tumblr analytics

Officiele mededeling Pukkelpoporganisatie: compensatieregeling

Beste Pukkelpopper,

Het drama dat Pukkelpop trof, werd op 28 september 2011 door de Federale Ministerraad als ramp erkend. Het Parket van Hasselt concludeerde na grondig onderzoek dat de Pukkelpoporganisatie niets ten laste kon worden gelegd. Vermits we niet aansprakelijk zijn, kan helaas ook de aansprakelijkheidsverzekering die we hadden afgesloten, niet worden ingeroepen om de geleden schade te vergoeden.

We voelen heel erg mee met al onze Pukkelpoppers die - net zoals wij - niet hebben kunnen genieten van een volwaardig festival. Ondanks het feit dat het om overmacht gaat en de kosten de inkomsten van de editie 2011 te boven gaan, willen we de online kopers van een ticket voor 2011 niet in de kou laten staan.

Daarom hebben we beslist om een tegemoetkoming te voorzien voor iedereen die voor Pukkelpop 2011 online een ticket heeft gekocht en niet alleen voor diegenen die op de Pukkelpopwebsite hun mailadres en een shortcode hebben achtergelaten met vragen over een eventuele terugbetaling van tickets en drankbonnen.

De tegemoetkoming gaat als volgt in zijn werk:

 • De online kopers van toegangstickets voor Pukkelpop 2011 krijgen via een toegestuurde persoonlijke link de mogelijkheid om gratis ‘Food and Drinks vouchers' te downloaden voor de Pukkelpopedities van 2012, 2013 en 2014.
 • Deze link zal tussen dinsdag 1 november en maandag 14 november 2011 naar alle online kopers van tickets worden gemaild.
 • De waarde van de toegekende vouchers komt, bij benadering, overeen met de prijs van de aangekochte dag - of combitickets.
 • Indien in de toekomst de eenheidsprijzen voor de eet-en drankbonnen zouden stijgen, stijgt de waarde van de vouchers evenredig mee.
 • Eén (1) eet- en drankbon heeft heden de waarde van 2,5 euro.
 • De koper van een dagticket kan drie vouchers voor de drie volgende edities opnemen met elk de waarde van 10 eet- en drankbonnen per editie. Deze vouchers zijn dus thans elk 25 euro waard.
 • De koper van een combi-ticket heeft de mogelijkheid om drie vouchers op te nemen voor de drie volgende edities met elk de waarde van 20 eet- en drankbonnen per editie. Deze vouchers zijn dus thans elk 50 euro waard.
 • Elke Pukkelpopper kan kiezen om de voucher(s) zelf te gebruiken, aan andere festivalgangers over te dragen, weliswaar op eigen risico, of om er geen gebruik van te maken en op deze manier het voortbestaan van Pukkelpop mee te ondersteunen.
 • De vouchers worden uit welwillendheid ter beschikking gesteld en onder voorbehoud van onze rechten en zonder nadelige erkenning.
 • De vouchers zijn een uitsluitende vorm van tegemoetkoming voor iedere festivalganger, die online een ticket kocht voor Pukkelpop 2011. Dat betekent dat iedere andere vorm van tegemoetkoming, restitutie, terugbetaling en/of compensatie voor toegangstickets en eet- en drankbonnen gekocht voor Pukkelpop 2011 is uitgesloten.
 • De praktische informatie voor het downloaden vind je hieronder en ook op www.pukkelpop.be onder de rubriek ‘Tegemoetkoming'.
 • Pukkelpoppers die online een (of meer) ticket(s) hebben gekocht voor Pukkelpop 2011 krijgen enkele dagen voor de start van de voorverkoop van Pukkelpop 2012 al de kans om hun toegangsticket(s) aan te kopen.
 • Pukkelpop 2012 gaat door, en dit op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.

Het voorgaande laat ons toe om het festival in haar oorspronkelijke vorm te laten voortbestaan: drie dagen, acht podia, een mix van de beste bands, dj's en randanimatie van het moment in combinatie met een eigenzinnige focus op de artiesten van morgen. 

De gevolgen van deze beslissing zullen de komende jaren nog zwaar doorwegen op Pukkelpop, zowel op het festival als op haar organisatie. 

Jij kan het voortbestaan van Pukkelpop mee helpen ondersteunen door je tegemoetkoming gedeeltelijk of in zijn geheel niet op te nemen.  We hebben respect voor elke beslissing en we willen alle Pukkelpoppers nog eens oprecht bedanken voor het begrip en jullie geduld.

Pukkelpop 2012: here we go!

TEGEMOETKOMING ONLINE TOEGANGSTICKETS PUKKELPOP 2011 : PRAKTISCH

WAT GA JE ONTVANGEN?

De kopers ontvangen vouchers die kunnen worden omgeruild voor eet- en drankbonnen. Elke eet- en drankbon heeft thans de waarde van 2,5 euro.

De koper van een (of meer) online dagticket(s) voor Pukkelpop 2011 ontvangt een link om per gekocht ticket 3 vouchers te downloaden van telkens 10 eet- en drankbonnen, waarvan er telkens één per editie kan worden opgenomen, te weten één voucher voor de Pukkelpop editie 2012, één voor editie 2013 en één voor editie 2014. Elke voucher is thans 25 euro waard.

De koper van een (of meer) online combiticket(s) voor Pukkelpop 2011 ontvangt een link om per gekocht ticket 3 vouchers te downloaden van telkens 20 eet- en drankbonnen, waarvan er telkens één per editie kan worden opgenomen, te weten één voucher voor de Pukkelpop editie 2012, één voor editie 2013 en één voor editie 2014. Elke voucher is thans 50 euro waard.

WIE GAAT DIT ONTVANGEN?

De koper van een online Pukkelpopticket(s) ontvangt tussen dinsdag 1 november en maandag 14 november 2011 een e-mail met de link om de vouchers te downloaden. Het e-mailadres dat wij hiervoor gebruiken is hetzelfde e-mailadres dat opgegeven werd bij de oorspronkelijke bestelling van de Pukkelpop 2011 festivaltickets.

Enkel diegene die de oorspronkelijke bestelling plaatste, zal de link ontvangen.

WANNEER GA JE DIT ONTVANGEN?

De link wordt verstuurd tussen dinsdag 1 november en maandag 14 november 2011.

GEEN LINK ONTVANGEN OP 15 NOVEMBER 2011?

Bestelde je Pukkelpop 2011 festivaltickets via jouw e-mail adres en ontving je op dinsdag 15 november 2011 nog geen link om de vouchers te downloaden, dan heb je tot zondag 11 december 2011, 24.00u, de tijd om dit te melden op servicedesk@pptickets.be.

Vermeld in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer.

HOE LANG BLIJFT DE LINK ACTIEF?

De link blijft actief tot en met 11 december 2011, 24.00u. Daarna vervalt de mogelijkheid om nog vouchers te downloaden. Heb je geen vouchers gedownload, dan word je geacht definitief afstand te doen van iedere vorm van restitutie, terugbetaling en/of compensatie voor toegangstickets en eet- en drankbonnen gekocht voor Pukkelpop 2011.

IK WIL PUKKELPOP STEUNEN!

Als je op de link klikt, zal je kunnen kiezen of je vouchers aanvraagt voor één, twee of drie edities. Je kan aanduiden dat je de vouchers gedeeltelijk of niet wil opnemen en op deze manier het voortbestaan van het Pukkelpopfestival wenst te ondersteunen. De keuze is volledig aan jou, maar we kunnen jouw steun de volgende jaren heel hard gebruiken.

AFDRUKKEN EN BEWAREN

Erg belangrijk : druk je voucher(s) onmiddellijk af, leg ze op een veilige plaats en bewaar een kopie van het PDF-bestand op je computer. Opgelet, deze vouchers worden slechts eenmalig verstuurd. Ook bij verlies kan deze voucher(s) niet meer opnieuw worden opgevraagd.

PROBLEMEN MET HET DOWNLOADEN

Mocht je problemen ondervinden met de downloadprocedure of met het openen van je PDF-bestand, aarzel niet en contacteer ons op servicedesk@pptickets.be. Hou de eerste dagen rekening met langere wachttijden.  Alvast bedankt voor jouw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Pukkelpoporganisatie

Gepost door blog Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.