tumblr analytics

23-08-13

Pukkelpop 2013 - Hurts, de foto's

hurts, pkp13, pukkelpop, 2013, live, concert

hurts, pkp13, pukkelpop, 2013, live, concert

hurts, pkp13, pukkelpop, 2013, live, concert

Bekijk hier het volledige fotoalbum

16:48 Gepost door blog in Foto, Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hurts, pkp13, pukkelpop, 2013, live, concert |  Facebook |

Pukkelpop 2013 - Crystal fighters, zomers strand ...

crystal fighters, live, pkp13, pukkelpop, 2013


Wie echt wou feesten was donderdag nacht te vinden in de Club bij Crystal Fighters - een wel heel energieke Engels/Spaanse band die als geen ander exotische ritmes combineert met rock en pop. Hun zomerse vibes gingen er in als zoete koek en in geen tijd ging het dak van de club er helemaal af. Wie zijn ogen dicht deed, waande zich even op een caraïbisch strand met een brandende zon hoog in de hemel. WOW !

Absolute toppers: de singles 'Plages' en 'You and I' die massaal werden meegezongen.

 

Setlist (onder voorbehoud)

Solar System 

Follow 

LA Calling 

Champion Sound 

I Love London 

Love Is All I Got 

You & I 

Plage 

Wave 

Love Natural 

At Home 

With You 

 

(foto by joshuaporter.co.uk )

12:10 Gepost door blog in Concert, Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Low - Down by the river ( Neil young cover - live @ Pukkelpop 2013 )

Neil Young was wel niet fysiek aanwezig op Pukkelpop 2013, zijn muziek was wél hier en daar te horen. De schitterende Eels cover van Cinnamon Girl hebben we reeds gepost. Bijna even mooi: Low met hun versie van 'Down by the river'.


21-08-13

Pukkelpop 2013 - The knife, de foto's

pkp13, pukkelpop, foto, the knife, 2013

pkp13, pukkelpop, foto, the knife, 2013

pkp13, pukkelpop, foto, the knife, 2013

pkp13, pukkelpop, foto, the knife, 2013

Bekijk hier het volledige fotoalbum

17:23 Gepost door blog in Foto, Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pkp13, pukkelpop, foto, the knife, 2013 |  Facebook |

Pukkelpop 2013 - Eminem, "Brussels" feestje

pkp13, pukkelpop, 2013, eminem


13 jaar hebben we er op moeten wachten: Eminem op Pukkelpop. In 2000 mocht de real slim shady de US niet uit als gevolg van een rechtzaak en twee jaar terug was er die verschrikkelijke storm... Maar driemaal is scheepsrecht.

Dolblij waren we toen Chokri enkele maanden terug de komst van de superster aankondigde. Eminem dat is voor ons een stukje jeugdsentiment. 'The way I am', 'my name is', 'the real Slim Shady', ... we konden ze allemaal meebrullen (ook nu nog trouwens). 

Het werd een heus feestje vorige donderdag in "Brussel", al hadden we meer verwacht. Het optreden - dat een half uur te laat begon - kwam traag op gang met recenter en minder bekend werk. Pas bij 'cleaning out my closet' stond de wei in vuur en vlam. 

Eminem, gekleed in een korte kaki broek en een rode trui met kap, klonk verrassend helder - we vermoeden dat er een tape meeliep tijden het rappen. Op het podium liet hij zich vergezellen door zijn zwarte sidekick mr.Porter. Zijn begeleidingsband kreeg een ondergeschikte rol en werd op de achtergrond weggestopt.

pkp13, pukkelpop, 2013, eminem


De echte Eminem, waar we als kind zo trots op waren, kregen we niet te zien. Het leek wel of het de man niet meer interesseerde. Eminem die ooit aan de top van de rapwereld stond, leek die donderdag op Pukkelpop een schim van zichzelf. Jammer, want we hadden er zo naar uitgekeken. 

 

Setlist

Survival

Mosh

Won’t Back Down

3 a.m.

W.T.P.

Kill You

No Love

So Bad

Cleanin’ Out My Closet

The Way I Am

Fast Lane 

Lighters (met Royce Da 5’9)

Airplanes, Part II (met Royce Da 5’9)

Stan

Sing for the Moment

Like Toy Soldiers

Forever

Space Bound

‘Till I Collapse

Cinderella Man

Love the Way You Lie

My Name Is / The Real Slim Shady / Without Me (medley)

Not Afraid

Lose Yourself

12:17 Gepost door blog in Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pkp13, pukkelpop, 2013, eminem |  Facebook |

Crystal Fighters - You and I ( live @ Pukkelpop 2013 )


20-08-13

Pukkelpop 2013 - Foals, heuse mokerslag

foals, pkp13, pukkelpop, live, 2013


"Als je kon trouwen met een band ging ik op m'n knieën voor Foals." schreef er iemand op twitter. Op een extreme manier verwoord wat ook wij voelden: het concert van Foals was een van de weinige concerten dat bleef nazinderen. Boeiend van begin tot einde met hitsingle 'my number' al vrij vroeg in de set en een 'inhaler' als heuse mokerslag.

Een sterke show met een veel ruiger geluid dan op plaat. Noise en oergeschreeuw. Breed uitwaaierende songs. Pure rock en roll, zeker wanneer zanger Yannis Philippakis ( ja hij is grieks ) het publiek in duikt. 

Kortom, een band die het in zich heeft om groot te worden én die zichzelf openlijk in vraag durft te stellen: "We zouden oneindig door kunnen gaan met muziek en melodieën, maar het probleem ligt bij de teksten. Ik weet niet of we nog veel meer te vertellen hebben na een volgend album." Laten we hopen dat dit geen profetische woorden zijn. We willen nog lang van dit bandje genieten.

Top: de volledig naakte man vooraan in het publiek (alhoewel...)

 

Setlist :

Prelude

Olympic Airways

My Number

Providence

Sahara

Red Sox Pugie

Late Night

Inhaler

Two Steps

21:50 Gepost door blog in Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foals, pkp13, 2013, pukkelpop, setlist |  Facebook |

Pukkelpop 2013 - Triggerfinger, de foto's

triggerfinger, pkp13, pukkelpop, 2013, foto, album

triggerfinger, pkp13, pukkelpop, 2013, foto, album

triggerfinger, pkp13, pukkelpop, 2013, foto, album

triggerfinger, pkp13, pukkelpop, 2013, foto, album

Bekijk hier het volledige album

Pukkelpop 2013 - Major Lazer ( hey hey my my )

major lazer, 2013, pukkelpop, pkp13, live, concert

"Neil Young vervangen is onmogelijk" spookte het dagenlang door Chokri's hoofd. En daarom besloot ie eens lekker gek te doen door Major Lazer als vervanger te programmeren. Midden op de dag én op het hoofdpodium. Iedereen verklaarde hem gek, maar achteraf bekeken was het een geniale zet.

En dan luisteren we voor een keertje niet naar de mopperende rock-liefhebbers. Ok, zij hebben gelijk als ze beweren dat dit muzikaal een on-ding was. Niet meer dan plaatjes draaien met exact dezelfde mix als op Rock Werchter: fragmentjes Skrillex, House of Pain, de 'Harlem Shake' en karaoke versies van hun eigen 'get free'.

major lazer, 2013, pukkelpop, pkp13, live, concert

Maar: dit was FUN. Genieten van begin tot einde. De hele weide kwam in beweging en deed exact wat Diplo en de zijnen hun opdroeg: T-shirt in de lucht gooien, van links naar rechts hotsen, jumpen, schreeuwen, ... Ongeevenaard en daardoor een heuse topper waardig.

 

T-shirts in de lucht


 

 

 

Major Lazer - Harlem Shake ( live @ Pukkelpop 2013 )