript van alle essentie zodat enkel het naakte - sorry - pure overblijft. Subtiele klanken en een herkenbare stem, meer moet dat niet zijn.

09-03-14

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( maart 2014 )

 

rotatielijst,neneh cherry,beck,eagulls,st vincent,band of horses

 

Neneh Cherry - Blank project

De comeback van de eeuw. Ik weet het, we overdrijven graag, maar dit klinkt écht goed. Totaal anders ook dan de popsongs waarmee ze vorige eeuw bekend werd. Neneh's nieuwe stijl: "claustrofobische electronica, die mooi afkleurt tegen haar sensuele stem" (de morgen)

 

Eagulls - eagulls

Postpunk uit Leeds. Herkenbare melodieen, maniakale zang, krassende gitaren en een boel power. Kortom, een band die je in het oog moet houden...

 

Beck - Morning Phase

Beck bewijst met "morning phase" zijn kwaliteiten als songschrijver. Na de "herrie" van zoëven, een welgekome rustpunt. 

 

St. Vincent - St. Vincent

Een van ‘s werelds eigenzinnigste muzikantes: creatief, mysterieus en eigenwijs. Meer poppy en toegankelijker dan haar vorige platen, zonder echt al te veel toegevingen te doen...

 

Band Of Horses - Acoustic At The Ryman 

Een greatest hits set, live en unplugged. Opgenomen in het legendarische Ryman Auditorium in Nashville.

19-02-14

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( februari 2014 )

angel olson

The Sore Losers - Roslyn

Een portie eerlijke en oprechte rock and roll. We hebben het altijd al gezegd: the Sore Losers had drie jaar terug de Humo's rock rally moeten winnen. 

 

Angel Olsen - Burn Your Fire for No Witness

Een wondermooie stem gecombineerd met een complexe en melancholische sound. Een stuk steviger dan wat we van haar gewoon zijn, maar nog altijd een intieme eerlijke kijk in het diepste van haar gedachten...

 

Maxïmo Park  - Too Much Information

Volgens critici heeft Maximo Park nooit meer het niveau gehaald van hun debuutalbum "A Certain Trigger". "Too Much Information" is een aardige poging, wel mét eigen accenten... gelukkig maar.

 

Suzanne Vega - Tales from the Realm of the Queen of Pentacles

k Kan het niet helpen, maar Suzanne Vega blijven we herinneren als de zangeres van het wondermooie "Luca", nu al zo'n slordige 25 jaar geleden. Met "Tales from the Realm of the Queen of Pentacles" bewijst de amerikaanse dat ze er nog altijd staat. Wat een wondermooie stem...

 

Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens

Een album met bitterzoete liedjes vol weemoed en verbittering... Nog meer diepgang dan hun - ook al schitterende - debuut.

12-12-13

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( december 2013 )

MIA, matangi, album


Nick Cave and the bad seeds - Live from KCRW

Alles wat Nick Cave aanraakt, lijkt wel in goud te veranderen. Al zijn we hier waarschijnlijk iets te subjectief. Bestaansrecht voor dit album: de schitterende trage versie van 'the mercy seat'.


Neil Young - Live at the Cellar Door 

Terwijl we vol ongeduld wachten op een "archives 2" en wat meer materiaal uit de jaren '80 en '90, blijft Neil Young ons bestoken met lekkers uit het begin van zijn carrière. Niks op aan te merken en best leuk, daar niet van. Het album bevat 5 nummer uit ‘After the Goldrush’ én het meeste materiaal is ook te horen op "Live at Massey Hall". Kortom: een plaatje dat enkel de echte fans gaat aanspreken. Must hear: de pianoversie van ‘Cinnamon Girl’

 

Darlia - Knock Knock EP

Nieuw bandje uit Manchester dat de vergelijking met Nirvana (probleemloos) doorstaat. Met een sound die sterk aanleunt bij de grunge uit de jaren 90 en lyrics die intrigerend donker zijn, kan dit wel eens de revelatie van het komende jaar worden.

 

MIA - Matangi

Rebels, explosief maar volgens haar eigen platenfirma té braaf. Niks van gemerkt trouwens...

"My words are my armour and you're about to meet your karma." 

 

The Beatles - On Air – Live at the BBC Volume 2

The beatles waren midden jaren 60 als het ware het huisorkest van de BBC. Ontelbare radio-optredens moesten hun populariteit een boost geven. Nu - zoveel jaar later - deze live-CD: de perfecte weergave van zo'n radiosessie. Compleet met commentaar er tussendoor. Ondanks de slechte kwaliteit hier en daar, toch het luisteren waard.

20:36 Gepost door blog in Selectie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-13

Rotatielijst - 5 albums die je gehoord moet hebben ( november 2013 * deel 2)

cate le bon, 2013


Urbanus- Wan Troe Tie

De vlaamse bard is terug met een hele resem (protest)liedjes. Wij onthouden vooral het overheerlijke 'zetpilcar' (merci Isolde Lasoen) en 'De Gas Wordt Afgesloten' (de Natalia song)The Hunger Games: Catching Fire

Heel wat bekend volk zorgt voor een leuk streepje muziek: Coldplay, the National, Lorde, Santigold, etc... te veel om op te noemen.

 

Jake Bugg - Shangri La

Een productief baasje, die Jake Bugg. Steviger dan zijn debuut, maar wat ons betreft iets minder geslaagd.

 

Cate le Bon - Mug museum

Psychedelische folkpop, gedragen door een engelenstem...

 

The Killers - Direct hits

Een leuk overzichtje... mét twee nieuwe nummers.

06-11-13

Rotatielijst - 5 albums die je gehoord moet hebben ( november 2013 )

edward sharpe, 2013


Edward Sharpe & the magnetic zeros (2013)

Alweer een band die groot is geworden dankzij een commercial. Hun single 'home' schitterde ondermeer in reclame voor Ikea, Microsoft en Peugeot. Opvallen doen ze door hun Vrolijke, catchy mengeling van folk, soul en gospel...   

Voor de liefhebbers van Of Monsters And Men.

 

The Jimi Hendrix Experience - Miami Pop Festival (2013)

Een van de meest gezochte live-opnames van Jimi Hendrix voor het eerst op CD. Miami Pop festival (1968) was het eerste grote festival in Amerika én voorloper van Woodstock 15 maand later.

Met voor het eerst een live versie van 'Hear My Train A Comin' en 'Tax Free' .


Wende - Last resistance (2013)

Pure emotie... het ene moment breekbaar, dan weer intimiderend. Een album waarop popmuziek, elektronische muziek samenkomen in het spanningsveld tussen vertellen en trance.
 

David Bowie - the next day extra (2013)

Een nieuwe versie van 'the next day' met 5 extra nummers (‘Atomica’, ‘The Informer’, ‘Like A Rocket Man’, ‘Born In a UFO’ et ‘God Bless The Girl’) én 2 remixes (oa ‘Love Is Lost’ door James Murphy).

 

Alice Rose - Each Is a Dream (2013)

"Eén van de meest avontuurlijke zangeressen van het moment..." "aanstekelijke folk-meets-pop met subtiele elektronica, plus een stem die soepel schakelt van engelachtige klanken naar krachtige uithalen." 

 

 

31-10-13

Lou Reed: 6 platen die je gehoord moet hebben

lou reed, rip

The Velvet Underground -  The Velvet Underground & Nico (1968)

Hoewel het qua verkoopcijfers een flop was, werd 'the velvet underground & nico' een van de meest invloedrijke albums ooit. De cover van dit avangardische album is een ontwerp van Andy Warhol: de gekende gele banaan.

 

Lou Reed - Transformer (1972)

De grote commerciele doorbraak met ondermeer de succesnummers ‘Perfect Day’ en ‘Walk on the Wild Side’ (een song over homo's en transseksuelen).

 

Lou Reed - Berlin (1973)

'Berlin' vertelt het verhaal van een aan drugs verslaafd koppel. Een duidelijke verwijzing naar zijn eigen drugs- en alcoholverslaving.

 

Lou Reed - Metal Machine Music (1975)

Een duidelijk bewijs van dat Lou Reed graag experimenteerde. De plaat staat vol gitaarsolo's en andere noise.

 

Lou Reed en John Cale - Songs for Drella (1989)

Een pakkend eerbetoon aan de twee jaar eerder overleden Andy Warhol en meteen ook de eerste samenwerking met Cale in 20 jaar. 

 

Lou Reed - Raven (2003)

Ook Raven is een zwaarmoedige plaat: een poetische selectie van het werk van Edgar Allan Poe.

16:25 Gepost door blog in Artiesten, Band, Selectie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lou reed, album, berlin, selectie, rip |  Facebook |

16-10-13

Rotatielijst - 5 albums die je gehoord moet hebben ( oktober 2013 - deel 2 )

confetti's, belgium


Jonathan Wilson - Fanfare

Een Steinway piano als kloppend hart van de plaat aangevuld met strijkers, koperblazers en soms een heel orkest... Dit alles aangevuld met gastoptredens van oa Graham Nash en David Crosby. Kortom: wow.

 

Paul McCartney - New 

Degelijk plaatje van een 71 jarige ex-beatle. Nieuw in alle opzichten, zonder echt te overdrijven. 

 

Pearl Jam - Lightning Bolt

Volgens Eddie Vedder zou dit de beste plaat ooit zijn. Zover willen we niet gaan maar dat Eddie en co weten hoe ze muziek moeten maken, dat staat als een paal boven water. Net als vorige albums is 'lightning bolt' een mix tussen rock en pure songs.

 

Four Tet - Beautiful Rewind

Electronische muziek met een ziel.

 

The sound of belgium

"We beseffen niet genoeg hoe belangrijk ons land is geweest voor de elektronische muziek" en daar moest wat aan gedaan worden. Het resultaat: een documentaire én bijhorend album bijvoorbeeld.

 

02-10-13

Rotatielijst - 5 albums die je gehoord moet hebben ( oktober 2013 )

cold war kids, tuxedos


Moby - Innocents

Moby haalt zijn oude formule weer uit de kast: aaibare popmuziek gezongen door een hele reeks gastmuzikanten: Cold Specks, Skylar Grey, Wayne Coyne, Damien Jurado, Mark Lanegan.

 

Agnes Obel - Aventine

Aventime gaat verder waar Philharmonics ophoudt: minimalistische kamermuziek met hier en daar een ander accent. 

 

Cold war kids - Tuxedos (EP)

I'm not the same kid, I grew up

Didn't I? Or did I get stuck?

You get older, it gets worse

You be the good one that gives it up first

Or the bad one that never gets hurt

( bottled affection )

 

Soundtrack West of Memphis

Een aangrijpende film over het wanhopig gevecht van 3 jongeren tegen het gerechtssysteem. Eveneens aangrijpend, maar om andere redenen: de soundtrack. Met een heleboel covers van en door een boel bekende artiesten. Marilyn Manson, Eddie Vedder, Bob Dylan, Nick Cave, ... om er maar een paar te noemen.

 

Arctic Monkeys - AM

Prachtig plaatje van een band die groot(s) is geworden.

17-09-13

Rotatielijst - 5 albums die je gehoord moet hebben ( september 2013 )

 

chvrches

1. Chvrches - The Bones of What You Believe (2013)

“CHVRCHES verstaat de kunst om dansmuziek te maken die tegelijk weemoedig en euforisch klinkt" (demorgen) Met als grote troef de pakkende stem van frontdame Lauren Mayberry.

 

2. Babyshambles - Sequel to the Prequel (2013)

De drugs en drank hebben Pete(r) Doherty duidelijk niet klein gekregen en dat mag best een mirakel genoemd worden. Meer nog: de man met 9 levens laat samen met Babyshambles nieuw materiaal op ons los...

 

3. Deap Vally - Sistrionix (2013)

Voor wie het brave jaren '10 indiepop-gebeuren meer dan beu is.

 

4. Goldfrapp - Tales of Us (2013)

Goldfrapp gooit het roer kompleet om met een terugkeer naar hun roots. Geen beats of electro meer, maar wel een eerder intieme plaat. Of om frontvrouw Alison te citeren: “I'm drawn more and more to the intimacy and simplicity of the voice & guitar.” 

 

5. Bastille - Bad blood (2013)

14 juli, de Franse nationale feestdag, ter nagedachtenis aan de bestorming van de Bastille... 14 juli, de dag dat Dan Smith is geboren. Vandaar deze rare bandnaam. Verder geen verwijzingen naar historische feiten hoor. Neen,  eerder filmische muziek die delen elektronica, folk en indie bevat. Lichtvoetig en dansbaar mét een donker tintje.