tumblr analytics

09-07-11

chase and status - time (with Delilah) ( live @ rock werchter 2011 )

08-07-11

Werchter 2011 - Dag 2

Voor ons ook meteen de laatste dag...

Knallen! Loeihard en rock & roll zoals het zou moeten klinken: Triggerfinger. Voor ons de ideale opener.

Chase and status was een enorme verrassing. Nog meer dan Arsenal, was dit dé dance-act van de voorbije Werchter-editie. Muzikaal klonk het misschien niet allemaal even zuiver, qua sfeer was dit een 10 op 10. De hele marquee stond op en neer te springen. Kortom, een waar volksfeest en dat hebben we nog niet dikwijls meegemaakt.

Maar het waren vooral de toppers die deden wat er van hen verwacht werden. Zowel Arctic Monkeys als the Kings of Leon brachten een overtuigende set. Het was de eerste keer die dag dat het voor het hoofdpodium echt druk was.

Tussendoor mocht ook the National zijn ding doen. Matt Berlinger deed dat op zijn eigen verwarde manier.

Het leukst die avond was Arsenal. Tijdens het uur dat ze mochten spelen, passeerden zowat elke hit de revue.

De gedetailleerde besprekingen vind je hier :

Triggerfinger


The National

Arctic Monkeys

Kings of Leon

Arsenal

07-07-11

Werchter 2011 - Dag 1

Werchter 2011 opent met de historische woorden: "Belgium belgium belgiuuuuuuuuuuuuuum". Hype Odd Future Wolf Gang Kill Them All (ODWGKTA - de naam voluit schrijven is al een halve recensie vullen ) schreeuwt de weide wakker. Maar daar bleef het bij. Frontman Tyler the Creator moet het vanuit een rolstoel doen en mist daarom de nodige vinnigheid.

Het contrast met de sympathieke Seasick Steve is des te groter. "I need a girl". Met zijn zeventig jaar is hij misschien wel de oudste artiest ooit, hij is en blijft een geile oude bok. Astrid durfde het aan en klom met Steve het podium op. Eeuwige roem is haar deel...

Ook hypes kunnen tegenvallen. James Blake heeft een pracht van een debuutcd afgeleverd, maar zijn minimalistische dubstep valt tegen. Tegen het geschreeuw van Anouk blijkt niemand opgewassen. Wat een schande. Zo'n grote weide en toch blijft het hoofdpodium de marquee overstemmen !

Eels daarentegen is in goede doen. Het applaus dat volgt op 'that look you give that guy' is zo indrukwekkend dat coole E eventjes met zijn mond vol tanden staat. "I feel like a beatle" is zijn oprechte reactie.

Liam Gallagher stond twee jaar terug met Oasis op het hoofdpodium, maar moet het nu met een stuk minder bijval doen in de Marquee. "Maakt niet uit," is zijn reactie, "zolang we maar fun hebben." Beady Eye oogt leuk, maar mist nog een aantal hits.

Dat we Queen of the stone age en Linkin park misten: oops :)

Onze uitgebreide verslagen over :

James Blake
Eels
Beady eye

30-06-11

Werchter 2011 : Drie bands die je moet gezien hebben !!!

Beady Eye

Is er nog leven na Oasis? Voor Liam Gallagher wel, want samen met de overige bandleden (zonder Noel) begon hij Beady Eye. Hun muziek: retrorock uit de jaren zestig en zeventig, genre Beatles zeg maar.

Dit moet je zien want Liam is en blijft een rockster mét 'n ego en attitude. Echter: verwacht geen Oasis nummers, dat tijdperk is voorbij.

( Marquee - donderdag 30 juni - 23:10 tot 0:10 )

 

Arctic Monkeys

Hét geluid van een nieuwe generatie, een band die mede door het internet groot geworden is, 1 het strafst verkopende Britse debuut ooit, ... Kortom: een band die enkel met superlatieven te omschrijven is. Ze stonden al vele malen op Werchter én Pukkelpop. Hun nieuwe cd 'suck it and see' is pas uit en ook die is een topper. Benieuwd hoe dit live gaat klinken.

( Main stage - vrijdag 1 juli - 21:05 tot 22:20 )

 

The vaccines

Amper 1 nummer hadden ze uit - amper een kleine twee minuten muziek - toen de BBC the Vaccines nomineerde als 'sound of 2011'. Tegelijkertijd werden ze meteen gebombardeerd als redders van de gitaarrock. Het schiep meteen torenhoge verwachtingen... Verwachtingen die ze moeiteloos waarmaakten.

Wees er op tijd bij, want dit optreden is voorbij voor je het weet !

( Marquee - zondag 3 juli - 14:25 tot 15:05 )

 

Ook leuk om zien

Warpaint, Seasick Steve, James Blake , Eels, Beady Eye, Triggerfinger, the National, Arctic monkeys, Arsenal, Elbow, PJ Harvey, The vaccines, Kasabian, Grinderman, Brandon Flowers, Robyn.

 

Lees ook : Werchter 2011 - 10 om te zien

29-06-11

Waarom Rock Werchter zou moeten verhuizen...

rock werchterDe tijd dat Rock Werchter in no time uitverkocht, lijkt ver achter ons te liggen. Goed, het festival wordt nog altijd beschouwd als 1 van de beste ter wereld. Toch blijkt steeds meer dat het samenbrengen van een boel toppers niet meer volstaan. De huidige generatie festivalgangers is kritisch geworden en wil duidelijk meer. Steeds weer dezelfde bands, jaar na jaar, is nefast gebleken voor het festival. Nee, de gemiddelde concertganger wil kiezen uit een ruime schare aan bands. Hij wil van het ene naar het andere concert rennen op zoek naar nieuwe bands ipv dagenlang opeengepakt te zitten voor hetzelfde hoofdpodium. Geen wonder dat festivals als Pukkelpop en Dour het steeds beter doen.

En geloof me, Herman Schueremans beseft meer dan ooit dat stilstaan achteruitgaan is. Hij wil groeien door extra podia aan te bieden, alleen heeft ie er de ruimte niet voor. In dat opzicht lijkt een verhuis naar Brustem (Sint-Truiden) een logische keuze : plaats genoeg, alles gegroepeerd op 1 terein ipv versnipperd over een aantal locaties én bovendien goed bereikbaar per spoor en autosnelweg (al heb ik daar mijn twijfels over).

Of het ooit tot die verhuis komt, zal de toekomst uitwijzen. Wel is duidelijk dat de komende jaren het een en ander gaat veranderen. De festivalganger zal er wel bij varen en da's maar goed ook.

18-02-11

Foo fighters op Werchter ?

foo fighters.jpg

De affiche van Rock Werchter raakt stilaan opgevuld. Vandaag werden er weer een negental nieuwe namen bekend gemaakt.

1 dag doet nog altijd mijn wenkbrauwen fronsen: donderdag. Hier ontbreekt er naar mijn bescheiden mening nog altijd een topgroep. Het uitblijven hiervan doet speculaties de kop op steken. Zo hoop ik nog altijd op de komst van... The foo fighters? Zij brengen dit voorjaar een nieuwe CD uit en gaan opnieuw touren. Zo passeren ze ondermeer op Pinkpop. In hun tourschema voor de komende zomer is er op 30 juni nog altijd een plaatsje vrij. Fingers crossed!

Dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn allemaal uitverkocht.

Voorlopige affiche ...

Donderdag :

- Main Stage :
THE CHEMICAL BROTHERS

- Pyramid marquee :
HURTS
BEADY EYE
EELS
ALOE BLACC
WARPAINT

Vrijdag :

- Main Stage :
KINGS OF LEON
ARCTIC MONKEYS
THE NATIONAL
WHITE LIES
TRIGGERFINGER
NOISETTES
MONA

- Pyramid marquee :
GOOSE
LISSIE

Zaterdag :

- Main Stage :
COLDPLAY
PORTISHEAD
PJ HARVEY
ELBOW
THE GASLIGHT ANTHEM

- Pyramid marquee :
UNDERWORLD
MAGNETIC MAN
BRIGHT EYES

Zondag :

- Main Stage :
IRON MAIDEN
GRINDERMAN
KAISER CHIEFS
KASABIAN
SOCIAL DISTORTION
ALL TIME LOW

- Pyramid marquee :
ROBYN
FLEET FOXES
TWO DOOR CINEMA CLUB