tumblr analytics

13-07-13

RW13 - Luchtfoto

Op de site van HLN.BE zagen we deze week enkele prachtige luchtfoto's van Rock Werchter. Eentje er van vind je hieronder. Het leuke hieraan: je kan je zelf hier in taggen via de facebook pagina van hln ( klik hier )

rw13, luchtfoto


11-07-13

RW13 - Volbeat, de foto's

rw13,rock werchter,2013,volbeat,foto

rw13,rock werchter,2013,volbeat,foto

Bekijk hier het volledige fotoalbum

RW13 - Blur, dé topper

 

blur,rw13,rock werchter,2013


Je hebt zo van die mensen die doen waar ze zin in hebben. Damon Albarn is er zo eentje. Soloplaatje opnemen, op tour gaan met Gorillaz en als het hem uitkomt, Blur nog eens uit de kast halen. Zolang het maar geen routine wordt en hij er plezier aan beleeft. 

En dat ie plezier had, bleek duidelijk het voorbije weekend in Werchter. Goedlachs loodste hij zijn publiek door een soort van greatest hits setlist. Het was zalig om zien hoe Damon de jaren '90 deed herleven. Anderhalf uur om je vingers bij af te likken en dat is niet eens overdreven geformuleerd.

Het begon allemaal met een opener van formaat: ‘Girls & Boys’. Spoedig volgde ondermeer 'There’s No Other Way', het schitterende 'Beetlebum', een door Graham Coxon gezongen ‘Coffee & TV’, het tedere 'Tender'en meezinger 'Parklife'. Stuk voor stuk nummers die in ons collectieve geheugen gegrift staan en die we - na al die jaren - eindelijk eens live mochten aanhoren en meebrullen. 

Kippenvelmoment was er ondermeer bij het recente ‘Under The Westway’, de voorloper van een achtste Blur plaat, want - hoera! - die komt er. 

En ondanks al dat moois, was het toch vooral wachten tot afsluiter 'Song 2'.  Woohoo !!!

Setlist :

Girls & Boys
Popscene
There’s No Other Way
Beetlebum
Out of Time
Trimm Trabb
Caramel
Coffee & TV
Tender
Country House
Parklife
End of a Century
This is a Low

Under The Westway
For Tomorrow
The Universal
Song 2

07:50 Gepost door blog in Rock Werchter 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blur, rw13, rock werchter, 2013 |  Facebook |

10-07-13

RW13 - Rammstein, de foto's

rammstein, rw13, rock werchter, 2013

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.544243685636434.1073741829.224668824260590&type=3

rammstein, rw13, rock werchter, 2013

Bekijk hier het volledige album

RW13 - Duivels: Nick Cave and the bad seeds

nick cave and the bad seeds, nick cave, 2013, rw13, rock werchter

Nick Cave, het blijft een apart geval. Dat bleek ook voorbije zaterdag op het hoofdpodium van Rock Werchter. Waar hij nog vrij aarzelend begon met 'We no who U R', kwam al spoedig de duivel in hem naar boven ('the mercy seat'). Een bezeten man, die zelf tijdens 'God is in the house' een traantje moest wegpinken. Verrassend: 'Into my arms' dat voor een keertje op de setlist stond. 

Absolute topper is en blijft 'Stagger lee'. Het werd een intens prachtige paringsdans met een lieftallige dame op de eerste rij. Al is 'suck my motherfucking dick' niet echt de meest ideale openingszin. 

nick cave and the bad seeds, nick cave, 2013, rw13, rock werchter


RW13 - Blur, de foto's

blur, rw13, rock werchter

blur, rw13, rock werchter

Bekijk hier het volledige fotoalbum

08:20 Gepost door blog in Foto, Rock Werchter 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blur, rock werchter, 2013, rw13 |  Facebook |

09-07-13

RW13: Heavy - Rammstein & Volbeat

 

rw13,rock werchter,2013,volbeat,rammstein,foto


Rammstein deed wat er van hen verwacht werd: voor vuurwerk zorgen. Ook al blijven de ingrediënten hetzelfde (benzinepomp, kunstpenis die water spuit, vuurspuwende gitaren, nog meer vuur tijdens Sonne, toetsenist Fleck die het hard te verduren krijgt ...), dit is en blijft leuk om zien. 

Met als absolute hoogtepunt het verrassend ingetogen 'Mein Herz Brennt'.

Setlist:

Ich tu dir weh
Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?
Keine Lust
Sehnsucht
Asche zu Asche
Feuer frei!
Mein Teil
Ohne dich
Wiener Blut
Du riechst so gut
Benzin
Links 2-3-4
Du hast
Bück dich
Ich will

-----

Mein Herz brennt
Sonne
Pussy

 

rw13,rock werchter,2013,volbeat,rammstein,foto

 

Rammstein werd op het hoofdpodium voorafgegaan door Volbeat, een Deense heavy metal band die vorig jaar op Graspop wist te overtuigen. Ze brachten een strakke set overgoten met een sausje van rockability, punk en country (e.g.de Johnny Cash cover 'Sad man's tongue'). 

RW13 - Waar is dat feestje? Azealia Banks & Major Lazer

Opvallen is de boodschap, moet Azealia Banks gedacht hebben toen ze zich in een wel erg klein "badpak" hees. Geen wonder dat het in de tent broeierig heet was.

azealia banks, werchter, rw13, rock werchter, 2013

 

Diezelfde hitte zorgde tijdens het optreden van Major Lazer bijna voor een slachtoffer. Een jongeman van 14 kreeg er een hartaanval, maar kon gereanimeerd worden. 

Muzikaal gezien zorgde Major voor een heus feestje met ondermeer remixes van ondermeer Nirvana en the Prodigy. En wie dacht dat ie voor the Harlem Shake op Pukkelpop moest zijn, had het verkeerd voor. Maar het was vooral met eigen werk dat Major Lazer wist te overtuigen: het nu al beruchte 'bubble butt' en 'get free'.

"Everybody take your shirt off", juist ja...

major lazer, rw13, rock werchter, werchter, 2013

Foto's: Major Lazer

04-07-13

Rock Werchter zaterdag - 5 bands die je gezien moet hebben

Rudimental (Klub C - 17:05 - 18:05)

Pompende drum n bass vermengd met soul, ziedaar het recept waarmee Rudimental met oa 'feel the love' onze harten wist te veroveren. Hun concert in de AB dit voorjaar werd geannuleerd, gelukkig zijn ze nu wel op Werchter te zien.

 

Nick Cave & the bad seeds (Main stage - 18:50 - 20:20)   of Azealia Banks (klub C)


Viel vorig weekend in Ijsland van een podium tijdens de uitvoering van 'Jubilee street' en kreeg van de dokters het advies om twee weken rust te nemen. Cave heeft daar gelukkig een andere opvatting over en zal zaterdag gewoon aantreden.

 

Volbeat (Main stage - 21:10 - 22:25)

Ofte Metallica meets Johnny Cash. Volbeat waren vorig jaar dé revelatie op Graspop en mogen het dit jaar nog eens over doen voor een breder publiek. De ideale opwarmer voor Rammstein...

 

Frank Ocean (The barn - 21:55 - 23:10)

Voormalig lid van de hiphopformatie - adem in - Odd Future Wolf Gang Kill Them All - adem uit. Probeert het nu met succes in zijn eentje. Kondigde onlangs aan bisexueel te zijn en geloof het of niet, maar dit blijkt nu groter nieuws te zijn dan zijn nieuw album.

 

Rammstein (Main stage - 23:25 - 01:00)

rock werchter, rw13, 2013, rudimental, rammstein, volbeat, nick cave, frank ocean

Iemand een vuurtje?

03-07-13

Rock Werchter vrijdag - 5 bands die je gezien moet hebben

Lianne La Havas - 15:15 - 16:05 The Barn

Is Your Love Big Enough? vraagt ze braafjes op haar debuutalbum. Zonder twijfel een volmondig JA! is meteen ons antwoord. Lianne zingt als een vogeltje, correctie is een vogeltje. 
 

Lumineers   17:00 - 18:00 The Barn

Amper een paar jaar terug sliepen ze bij fans op de grond ( want een hotelkamer was te duur ), tegenwoordig zijn ze - mede dankzij hun hitsingle 'Ho Hey' meer dan bekend. En geloof het of niet, al hun materiaal klikt net als die ene grandioze single: top !
 

Major Lazer 18:00 - 19:00  Klub C

major lazer, bubble butt

Major Lazer kreeg met hun 'bubble butt' de hele vrouwengemeenschap over zich heen. Gelukkig was het maar om te lachen...


Kings of Leon 22:00 - 23:25 Main stage

Dit is een van hun eerste optredens na hun verplicht sabbat-jaar. Kings of Leon komt in september met een nieuwe CD, 'Mechanical Bull'. Hoe ie gaat klinken en wat we er op Werchter van te horen krijgen weten we niet... afwachten dus...


Blur 00:10 - 02:00 Main stage

blur, rw13, rock werchter

Blur is en blijft een van de redenen waarom we uberhaupt een Rock Werchter ticket hebben gekocht. De band speelt maar af en toe een concert - wanneer het de bandleden het best uit komt - én laat slechts sporadisch nieuwe nummers op ons los ("Fool's day" en "under the Westway"). Wanneer je uiteindelijk de kans krijgt hen aan het werk te zien, rest slechts 1 conclusie: 'niet aarzelen' !