tumblr analytics

31-08-10

Jonsi @ Pukkelpop 2010

Jonsi voerde ons - net als in de AB een tijdje terug - mee doorheen zijn droomwereld : Ijslandse sprookjeslandschappen die op een groot scherm geprojecteerd werden. Tesamen met de feeerieke muziek die nu eens ingetogen en dan weer eens explosief was, was dit een ongeevenaarde ervaring. Een van de hoogtepunten van een schitterend pukkelpop.

Indrukwekkend: Grow Till Tall.


Setlist :

icicle sleeves
kolniður
sinking friendships
tornado
go do
boy lilikoi
animal arithmetic
around us
sticks & stones
grow till tall

30-08-10

The national @ Pukkelpop 2010

The National is een band die thuis hoort in een donkere zaal, niet op een hoofdpodium midden in de dag. Maar ondanks deze handicap wisten Matt Berninger en de zijnen ons vanaf de eerste noot te overtuigen.

De sound van de band doet denken aan de Editors en consoorten: melancholisch en duister. Vijf albums hebben ze al op hun palmares staan, maar nu pas komt de terechte doorbraak.

Zanger Matt zag er een beetje onwennig uit. Hij ijsbeerde over het podium, nerveus en angstig. Was hij nu dronken of is hij altijd zo? Ik zou het niet weten. Wat ik wel weet: de fles wijn die voor Matt klaar stond, was op het einde van het concert leeg.

Conclusie: een leuke eerste kennismaking. Ik verwacht me aan een nog betere performance in de AB dit najaar.


Setlist :

Anyone’s Ghost
Mistaken For Strangers
Blood Buzz
Slow Show
Squalor Victoria
Afraid of Everyone
Conversation 16
Apartment Story
Abel
England
Fake Empire
Mr. November
Terrible Love  

2 door cinema club @ Pukkelpop 2010

Kiezen tussen the drums of 2 door cinema club is geen makkelijke opgave. Het werd de tweede band. De club was voor de gelegenheid vol gelopen. Door het mooie zomerweer was het er bovendien redelijk warm. Voeg daarbij de aanstekelijke muziek en je weet: dit was zweten. Conclusie: deze band heeft alles in zich om groot te worden. ( als ze dat al niet zijn )


29-08-10

The van jets @ Pukkelpop 2010

Over the van Jets kan ik kort zijn: ze zijn schitterend ! Ik ben dan ook een fan van het eerste uur. Genoten van de bisnummers en het oudere werk. Kortom: ik kan niks zinnigs meer vertellen zonder in herhaling te vallen...


Kele @ Pukkelpop 2010

Kele (ex-bloc party) speelde als een echt volksmenner de marquee plat. Qua sfeer en enthousiasme zat het best snor. Songtechnisch iets minder. De meeste nummers zijn objectief bekeken nogal flauw. De uitschieters zijn niet toevallig de nummers die dateren uit de bloc party periode (flux en de mix van blue light, prayer en one more chance).

Conclusie: we want bloc party back.Setlist :

Walk Tall
On The Lam
On The Other Side
Everything You Wanted
Bloc party Medley (Blue Light, The Prayer en One More Chance)
Tenderoni
Rise
All The Things
Flux

( Kele, Marquee, vrijdag - onze score : 4 / 5 )

28-08-10

Marina and the diamonds @ Pukkelpop 2010

Marina Diamandis ( zo weet u meteen ook waar de groepsnaam Marina & the Diamonds van daan komt ) weet als geen ander hoe ze het publiek rond haar vinger moet draaien. Ze ziet er sexy uit (die taille !) en kijkt 'iedereen' diep in de ogen. Wat een présence ! Voeg daarbij een stem die het midden houdt tussen Kate Bush en Florence and the Machine, een paar sterke popnummers en je weet: niet Ellie Goulding maar Marina is dé revelatie van 2010.

Enige minpunt: het manvolk naast mij dat niet te houden was en constant ongepaste vulgaire opmerkingen richting meisje slingerden. Ik schaamde me in hun plaats.


Setlist :

Mowgli’s Road
Outsider
Girls
I Am Not A Robot
Oh No!
Numb
Obsessions
Rootless
Hollywood
Shampain
Are You Satisfied?
Guilty

( Marina and the diamonds, club, vrijdag - ons oordeel : 4 / 5 ) 

Avi Buffalo @ Pukkelpop 2010

Avi Buffalo verwijst in zowat alles naar idool Neil Young. Buffalo zou betrekking kunnen hebben op Buffalo Springfield, de groep waarmee Neil doorbrak en ook hun songs doen denken aan de grootmeester: de stem, de krakerige gitaren en de fuzz en distortie waarmee het laatste nummer eindigde.

Maar, en dat bleek al snel duidelijk : de band mist nog wat maturiteit. Geef ze nog enkele jaren en het komt wel goed. 

Setlist :

Coaxed
5 Lil
Truth
What’s In It for
Can’t I Know
Summer
Remember Last

( Avi Buffalo, vrijdag, club - ons oordeel : 3 / 5 )

27-08-10

White lies @ Pukkelpop 2010

White Lies en zanger Harry McVeigh in het biezonder hoort thuis in het rijtje van Joy Division achtige bands zoals bijvoorbeeld Editors. Alleen is de band bij lange nog niet zo groot en moeten ze het nog voor een stuk hebben van de goodwill van het publiek. Sympathiek zijn ze zeker, maar of dat voldoende is?

Het is en blijft wachten op nieuw materiaal...

A Place To Hide 
Holy Ghost
To Lose My Life
Streetlights
E.S.T.
Is Love 
Unfinished Business
Bigger Than Us
Death
Farewell To The Fairground

( White lies, vrijdag, main stage - ons oordeel : 3,5 / 5 )

Eels @ Pukkelpop 2010

Als er iemand reden heeft om depressief te zijn, dan is het Eels wel. De man heeft zijn hele familie verloren aan ziektes, ongevallen of whatever. Voeg daarbij nog de recente breuk met zijn vriendin en je weet... Soit, de man heeft zijn verdriet kunnen wegschrijven. Veel van zijn liedjes kun je maw beschouwen als een soort van therapie. Zware kost dus.

Maar wat als je eens een vrolijk dagje hebt (zoals die vrijdag op Pukkelpop). Wat moet je dan spelen? Covers zoals Summer in de City?

De setlist varieerde van ingetogen en intiem tot rockende blues. Het klonk indrukwekkend.

E. zag er voor de gelegenheid nogal bizar uit. Hij was gehuld in een witte overal en zijn hele gezicht was bedekt door een indrukwekkende baard, een grote zonnebril en een bandage.

Leuk de man eens live aan het werk te zien. Hij heeft ons in ieder geval niet teleurgesteld.


Setlist

Prizefighter
She said Yeah 
Summer In the city (The Lovin’ Spoonful)
Tremendous Dynamite
My Beloved monster
I’m Going To Stop Pretending That I Didn’t Break Your Heart
Paradise blues
Spectacular girl
Fresh blood
Dog faced boy
That look you give that guy
Souljacker part I
Knuckles song
Mr. E’s Beautiful Blues
I like birds
Summertime (George Gershwin)
Looking up

26-08-10

We have band @ Pukkelpop 2010

Het lijkt wel of alle nieuwe bands verplicht het woord 'band' in hun naam hebben: 'band of skulls', 'band of horses' en ook 'we have band'. Buiten de naam hebben de groepjes niks met elkaar gemeen. We have band bijvoorbeeld brengt dance. De groep bestaat uit drie leden, elk met een eigen stemgeluid. Dit resulteert in een mix van uiteenlopende liedjes. Jammer genoeg kenden we er geen enkel van en daardoor moesten we ons voornamelijk beperken tot aangapen, verkennen en proeven.

Om kort te zijn: ze hebben er een fan bij. Hopelijk zijn ze een van de komende maanden nog eens te zien in de botanique en/of AB. Tegen dan heb ik de hele cd uit mijn hoofd geleerd, da's beloofd.

( we have band, dancehall, vrijdag - onze score : 3 / 5 )