tumblr analytics

RW13 - Luchtfoto

13-07-13 / Commentaren (0)

Op de site van HLN.BE zagen we deze week enkele prachtige luchtfoto's van Rock Werchter. Eentje er van vind je hieronder. Het leuke hieraan: je kan je zelf hier in taggen via de facebook pagina van hln ( klik hier )

rw13, luchtfoto


Les Ardentes - DAG 1: Skip and die / NAS en Steve Aoki

12-07-13 / Commentaren (0)

Skip & die begon als een samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon, wat resulteerde in het debuutalbum Riots In The Jungle. De band is - op zijn minst gezegd - een opvallende verschijning. Energiek en grofgebekt. Net als die Antwoord... nu al worden ze dé festivalsensatie van 2013 genoemd. Iets wat we na hun passage op Les Ardentes alleen maar kunnen beamen. 

skip and dlie, les ardentes, 2013


 

Met zijn "intelligente" raps is NAS een topper in zijn genre. Op Les Ardentes bracht hij een soort greatest hits-show. Allemaal heel degelijk maar zonder al te veel verrassingen. 

 

Een slagroomtaart in je gezicht krijgen en er nog blij mee zijn: dit moet Steve Aoki zijn. De 'Aziatische Jesus' wordt overal waar ie komt verafgood. 

Aoki is eigenaar van het recordlabel Dim Mak en heeft enkele grote namen onder dak: Tiesto, Armand Van Helden, en The Bloody Beetroots om er maar drie te noemen. 

Ook muzikaal weet ie te imponeren: momenteel reist ie als DJ de wereld rond. Mocht je zijn optreden op Les Ardentes gemist hebben, dan krijg je een herkansing op Tomorrowland.

steve aoki, cake, les ardentes, 2013


Beelden van het hele slagroomgebeuren vind je hier.

 

Les Ardentes - Een vooruitblik ( bands die je gezien moet hebben )

11-07-13 / Commentaren (0)

ALEX HEPBURN (soul/pop - UK)

12/07/2013 / 16:40-17:30 / OPEN AIR

 

les ardentes,vooruitblik


De Londense van Schotse afkomst wordt nu al met Amy Winehouse en Janis Joplin vergeleken. Misschien wat overdreven, maar feit is dat ze een pracht van een stem heeft. niet te missen dus.

 

NAS (hip-hop - USA)

11/07/2013 / 22:30-23:45 / OPEN AIR

 

Les Ardentes heeft wat met rappers. Vorige edities stonden ondermeer Snoop Dogg en 50 cent al op het hoofdpodium. Dit keertje is het de beurt aan NAS. Naast Jay-Z en Tupac een van de betere MC's allertijden.

 

MIKA (pop - USA/LIB)

12/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Vrienden noemen hem steevast een pret-janet. Met de nadruk op pret dan, want overal waar MIKA komt is er een heus feestje. Mika is een mosterhit-machine die plezier combineert met perfectie. Met hits als « Relax, Take it Easy », « Grace Kelly » en « Big Girls » zal hij ongetwijfeld de weide plat spelen.

 

IAMX (pop/electro - UK)

12/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

Als we de aankondigingen mogen geloven is dit een must-see. "IAMX weet de electrorock voor zijn publiek live heruit te vinden." Benieuwd hoe dat gaat klinken...

 

dEUS (rock/pop - BE)

13/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Moet ik dEUS nog voor te stellen?

 

KAISER CHIEFS (pop/rock - UK)

13/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

"Oh my God!!!" Net als MIKA weten ook KAISER CHIEFS life hun publiek met verstomming achter te laten. Passeerden reeds ettelijke keren op Rock Werchter en komen ons ditmaal op Suikerrock en Les Ardentes verblijden. 

 

RAVING GEORGE

 

les ardentes,vooruitblik


Geen stoere mannelijke DJ, maar wel een schoon jong Gents jonk van amper 20 die aan een steile opmars bezig is. Is nu al uitgegroeid tot vaste waarde in de Belgische electro scene. Vermengt electro met dubstep, deep house en tech-house...

 

-M- 

Ultra poppy en frans. Meer weten we er niet van. Tijd dat daar verandering in komt.

 

ARNO

Arno presenteert op les Ardentes zijn nieuwe tournée en zijn laatste album « Future Vintage » ! Aventuurlijk, weelderig, ongerijmd, surrealistisch en tegenstrijdig.

 

HOOVERPHONIC with orchestra

HOOVERPHONIC goes Lotti. Bekende nummers die een verrassend nieuw kleedje hebben gekregen. Compleet met strijkersensemble.  voor de liefhebbers van « Mad About You », « The Night Before » en « Jackie Cane ».

 

JACCO GARDNER (pop - PB)

14/07/2013 / 14:20-15:10 / HF6

Een nederlander die de Beatles weer tot leven heeft gewekt...

17:40 Gepost door blog in Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: les ardentes, vooruitblik |  Facebook |

RW13 - Volbeat, de foto's

Commentaren (0)

rw13,rock werchter,2013,volbeat,foto

rw13,rock werchter,2013,volbeat,foto

Bekijk hier het volledige fotoalbum

RW13 - Blur, dé topper

Commentaren (0)

 

blur,rw13,rock werchter,2013


Je hebt zo van die mensen die doen waar ze zin in hebben. Damon Albarn is er zo eentje. Soloplaatje opnemen, op tour gaan met Gorillaz en als het hem uitkomt, Blur nog eens uit de kast halen. Zolang het maar geen routine wordt en hij er plezier aan beleeft. 

En dat ie plezier had, bleek duidelijk het voorbije weekend in Werchter. Goedlachs loodste hij zijn publiek door een soort van greatest hits setlist. Het was zalig om zien hoe Damon de jaren '90 deed herleven. Anderhalf uur om je vingers bij af te likken en dat is niet eens overdreven geformuleerd.

Het begon allemaal met een opener van formaat: ‘Girls & Boys’. Spoedig volgde ondermeer 'There’s No Other Way', het schitterende 'Beetlebum', een door Graham Coxon gezongen ‘Coffee & TV’, het tedere 'Tender'en meezinger 'Parklife'. Stuk voor stuk nummers die in ons collectieve geheugen gegrift staan en die we - na al die jaren - eindelijk eens live mochten aanhoren en meebrullen. 

Kippenvelmoment was er ondermeer bij het recente ‘Under The Westway’, de voorloper van een achtste Blur plaat, want - hoera! - die komt er. 

En ondanks al dat moois, was het toch vooral wachten tot afsluiter 'Song 2'.  Woohoo !!!

Setlist :

Girls & Boys
Popscene
There’s No Other Way
Beetlebum
Out of Time
Trimm Trabb
Caramel
Coffee & TV
Tender
Country House
Parklife
End of a Century
This is a Low

Under The Westway
For Tomorrow
The Universal
Song 2

07:50 Gepost door blog in Rock Werchter 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blur, rw13, rock werchter, 2013 |  Facebook |

RW13 - Rammstein, de foto's

10-07-13 / Commentaren (0)

rammstein, rw13, rock werchter, 2013

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.544243685636434.1073741829.224668824260590&type=3

rammstein, rw13, rock werchter, 2013

Bekijk hier het volledige album

RW13 - Duivels: Nick Cave and the bad seeds

Commentaren (0)

nick cave and the bad seeds, nick cave, 2013, rw13, rock werchter

Nick Cave, het blijft een apart geval. Dat bleek ook voorbije zaterdag op het hoofdpodium van Rock Werchter. Waar hij nog vrij aarzelend begon met 'We no who U R', kwam al spoedig de duivel in hem naar boven ('the mercy seat'). Een bezeten man, die zelf tijdens 'God is in the house' een traantje moest wegpinken. Verrassend: 'Into my arms' dat voor een keertje op de setlist stond. 

Absolute topper is en blijft 'Stagger lee'. Het werd een intens prachtige paringsdans met een lieftallige dame op de eerste rij. Al is 'suck my motherfucking dick' niet echt de meest ideale openingszin. 

nick cave and the bad seeds, nick cave, 2013, rw13, rock werchter


RW13 - Blur, de foto's

Commentaren (0)

blur, rw13, rock werchter

blur, rw13, rock werchter

Bekijk hier het volledige fotoalbum

08:20 Gepost door blog in Foto, Rock Werchter 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blur, rock werchter, 2013, rw13 |  Facebook |

RW13: Heavy - Rammstein & Volbeat

09-07-13 / Commentaren (0)

 

rw13,rock werchter,2013,volbeat,rammstein,foto


Rammstein deed wat er van hen verwacht werd: voor vuurwerk zorgen. Ook al blijven de ingrediënten hetzelfde (benzinepomp, kunstpenis die water spuit, vuurspuwende gitaren, nog meer vuur tijdens Sonne, toetsenist Fleck die het hard te verduren krijgt ...), dit is en blijft leuk om zien. 

Met als absolute hoogtepunt het verrassend ingetogen 'Mein Herz Brennt'.

Setlist:

Ich tu dir weh
Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?
Keine Lust
Sehnsucht
Asche zu Asche
Feuer frei!
Mein Teil
Ohne dich
Wiener Blut
Du riechst so gut
Benzin
Links 2-3-4
Du hast
Bück dich
Ich will

-----

Mein Herz brennt
Sonne
Pussy

 

rw13,rock werchter,2013,volbeat,rammstein,foto

 

Rammstein werd op het hoofdpodium voorafgegaan door Volbeat, een Deense heavy metal band die vorig jaar op Graspop wist te overtuigen. Ze brachten een strakke set overgoten met een sausje van rockability, punk en country (e.g.de Johnny Cash cover 'Sad man's tongue'). 

RW13 - Waar is dat feestje? Azealia Banks & Major Lazer

Commentaren (0)

Opvallen is de boodschap, moet Azealia Banks gedacht hebben toen ze zich in een wel erg klein "badpak" hees. Geen wonder dat het in de tent broeierig heet was.

azealia banks, werchter, rw13, rock werchter, 2013

 

Diezelfde hitte zorgde tijdens het optreden van Major Lazer bijna voor een slachtoffer. Een jongeman van 14 kreeg er een hartaanval, maar kon gereanimeerd worden. 

Muzikaal gezien zorgde Major voor een heus feestje met ondermeer remixes van ondermeer Nirvana en the Prodigy. En wie dacht dat ie voor the Harlem Shake op Pukkelpop moest zijn, had het verkeerd voor. Maar het was vooral met eigen werk dat Major Lazer wist te overtuigen: het nu al beruchte 'bubble butt' en 'get free'.

"Everybody take your shirt off", juist ja...

major lazer, rw13, rock werchter, werchter, 2013

Foto's: Major Lazer

Week in beeld - Florence meets Haim, the National en Graspop

05-07-13 / Commentaren (0)

Een schattige foto om mee te beginen: Florence meets Alana (Haim)...

florence and the machine, haim

The National gunde ons dan weer een blik achter de schermen, waar het er - schijnbaar - braaf aan toe ging...

the national

Maar hét beeld, was zonder twijfel de crowdsurfende rolstoel op Graspop

graspop.JPG

Rock Werchter zaterdag - 5 bands die je gezien moet hebben

04-07-13 / Commentaren (0)

Rudimental (Klub C - 17:05 - 18:05)

Pompende drum n bass vermengd met soul, ziedaar het recept waarmee Rudimental met oa 'feel the love' onze harten wist te veroveren. Hun concert in de AB dit voorjaar werd geannuleerd, gelukkig zijn ze nu wel op Werchter te zien.

 

Nick Cave & the bad seeds (Main stage - 18:50 - 20:20)   of Azealia Banks (klub C)


Viel vorig weekend in Ijsland van een podium tijdens de uitvoering van 'Jubilee street' en kreeg van de dokters het advies om twee weken rust te nemen. Cave heeft daar gelukkig een andere opvatting over en zal zaterdag gewoon aantreden.

 

Volbeat (Main stage - 21:10 - 22:25)

Ofte Metallica meets Johnny Cash. Volbeat waren vorig jaar dé revelatie op Graspop en mogen het dit jaar nog eens over doen voor een breder publiek. De ideale opwarmer voor Rammstein...

 

Frank Ocean (The barn - 21:55 - 23:10)

Voormalig lid van de hiphopformatie - adem in - Odd Future Wolf Gang Kill Them All - adem uit. Probeert het nu met succes in zijn eentje. Kondigde onlangs aan bisexueel te zijn en geloof het of niet, maar dit blijkt nu groter nieuws te zijn dan zijn nieuw album.

 

Rammstein (Main stage - 23:25 - 01:00)

rock werchter, rw13, 2013, rudimental, rammstein, volbeat, nick cave, frank ocean

Iemand een vuurtje?

Rock Werchter vrijdag - 5 bands die je gezien moet hebben

03-07-13 / Commentaren (0)

Lianne La Havas - 15:15 - 16:05 The Barn

Is Your Love Big Enough? vraagt ze braafjes op haar debuutalbum. Zonder twijfel een volmondig JA! is meteen ons antwoord. Lianne zingt als een vogeltje, correctie is een vogeltje. 
 

Lumineers   17:00 - 18:00 The Barn

Amper een paar jaar terug sliepen ze bij fans op de grond ( want een hotelkamer was te duur ), tegenwoordig zijn ze - mede dankzij hun hitsingle 'Ho Hey' meer dan bekend. En geloof het of niet, al hun materiaal klikt net als die ene grandioze single: top !
 

Major Lazer 18:00 - 19:00  Klub C

major lazer, bubble butt

Major Lazer kreeg met hun 'bubble butt' de hele vrouwengemeenschap over zich heen. Gelukkig was het maar om te lachen...


Kings of Leon 22:00 - 23:25 Main stage

Dit is een van hun eerste optredens na hun verplicht sabbat-jaar. Kings of Leon komt in september met een nieuwe CD, 'Mechanical Bull'. Hoe ie gaat klinken en wat we er op Werchter van te horen krijgen weten we niet... afwachten dus...


Blur 00:10 - 02:00 Main stage

blur, rw13, rock werchter

Blur is en blijft een van de redenen waarom we uberhaupt een Rock Werchter ticket hebben gekocht. De band speelt maar af en toe een concert - wanneer het de bandleden het best uit komt - én laat slechts sporadisch nieuwe nummers op ons los ("Fool's day" en "under the Westway"). Wanneer je uiteindelijk de kans krijgt hen aan het werk te zien, rest slechts 1 conclusie: 'niet aarzelen' !

Rock Werchter Donderdag - 5 bands die je gezien moet hebben

Commentaren (0)

1. Palma Violets ( The Barn | Donderdag 14:30 - 15:10 )

 

palma violets, rock werchter, rw13


Letterlijk voorbestemd om te spelen - "we were all conceived at a festival". Jong, vrolijk, naief en geil - “We played a German festival where there were loads of boobs on show.” Rammelende rock 'n' roll is hun handelsmerk en daarom worden ze wel eens vergeleken met The Vaccines. 
 

2. Vampire Weekend ( Main Stage | Donderdag 18:15 - 19:10 )

Vampire Weekend heeft enkele moeilijke maanden achter de rug. Het schrijven aan de nieuwe plaat wou niet echt lukken en de band was de wanhoop nabij. "Soms werk je heel erg hard aan iets en raak je in alle drukte de weg kwijt. Op een dag ben je klaar en denk je: waar ik ben ik nu beland? Helemaal nergens." Nergens is misschien wat overdreven, want hun nieuwe album 'Modern Vampires of the City' mag er best wezen.

( Op hetzelfde moment speelt Jessie Ware in Klub C )
 

3. The National ( Main stage | Donderdag 20:00 - 21:15 )

Nooit gedacht dat deze hooggeschoolde laatbloeiers het zo ver zouden schoppen: het hoofdpodium op een festival. Maar kijk... plots was daar het succes van 'High Violet' (2010). Ook het nieuwste album 'trouble will find me' is van ongezien kwaliteit: directer en intuitiever. En zo is de band, die het best tot zijn recht komt in donkere obscure zaaltjes, een echte topper geworden. 'Jammer' hadden we er bijna aan toegevoegd.
 

4. Bloc Party ( The Barn | Donderdag 21:10 - 22:10 )

bloc party, dead, einde


Bloc Party is einde verhaal. Dat werd voorbije weekend pijnlijk duidelijk in Luxemburg op het Rock-A-Field festival toen de band een tekening achterliet met een niet mis te verstane boodschap: "Bloc Party is Dead, bye bye."

 

Wilt u de band - die bekendheid verwierf met debuutalbum Silent Alarm (2005) - nog eens een laatste keer aan het werk zien, dan is dit je kans.
 

5. Sigur Ros ( The Barn | Donderdag 23:10 - 0:40 )

Sigur Ros is zonder twijfel een van de meest eigenzinnige bands. Al twintig jaar verbluffen ze met hun ijle sferische geluid. Nu slaan ze een compleet nieuwe weg in: IJslandse industrial met daverende percussie. De band gaat voor harder en feller. Goed zo!


The National - Terrible love ( live @ Koninklijk Circus Brussel )

29-06-13 / Commentaren (0)


CD: Beady Eye - BE (2013)

28-06-13 / Commentaren (0)

beady eye, be, nude, nipple'Different gear still speading', het debuutplaatje van Beady Eye, leverde niet het verhoopte succes op en dus moest het anders en beter. "Want als het nu niet lukt, kan ik beter gaan rentenieren", aldus Liam Gallagher. Vandaar de keuze voor David Sitek (bekend als producer van oa. Foals en The Yeah Yeah Yeahs) als producer voor BE. Het resultaat is enigzins verrassend. Een compleet nieuwe sound zonder echter afbreuk te doen aan het typische groepsgeluid: melodieuze sixtiespop genre Beatles. Opvallend ook: Liam's stem die plots totaal anders klinkt. Dit komt doordat ze dit keer zonder enig effect werd opgenomen. Daardoor klinkt Liam warmer en minder zeurderig als voorheen.

Kortom, met BE doet Beady Eye wat Oasis nooit heeft kunnen doen: evolueren. Een groot aantal nummers werd opgesmukt met electronica en op opener 'Flick of the Finger' zijn zelfs blazers te horen. Opvallend hier: Paul Marats 18e-eeuwse pleidooi voor revolutie.

Maar dit is niet het enige pareltje op de plaat: ook 'second bite of the apple', 'Face the Crowd' en (onze persoonlijke favoriet) 'I'm just saying' mogen er best wezen. Meer nog, een nummer als 'soon come tomorrow' doorstaat zonder problemen de vergelijking met menigeen Oasis-song. 

In ‘Don’t Brother Me’ heeft Liam Gallagher een rekening te vereffenen met - hoe kan het ook anders - zijn broer. Nu eens provocerend ('Sick of all your lying, skimming and you crying'), dan weer verzoenend ('give peace a chance). 

En omdat menig controverse zorgt voor extra verkoop, prijkt er op de cover van BE een foto van Harry Peccinotti ( bekend van de Pirelli-kalenders ). De halfnaakte vrouw met ontblote tepel is niemand minder dan de echtgenote van Peccinotti. Op zich allemaal heel kunstzinnig, maar toch moest en zou die borst in menig land met een stickertje afgeplakt worden. 

Oh ja, voor we het vergeten, de titel van de plaat 'BE' is geen verwijzing naar ons wondermooie landje, maar niets meer of minder dan de afkorting van Beady Eye.

Laten we tenslotte afsluiten met een citaat van Liam Gallagher zelf: "This is the record Oasis should have made after (What's The Story) Morning Glory? but when you're selling 20 million records, you've got people there going, 'Oh let's just chuck out that formula again'."

 

beady eye,be,cd,album,review


Tracklist

Flick of the Finger  

Soul Love

Face the Crowd

Second Bite of the Apple

Soon Come Tomorrow

Iz Rite

I'm Just Saying

Don't Brother Me

Shine a Light

Ballroom Figured

Start Anew


 [quote 1] "Don't be deceived when our revolution has been finally stamped out and they pat you paternally on the shoulder and say that there's no inequality worth speaking of and no more reason for fighting, because if you believe them, they will be completely in charge in their marble homes and granite banks from which they rob the people of the world under the pretense of bringing them culture...Watch out, for as soon as it pleases them, they'll send you out to protect their gold in wars, who's weapons rapidly developed by servile scientists will become more and more deadly, until they can, with the flick of the finger, tear a million of you into pieces." 

17:49 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beady eye, be, cd, album, review |  Facebook |

concert the National ( Koninklijk circus Brussel - 26 juni 2013 )

27-06-13 / Commentaren (0)

 

the national,national,live,concert,cirque royal,koninklijk circus,bespreking


The National brengt als festivaltopper zonder probleem massa's mensen op de been. Jammer, zouden we haast zeggen, want de groep is op zijn best in een meer intiemere omgeving. Bewijs daarvan hun twee uur durend concert van voorbije dinsdag in het Koninklijk Circus: grandioos en meeslepend. 

De set werd opgebouwd rond 'trouble will find me', intussen reeds het zesde en nagelnieuwe zesde album. Je zou het haast vergeten: de band die bekendheid verwierf met ‘Bloodbuzz Ohio’ staat reeds 14 jaar op het podium en is al die jaren trouw gebleven aan hun oh zo typische getormenteerde sound. 

Mat Berninger ziet er misschien uit als prins Filip: serieus uiterlijk met stoppelbaard en bril en onhandig ijsberend als een opgesloten dier. Maar eenmaal de vele glazen wijn hun werk begonnen te doen, veranderde die ernstige persoon in een heus rockidool: microfoon op de grond smakken, schreeuwen (‘Squalor Victoria’) en - zoals we het na een viertal optredens intussen al gewoon zijn - het publiek induiken voor een wandeling tot achteraan in de zaal (‘Mr November’). Even traditioneel: het accoustisch onversterkt gespeelde slotnummer 'Vanderlyle crybaby geeks'. 

Live klinkt de band een stuk potiger dan op CD. De twee gitaristen bouwen bij momenten een heuse wall of sound ('humiliation') en werden bij momenten bijgestaan door twee blazers. In de meeste gevallen een geslaagde combinatie. Alleen 'bloodbuzz ohio' viel daardoor ietwat tegen. 

Toch waren het vooral de intiemere nummers die ons bijgebleven zijn ('I need my girl' en 'start a war').  

Goed gevonden: de enorme videowall waarmee je de band vlak voor het optreden vanuit de kleedkamer naar het podium kon volgen.

Kortom: een uitgebreide set waarvan vooral de echte fans genoten. De modale muziekliefhebber zal vooral genieten van een ingekorte festival-set. Zoals volgende week op Rock Werchter bijvoorbeeld...

 

Setlist:

I Should Live In Salt 

Don't Swallow the Cap 

Bloodbuzz Ohio 

Mistaken for Strangers 

Sea of Love 

Slipped 

Afraid of Everyone 

Conversation 16 

Squalor Victoria 

I Need My Girl 

This is the Last Time 

All the Wine 

Abel 

Pink Rabbits 

Start a War 

Graceless 

About Today 

Fake Empire 

Bis:

Humiliation 

Sorrow 

Mr. November 

Terrible Love 

Vanderlyle Crybaby Geeks (Acoustic)

Eels - New Alphabet ( live @ Heerlen - 4/4/2013 )

07-04-13 / Commentaren (0)


21:58 Gepost door blog | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eels, new alphabet, live, tour, concert, 2013 |  Facebook |

CD: Dido - Girl Who Got Away (2013)

04-04-13 / Commentaren (0)

didoDido verwierf bekendheid door haar samenwerking met Faithless en dankzij het Eminem nummer Stan waarin Thankyou werd gesampled. De doorbraak kwam er met hitsingle White Flag in 2003. Nu - tien jaar later - laat de Britse blonde haar 4de studio-album 'Girl Who Got Away' op ons los.

Het plaatje klinkt vertrouwd, mede dankzij Dido's engelachtige stemmetje en de 'uit het leven gegrepen' songteksten. Ook nu weer bevat het plaatje een boel simpele en doeltreffende hitrefreintjes (bv 'Love to blame', 'no freedom' en 'go dreaming' ). Toch zijn er enkele stijlbreuken met eerder werk. Zo lag de productie van het album volledig in de handen van broer Rollo (Faithless) en dat merk je. Aan de beats in “End Of Night”  bijvoorbeeld. 

De diverse gastbijdragen tillen het album naar een hoger niveau. Zo wordt de rap van Kendrick Lamar op “Let Us Move On” op een schitterende manier verweven met Dido's droompop. "Sitting on the roof of the world" blinkt dan weer uit in soberheid. Oh ja, bijna vergeten: het schitterende samen met Brian Eno geschreven “Day Before We Went To War” als afsluiter. En voor wie er niet genoeg van krijgt, gaat de bonus CD nog een stapje verder: met ondermeer een geslaagde remix van Armin Van Buuren.

Het is duidelijk dat Dido met haar nieuw album het avontuur opzoekt, evenwel zonder haar oh zo typische stijl te verloochenen. 

dido

Tracklist: 

01. No Freedom (3:16)

02. Girl Who Got Away (3:23)

03. Let Us Move On (4:10)  met Kendrick Lamar

04. Blackbird (4:09)

05. End of Night (3:58)

06. Sitting on the Roof of the World (3:18)

07. Love to Blame (4:36)

08. Go Dreaming (4:24)

09. Happy New Year (3:29)

10. Loveless Hearts (3:05)

11. Day Before We Went to War (5:12)

 

Bonus CD :

01. Let Us Move On (Jeff Bhasker Version) (4:31)

02. All I See  (3:44) met Pete Miser

03. Just Say Yes (3:35)

04. Let's Run Away (4:23)

05. Everything to Love (Armin van Buuren Remix) (5:55)

06. Lost  (4:17)

07. No Freedom (Benny Benassi Remix) (5:59)

18:17 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dido, 2013 |  Facebook |

Jonathan Jeremiah - lazin' in the sunshine ( live @ botanique Brussel )

30-03-13 / Commentaren (0)


Concert Mumford and Sons ( sportpaleis Antwerpen - 28 maart 2013 )

29-03-13 / Commentaren (0)

 

mumford and sons,sportpaleis,2013,antwerpen


"Het grootste indoor optreden van Mumford and Sons ooit". Verbazingwekkend hoe snel het is gegaan voor Mumford en co. Enkele jaren terug stond de band nog in de Ancienne Belgique te schitteren, nu moest het in geen tel uitverkochte sportpaleis er aan geloven. 

De sleutel tot dat succes: de herkenbaarheid. Zo heb je niet alleen het typische banjogeluid, maar ook de opbouw van de songs die steeds hetzelfde is: rustig starten, een iets voller arrangement bij het refrein om dan op het einde te ontploffen.

Op zich zit het allemaal vrij knap ineen, alleen bestaat het gevaar dat het op den duur gaat vervelen. En dat beseffen de bandleden meer dan ooit. "Onze derde plaat wordt totaal anders", verkondingen ze in koor. Maar dat is toekomstmuziek. Voorlopig moeten we het doen met ‘Sigh No More’ en 'babel'.  

Twee albums waarmee de band zonder enige moeite het sportpaleis uit zijn dak deed gaan - laat daarover geen twijfel bestaan. De show zat dan ook vrij strak en mooi ineen. Zo passeerde monsterhit 'Little Lion Man' als tweede nummer, al spoedig gevolgd door 'the cave'. 

 

mumford and sons,sportpaleis,2013,antwerpen


Mede dankzij de vele lichtjes (tot achteraan in de zaal), wist de band zo'n intieme sfeer te creeëren dat we ons bij momenten in een warme huiskamer voelden ipv in een kille bunker. Chapeau!

En dan moest de grootste verrassing nog komen: een prachtige a capella versie van Reminder en Sister op een klein podium achteraan in de zaal met enkel 1 kleine microfoon als technisch hulpmiddel. Het hele sportpaleis werd er waarlijk muisstil van... Wij ook. Nog altijd trouwens. See you again soon !


Extra: bekijk hier het volledige foto-album

16:43 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mumford and sons, sportpaleis, 2013, antwerpen |  Facebook |

Fotoalbum: Jonathan Jeremiah @ Botanique Brussel

24-03-13 / Commentaren (0)

 

Jonathan Jeremiah @ Botanique Brussel

jonathan jeremiah, botanique, 2013

jonathan jeremiah, botanique, 2013

jonathan jeremiah, botanique, 2013

<<< Bekijk hier het volledige album >>>

21:23 Gepost door blog in Botanique, Foto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jonathan jeremiah, live, botanique, 2013, foto, album |  Facebook |

New releases: Bent van Looy vs The Happy

19-03-13 / Commentaren (0)

the happy, reinhard vanbergen, isolde lasoen

Bent van Looy solo

Bent Van Looy had nog een boel nummers in zijn lade liggen, die hij onmogelijk met Das Pop kon spelen wegens niet passend in het concept. Stuk voor stuk pareltjes van songs die schreeuwden om gespeeld te worden. Kortom: het werd tijd om Das Pop een tijdje in de koelkast te zetten en solo aan de slag te gaan. 

 

The Happy

Daardoor kreeg ook gitarist Reinhard Vanbergen de tijd om zijn droom na te jagen. Hij laat zich tegenwoordig omringen door een boel prachtige muzikantes:  Isolde Lasoen (drumster bij Daan), Naima Joris (toetseniste bij Isbells), Charlotte Caluwaerts en Janne Vanneste. Samen delen ze hun passie voor vintage en vinyl in een nieuw project: The Happy. 


 

CD: David Bowie - The next day (2013)

18-03-13 / Commentaren (0)

david bowie, next day"Here I am, not quite dying". Hee, ik ben er nog, schreeuwt David Bowie plots na tien jaar stilte. Een duidelijke sneer naar al wie hem - na zijn hartaanval in 2004 had afgeschreven...

De nieuwe plaat 'the next day' kwam er totaal onverwacht. Hij werd in alle stilte opgenomen tesamen met een aantal van Bowie's intimici: David Torn, Gerry Leonard, Earl Slick, Sterling Campbell, Gail Ann Dorsey en Producer Tony Visconti. De verrassingsstrategie heeft duidelijk gewerkt: tegenwoordig praat iedereen (weer) over David Bowie. 

Het album slaat een brug tussen heden en verleden. Het begint al met het hoesje: niks meer of minder dan het ontwerp voor 'heroes' dat verstopt zit achter een wit vierkant. 

En inderdaad dit nieuwe album klinkt heel herkenbaar maar legt wel zijn eigen accenten. Davids stem klinkt ouder maar is en blijft nog altijd krachtig en trefzeker. 

Met weemoed mijmert Bowie over het verleden. Single 'Where are we now' is bijvoorbeeld een terugblik op zijn Berlijnse periode. 'You feel so lonely you could die' is dan weer een ballade over spionage tijdens de koude oorlog.

Had to get the train
From Potzdamer platz
You never knew that
That I could do that
Just walking the dead

Daarnaast is dit ook een maatschappijkritisch werkje geworden met 'Love is lost' of 'the stars (are out tonight)' (over de het verheerlijken en afbreken van celebrities) als perfecte illustratie daarvan. 

Laat er geen twijfel over bestaan: met 'the next day' heeft Bowie een meesterwerk afgeleverd. David Bowie staat er weer, alweer op een eenzaam hoog niveau. Zo erg dat we nu al verlangen naar meer...

david bowie, next day


tracklist

The Next Day (3:51)
Dirty Boys (2:58)
The Stars (Are Out Tonight) (3:56)
Love Is Lost (3:57)
Where Are We Now? (4:08)
Valentine's Day (3:01)
If You Can See Me (3:15)
I'd Rather Be High (3:53)
Boss of Me (4:09)
Dancing Out in Space (3:24)
How Does the Grass Grow? (4:33)
(You Will) Set the World on Fire (3:30)
You Feel So Lonely You Could Die (4:41)
Heat (4:25)

22:27 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: david bowie, next day, 2013 |  Facebook |

Listomania - Sound city ( deezer playlist )

12-03-13 / Commentaren (0)

fleetwood mac


De sound city studio's zijn niet meer. Jammer, want op die heilige locatie zijn oneindig veel prachtige platen gemaakt geweest. Een kort overzicht ter illustratie....

deezer, sound city

 

Beluister de sound city-playlist hier

 

Fleetwood Mac - Rhiannon

Neil Young - After the goldrush

Bachman Turner Overdrive - You ain't seen nothing yet 

Grateful Dead - Samson and Delilah

REO speedwagon - Say you love me or say goodnight

Foreigner - Hot blooded

Tom Petty and the Heartbreakers - Refugee

Pat Benatar - You better run

Rick Springfield - Jessie's Girl

Fear - New York's alright if you like saxophones

Ratt - Wanted man

Nirvana - Come as you are

Blind Melon - No rain

Rage against the machine - Bombtrack

The Black Crowes - Gone

Johnny Cash - Spiritual

Queens of the Stone Age - If only

Slipknot - People = shit

Bad Religion - Los Angeles is burning

Nine Inch Nails - Every Day is Exactly the same

Death Cab for Cutie - You are a tourist

Triggerfinger - All this dancin' around

Arctic Monkeys - Don't sit down 'cause I've moved your chair

22:06 Gepost door blog in Listomania | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deezer, sound city, playlist |  Facebook |

Depeche Mode - Heaven

11-03-13 / Commentaren (0)

depeche mode, heaven

Een electronische band die door rockliefhebbers aanbeden wordt, het klinkt onmogelijk, maar in het geval van Depeche Mode is dit werkelijkheid geworden. De heren hebben al een indrukwekkende carrière achter de rug met als absoluut hoogtepunt 'violator' uit 1990 met onsterfelijke nummers als 'enjoy the silence' en 'personal Jesus'. Maar aan stoppen denken ze nog lang niet. Integendeel, na een 35 jarige carrière is het nu tijd voor een vijftigste single: het wondermooie 'heaven'. Eind deze maand mogen we ons verwachten aan het nieuwe album "Delta Machine", gevolgd door een heuse europese tour die hen ondermeer naar Werchter brengt. Kortom: 2013 is het comeback jaar van Depeche Mode !

22:13 Gepost door blog in Hotshot | Permalink | Commentaren (0) | Tags: depeche mode, heaven |  Facebook |

Dave Grohl - Sound city "real to reel" (the movie)

09-03-13 / Commentaren (0)

 

sound city, dave grohl

 

"Sound City: real to reel", een documentaire van Dave Grohl, vertelt niet alleen het verhaal van de legendarische Sound City studio's, maar is meer algemeen ook het pleidooi van een passionele rocker tegen het massa-product die muziek is geworden.

De documentaire bestaat uit twee delen: de geschiedenis van Sound City én de de opnames van de sound track in Studio 606 tesamen met een reeks topartiesten (oa Paul Mc Carthy, Krist Novoselic, Stevie Nicks en Josh Homme). Rode draad en link tussen beide verhalen is het Neve mengpaneel. Een analoog toestel uit 1970 dat de geluidskwaliteit en daardoor ook het succes van de Sound City studio's vormde. Nergens anders als in Sound City klinkt de drums zo vol en echt. “luck and magic”. Het was dankzij de Neve dat Sound City topartiesten wist aan te trekken. Niet door de omkadering want die was op zijn minst gezegd erbarmelijk. Om het platvloers uit te drukken: “You could piss in a corner and no one would notice”. 

 

tom skeeters

 

Het lijstje muzikanten dat gebruik maakte van de studio is immens (Fleetwood mac, Tom Petty, Nirvana, Metallica, Arctic Monkeys, ...). Maar nog belangrijker: achter elke plaat schuilt er een heus verhaal. En dat is nu juist de verdienste van deze docu. Door gebruik te maken van die annecdotes wordt de film nooit saai. Geen geschiedenis maar een interessant portret van hen die Sound City hebben gemaakt: producers, artiesten, receptionisten,... Allemaal mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor muziek. Jammer dat die passie niet volstond om Sound City van de ondergang te redden.

Het was de opkomst van digitale muziek en hulpmiddelen als pro-tools die de muziekwereld compleet op zijn kop heeft gezet. Door het gebruik van de computer kon plots iedereen songs opnemen en in grote schaal verspreiden. Muziek werd en is voor iedereen toegankelijk. Op zich een voordeel, ware het niet dat de ziel en de passie verdwenen lijkt. Je hoeft niet langer een instrument te kunnen spelen om muziek te kunnen maken. Bovendien lijkt met de opkomst van de cd en mp3 de kwaliteit van wat we te horen krijgen een stuk slechter als wat men begin jaren tachtig gewoon was.

 

neve, sound city

 

Sound city was niet meer van de ondergang te redden, de Neve console wel. Dave Grohl kocht het ding (puur uit nostalgie) en installeerde het in zijn eigen studio 606 waar ie samen met een aantal legendes een pracht van een plaat maakte...

 

18:37 Gepost door blog in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sound city, dave grohl, movie |  Facebook |

Icona Pop - I Love It (feat. Charli XCX) (lyrics & clip)

08-03-13 / Commentaren (0)

 

I got this feeling on the summer day when you were gone.
I crashed my car into the bridge. I watched, I let it burn.
I threw your sh*t into a bag and pushed it down the stairs.
I crashed my car into the bridge.

I don't care, I love it. I don't care.

I got this feeling on the summer day when you were gone.
I crashed my car into the bridge. I watched, I let it burn.
I threw your sh*t into a bag and pushed it down the stairs.
I crashed my car into the bridge.

I don't care, I love it. I don't care.
You're on a different road, I'm in the milky way
You want me down on earth, but I am up in space
You're so damn hard to please, we gotta kill this switch
You're from the 70's, but I'm a 90's b*tch

I love it!
I love it!

I got this feeling on the summer day when you were gone.
I crashed my car into the bridge. I watched, I let it burn.
I threw your sh*t into a bag and pushed it down the stairs.
I crashed my car into the bridge.

I don't care, I love it.
I don't care, I love it, I love it.
I don't care, I love it. I don't care.

You're on a different road, I'm in the milky way
You want me down on earth, but I am up in space
You're so damn hard to please, we gotta kill this switch
You're from the 70's, but I'm a 90's b*tch

I don't care, I love it.
I don't care, I love it, I love it.
I don't care, I love it.
I don't care, I love it, I love it.
I don't care.
I love it.

21:18 Gepost door blog in Hotshot, Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: icona pop, lyrics, youtube |  Facebook |

Alles over: The Knife - Shaking the habitual

07-03-13 / Commentaren (0)

the knife

Begin april zal "Shaking The Habitual" - het langverwachte 4de album van the Knife - in de winkelrekken liggen. Het vorige album "Silent Shout" dateert reeds van 2006 en werd toen omschreven als baanbrekend. Kenmerkend was de "ijskoude" dansmuziek én Karin Dreijer Andersson's vervormde vocals.

Dat we 7 jaar hebben moeten wachten op nieuw werk, klopt eigenlijk niet. Want in 2010 had je "Tomorrow, In a Year", een 90 minuten durende opera gebaseerd op Charles Darwin's leven en zijn meesterwerk "on the origin of species". Zware kost die vooral opviel door opnamens middenin het Amazoniëwoud. Vogelgeluiden opgenomen in hun natuurlijke habitat, het klinkt gek, maar het resultaat is verbluffend.

Het jaar voordien had je het al het even exentrieke soloproject van Karin: Fever Ray. Wie herinnert zich niet de speech op de P3 Guld Awards in Zweden in 2010?


Meteen de perfecte illustratie van het feit dat zowel Karin als broertje Olof mensen- en pers-schuw zijn. Zo duurde het tot 2005 eer er een live show kwam en bedekken beiden steevast hun gezicht in de openbaarheid. Ook nu het nieuwe album er aan komt, zal daar niet veel aan veranderen.

Eerste single "Full of fire" is trouwens al een tijdje online te vinden. Met zijn 9 minuten, kille syntesizers en pompende drum loops is dit niet echt een typisch top 40 nummer. Maar wel waard om naar te kijken: de music video is een heuse kortfilm geregisseerd door niemand minder dan Marit Östberg.

De CD telt 13 nummers en duurt maar liefst 98 minuten lang. Zes van de songs zijn langer dan 8 minuten. Vandaar ook dat het plaatje als dubbel-CD zal uitgebracht worden.

Zin gekregen om de band live aan het werk te zien? Dan bent u er aan voor de moeite, want hun show in de AB is al lang hopeloos uitverkocht...

17:14 Gepost door blog in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the knife |  Facebook |

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben (maart 2013)

06-03-13 / Commentaren (0)

Trixie Whitley

1. The Knife - Shaking the Habitual (2013)

Nog niet in de winkelrekken en toch al bovenaan in ons lijstje: zo zot zijn we...

2. Palma Violets - 180 (2013)

Een mengeling van Joy Division en the Libertines. Net als the Vaccines een hype nog voor ze goed en wel begonnen zijn. Debuutsingle 'best friends' werd door NME uitgeroepen tot song van het jaar 2012 en debuutalbum 180 wordt nu al de hemel in geprezen. Kan het nog fout lopen voor Palma Violets?

3. Trixie Whitley - Fourth Corner (2013)

Wellicht kent iedereen haar van haar blunder in het TV programma 'De wereld draait door' waar ze in de knoei kwam met haar songteksten. Toch is dit een grote dame, zelfs Beyoncé is een groot fan: getuige daarvan het linkje naar 'Breathe you in my dreams' op haar blog Beyhiveblog.

4. Emeli Sandé - Live at the Royal Albert Hall (2013)

Emeli Sandé hoeven we al lang niet meer voor te stellen: deze songwriter weet ook onder eigen naam te overtuigen...

5. Jacco Gardner - Cabinet of Curiosities (2013)

Jacco Gardner, de nederlandse Syd Barrett, brengt met Cabinet of Curiosities de jaren 60 weer tot leven. The Beatles opnieuw uitgevonden...