tumblr analytics

19-03-15

Jamaica - Nine Miles, the Bob Marley experience

Jamaica is het land van zon, zee, rum, een heleboel natuurschoon, maar ook - en vooral - Bob Marley. Vandaar ook dat een bezoek aan Jamaica niet compleet is zonder een bezoek aan het Bob Marley museum in Kingston en/of Nine Miles, het geboortedorp van de rastakoning.

bob marley, nine miles

Rationeel gezien stelt Nine Miles niet veel voor: op de top van Mount Zion vind je er het mausoleum en het geboortehuis van Bob Marley. That's it. Oh ja, bijna vergeten: een heleboel souvenirshops. Want - en dat hebben de Jamaicanen goed begrepen: Bob Marley is big business.

Maar toch is het plaatsje een bezoekje meer dan waard. En dat heeft alles te maken met gevoel en indrukken. 

De reis door het Jamaicaanse binnenland is een belevenis op zich. De natuur is prachtig en je doorkruist een aantal kleine authentieke dorpjes, met op elke hoek een plaatselijk 'cafeetje'. Stop even en geniet van een lokaal 'red stripe'-biertje of 'appleton'-rum. Luister naar het verhaal van een local die zonder twijfel gaat beweren dat hij de zoon is van ... Bob Marley.

Nine Miles oogt misschien klein, maar het gevoel dat je de plaats betreedt waar 'the legend' ooit geleefd heeft en op dit moment nog begraven ligt, is onbeschrijfelijk. Kies voor de gelegenheid een rasta-gids uit onder de invloed van marihuana en je bezoek aan Mount Zion wordt... speciaal. 

Kortom, dompel je onder in the Bob Marley-experience. Zing mee met 'is this love' en ervaar hoe de songteksten hun betekenis krijgen:  "I wanna love you and treat you right; I wanna love you every day and ... We'll share the shelter of my single bed" 

 

22:09 Gepost door blog in Jamaica | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jamaica, nine miles, bob marley |  Facebook |