tumblr analytics

17-07-13

Les Ardentes - DAG 3: Goden en keizers

Van dag drie herinneren we ons vooral de hitte en het optreden van onze goden (2X) : Kaiser Chiefs en dEUS.

kaiser chiefs, les ardentes, 2013

 

Kaiser Chiefs lijken steeds meer in de vergetelheid terecht zijn te komen. Geen Rock Werchter voor de heren, wel enkele kleinere festivals zoals les Ardentes én Suikerrock Tienen. Al dan niet terecht. Toegegeven, de heren hebben de laatste jaren niks spectaculairs meer gepresteerd, maar - en dat mogen we zeker niet vergeten - hun greatest hits show werkt nog altijd zeer aanstekelijk. Oh en ah zijn en blijven immers internationale begrippen... We predict a riot, schreven we enkele dagen terug, en inderdaad: het werd een heus feest.

 

deus, les ardentes, 2013


dEUS zijn en blijven onze belgische goden. Vorig jaar nog verrasten ze vriend en vijand met een nieuwe CD 'following sea' én een franstalige single 'quatre mains'. Op les Ardentes brachten ze een van hun weinige festival-sets. Daarbij speelden ze nummer uit praktisch al hun albums. Kortom: leuk om horen en 'smaakt naar meer'.

17:00 Gepost door blog in Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaiser chiefs, deus, les ardentes, 2013 |  Facebook |

16-07-13

Les Ardentes - DAG 2: Puppetmastaz, Balthazar en Mika

Een mak publiek, vrijdag op Les Ardentes. Het leek wel of iedereen voor Mika was gekomen. Kamperen op het grasland was de boodschap, terwijl er op de diverse podia een verscheidenheid aan bands te bewonderen viel. 

puppetmastaz, les ardentes, 2013

De gekke duitsers van Puppetmastaz bijvoorbeeld. Geniaal gevonden hoe de bandleden zich achter marionnetten verbergen. Poppen met elk een totaal verschillende persoonlijkheid die een muzikaal avontuur tot leven brengen. Ongelooflijk !

Iets minder extreem: Balthazar. De band is op praktisch geen enkel festival weg te denken. Na drie keren Werchter, waren ze nu ook op Les Ardentes te zien. En waarschijnlijk nog op behoorlijk wat andere locaties. Hoor ik daar het woord overkill ?

mika, les ardentes, 2013

Gigantische ballen, een heuse confettiregen... Mika bespaarde kost noch moeite om het zijn publiek zo aangenaam mogelijk te maken. 

Terug van weggeweest, want de Fred Astaire van de popmuziek was reeds in 2011 op Les Ardentes te zien. Ook nu weer met een greatest hits show. 

Niet alleen visueel was dit een top-concert, ook vocaal weet Mika te imponeren. En als hij zijn publiek in het frans toespreekt, kan de ambiance niet meer stuk...


 


12-07-13

Les Ardentes - DAG 1: Skip and die / NAS en Steve Aoki

Skip & die begon als een samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon, wat resulteerde in het debuutalbum Riots In The Jungle. De band is - op zijn minst gezegd - een opvallende verschijning. Energiek en grofgebekt. Net als die Antwoord... nu al worden ze dé festivalsensatie van 2013 genoemd. Iets wat we na hun passage op Les Ardentes alleen maar kunnen beamen. 

skip and dlie, les ardentes, 2013


 

Met zijn "intelligente" raps is NAS een topper in zijn genre. Op Les Ardentes bracht hij een soort greatest hits-show. Allemaal heel degelijk maar zonder al te veel verrassingen. 

 

Een slagroomtaart in je gezicht krijgen en er nog blij mee zijn: dit moet Steve Aoki zijn. De 'Aziatische Jesus' wordt overal waar ie komt verafgood. 

Aoki is eigenaar van het recordlabel Dim Mak en heeft enkele grote namen onder dak: Tiesto, Armand Van Helden, en The Bloody Beetroots om er maar drie te noemen. 

Ook muzikaal weet ie te imponeren: momenteel reist ie als DJ de wereld rond. Mocht je zijn optreden op Les Ardentes gemist hebben, dan krijg je een herkansing op Tomorrowland.

steve aoki, cake, les ardentes, 2013


Beelden van het hele slagroomgebeuren vind je hier.

 

11-07-13

Les Ardentes - Een vooruitblik ( bands die je gezien moet hebben )

ALEX HEPBURN (soul/pop - UK)

12/07/2013 / 16:40-17:30 / OPEN AIR

 

les ardentes,vooruitblik


De Londense van Schotse afkomst wordt nu al met Amy Winehouse en Janis Joplin vergeleken. Misschien wat overdreven, maar feit is dat ze een pracht van een stem heeft. niet te missen dus.

 

NAS (hip-hop - USA)

11/07/2013 / 22:30-23:45 / OPEN AIR

 

Les Ardentes heeft wat met rappers. Vorige edities stonden ondermeer Snoop Dogg en 50 cent al op het hoofdpodium. Dit keertje is het de beurt aan NAS. Naast Jay-Z en Tupac een van de betere MC's allertijden.

 

MIKA (pop - USA/LIB)

12/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Vrienden noemen hem steevast een pret-janet. Met de nadruk op pret dan, want overal waar MIKA komt is er een heus feestje. Mika is een mosterhit-machine die plezier combineert met perfectie. Met hits als « Relax, Take it Easy », « Grace Kelly » en « Big Girls » zal hij ongetwijfeld de weide plat spelen.

 

IAMX (pop/electro - UK)

12/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

Als we de aankondigingen mogen geloven is dit een must-see. "IAMX weet de electrorock voor zijn publiek live heruit te vinden." Benieuwd hoe dat gaat klinken...

 

dEUS (rock/pop - BE)

13/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Moet ik dEUS nog voor te stellen?

 

KAISER CHIEFS (pop/rock - UK)

13/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

"Oh my God!!!" Net als MIKA weten ook KAISER CHIEFS life hun publiek met verstomming achter te laten. Passeerden reeds ettelijke keren op Rock Werchter en komen ons ditmaal op Suikerrock en Les Ardentes verblijden. 

 

RAVING GEORGE

 

les ardentes,vooruitblik


Geen stoere mannelijke DJ, maar wel een schoon jong Gents jonk van amper 20 die aan een steile opmars bezig is. Is nu al uitgegroeid tot vaste waarde in de Belgische electro scene. Vermengt electro met dubstep, deep house en tech-house...

 

-M- 

Ultra poppy en frans. Meer weten we er niet van. Tijd dat daar verandering in komt.

 

ARNO

Arno presenteert op les Ardentes zijn nieuwe tournée en zijn laatste album « Future Vintage » ! Aventuurlijk, weelderig, ongerijmd, surrealistisch en tegenstrijdig.

 

HOOVERPHONIC with orchestra

HOOVERPHONIC goes Lotti. Bekende nummers die een verrassend nieuw kleedje hebben gekregen. Compleet met strijkersensemble.  voor de liefhebbers van « Mad About You », « The Night Before » en « Jackie Cane ».

 

JACCO GARDNER (pop - PB)

14/07/2013 / 14:20-15:10 / HF6

Een nederlander die de Beatles weer tot leven heeft gewekt...

17:40 Gepost door blog in Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: les ardentes, vooruitblik |  Facebook |

11-07-12

Les Ardentes 2012 - Dag 4 Voor ieder wat wils

Les Ardentes dag 4 is wat men gewoonlijk de familiedag noemt. Ouders die met hun kroost een kijkje komen nemen naar - voornamelijk - akoestische sets. Op zo'n moment merk je pas echt hoe gemoedelijk het er in Luik aan toe gaat. Gezellig met zijn allen op de weide een biertje drinken en wat eten. Alleen de regen van de nacht ervoor was spelbreker met een boel modder en een lege parking als gevolg. 

Ons parcours die dag: The bony king of nowhere, Milow, Rufus Wainwright, Yeasayer, M83 en Rodrigo Y Gabriela.

 

the bony king of nowhere, les ardentes, 2012

The Bony King bracht een heleboel vrienden mee, gaande van An Pierlé tot Stef Heeren.

 

milow, les ardentes, 2012

De greatest hits show van Milow kon op heel wat aandacht rekenen.

 

yeasayer, les ardentes, 2012

Een nieuwe plaat en dus ook een boel onbekende nummers. Toch wist Yeasayer te overtuigen.

 

rufus wainwright, les ardentes, 2012

Rufus Wainwright: opvallen was de boodschap.

 

m83, les ardentes, 2012

M83 : wie wil nog een laatste maal dansen?

 

rodrigo y gabriela, 2012, les ardentes

Rodrigo Y Gabriela : Wat ons betreft dé topper van dag vier. De hele marquee stond in lichterlaaie. Een van de weinige keren het voorbije weekend. 

17:38 Gepost door blog in Foto, Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-12

Foto's Milow @ Les Ardentes 2012

milow, les ardentes, 2012

milow, les ardentes, 2012

IMG_2290.JPG

Bekijk hier het volledige fotoalbum

20:24 Gepost door blog in Foto, Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: milow, les ardentes, 2012, foto |  Facebook |

Les Ardentes 2012 - Dag 3 Meer dan 50cent

Pony Pony Run Run

Pony Pony Run Run is een frans electropoptrio dat niet alleen in Frankrijk veelvuldig optreedt, maar zowat overal ter wereld (tot in Japan). Behalve in Vlaanderen... 

 

pony pony run run, les ardentes, 2012Brigitte

Het succes van de Parisiennes Sylvie Hoarau en Aurélie Maggiori ofte Brigitte is nog groter. De bandnaam is een eerbetoon aan Bardot, Fontaine en Lahaie. Indirect een verwijzing naar zwoele franse vrouwen - zeg maar sexsymbolen - zonder dat het té wordt. Want Brigitte is tevens een veel voorkomende Franse naam en verwijst eveneens naar "het gewone". Kortom: een gevaarlijke combinatie van onschuld en stout. 

 

brigittes, les ardentes, 2012The Experimental Tropic Blues Band

Een Luiks trio dat de spil is van de Waalse rockscene. Ze brengen wilde rock/punk en hebben slechts 1 doel: knallen. Met succes, zo bleek op Les Ardentes, want de hele hf6 stond in vuur en vlam. Moshen en crowdsurfen, het hoorde er helemaal bij...

 

the experimental tropical blues band, les ardentes, 2012The Jon Spencer Blues Explosion

Deze New-Yorkers brengen knallende rock en roll vermengd met een vleugje blues, punk en garagerock. De band bestaat al twintig jaar en zou ondermeer aan de grondslag liggen van de muziekstroom die ondermeer Jack White en the Black Keys voortbracht.

 

the jon spencer blues explosion, les ardentes, 201250 cent

Qua show zat het helemaal snor. 50 cent was duidelijk in zijn nopjes: zijn brede smile ( wat een witte tanden !!! ) zou nooit van zijn gezicht verdwijnen. 

Over de zangtalenten van de amerikaanse rapper gaan we kort zijn: wellicht kan u zelf beter zingen. En toch stoorde het ons niet want... een groot deel van de show stond op band. 

Soit, de man gaf wat we van hem verwachtten: hits ! ‘Ayo Technology’, ‘P.I.M.P.’ en ‘Candy Shop’, we kregen ze allemaal te horen.

50 cent, les ardentes, 2012


Opmerking

Onze volledige verslagen vind je op maximummusic, klik hier.

07-07-12

Fotoalbum: The Ting Tings @ Les Ardentes

the ting tings, les ardentes, 2012

Bekijk hier het volledige fotoalbum

15:51 Gepost door blog in Foto, Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the ting tings, les ardentes, 2012 |  Facebook |

Les Ardentes 2012 : Patti Smith vs Morrissey

Nergens was de generatiekloof zo groot als gisteren op Les Ardentes waar zowel Patti Smith als Morrissey moesten opboksen tegen het jonge geweld van oa The Ting Tings. Of ze het er goed van af brachten? Ja en nee. 

Morrissey

les ardentes,2012,patti smith,morrissey

De heisa van vorig jaar indachtig - het totale vleesverbod op de Lokerse feesten - speelde Morrissey gisteren op Les Ardentes maar een mak concert. Geen gepreek, maar een slaafs aflopen van de setlist, inspiratieloos en zielloos. 

En nochtans stond er een hechte band op het podium én was Morrissey zelf goed bij stem. Alleen de songkeuze deed de wenkbrouwen fronsen: hoofdzakelijk minder bekende The Smiths nummers en eigen werk (uit zijn solo carriére). 

Leuk voor de echte fans, maar voor ons - het plebs - redelijk onherkenbaar en op den duur iets teveel van het goede. Zeker omdat het bijna het hele optreden vrij hevig regende. Vandaar ook dat de weide er de tweede helft van het optreden redelijk verlaten bij lag.

Hoogtepunt: 'Everyday Is Like Sunday', afsluiter 'Still Ill' en het obligate 'Meat is Murder'. En toch hadden we op de vraag 'wat hebben jullie vandaag gedaan?' bijna geroepen: 'hamburgers gegeten'... 

Setlist :

Shoplifters Of The World Unite (The Smiths)
You Have Killed Me 
You're The One For Me, Fatty 
Alma Matters 
When Last I Spoke To Carol 
Everyday Is Like Sunday 
Black Cloud 
I'm Throwing My Arms Around Paris 
How Soon Is Now? (The Smiths)
Ouija Board, Ouija Board 
To Give (The Reason I Live) 
Meat Is Murder (The Smiths)
Let Me Kiss You 
People Are The Same Everywhere 
I Know It's Over (The Smiths)
One Day Goodbye Will Be Farewell 
Still Ill (The Smiths)

 

Patti Smith

patti smith, 2012, les ardentes

Heel anders verging het Patti Smith eerder op de avond. Ook zij is de pensioengerechtigde leeftijd reeds gepasseerd (65 jaar), maar heeft nog altijd de energie en attitude van weleer. Jammer dat de kranige en energieke dame onlangs aankondigde er mee te willen ophouden...

In de goed gevulde overdekte hal op Les Ardentes kreeg de kranige zestiger exact 1 uur om haar hele repertoire én nieuwe CD Banga aan het publiek voor te stellen. Ze deed dat op een overtuigende manier.

Toegegeven, het nieuwe materiaal klink op plaat nogal rustig en mak, maar live op het podium is Patti haar streken nog lang niet verleerd. Al vanaf het eerste nummer 'dancing barefoot' duikt ze het publiek in om handjes te schudden. Als geen ander weet ze hoe ze haar fans moet behagen.

Leuk om horen: het geblaf van vaste luitenant en gitarist Lenny Kaye in 'Banga' en 'fuju san', geschreven voor de slachtoffers van de tsunami in Japan vorig jaar. Maar uiteindelijk zijn het vooral 'because the night' en een schitterend 'gloria' waarop het publiek wacht. 

Een denderend en oorverdovend applaus was wat volgde, jammer genoeg niet beloond met een bis-nummer. Oh ja, ook Morrissey vertikte het om terug te komen, maar daar was bijna niemand rouwig om...

06-07-12

Fotoalbum: Morrissey @ Les Ardentes

morrissey, les ardentes, 2012

morrissey, les ardentes, 2012

Bekijk hier het volledige album

13:42 Gepost door blog in Foto, Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morrissey, les ardentes, 2012, foto |  Facebook |