tumblr analytics

dEUS - suds and soda ( live @ Pias Nites 2014 )

19-03-14 / Commentaren (0)


12:28 Gepost door blog in Concert, Live | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deus, suds and soda, pias, nites, 2014, youtube |  Facebook |

Playlist - shortlist maart 2014

18-03-14 / Commentaren (0)

bastille, 2014, band

Deezer playlist - shortlist maart 2014 ( klik hier )

Intergalactic Lovers - Islands
Triggerfinger - Perfect Match
Bastille - Things We Lost In The Fire
Suzanne Vega - I Never Wear White
George Ezra - Budapest
Elbow - New York Morning
School Is Cool - Wide-Eyed & Wild-Eyed
And They Spoke in Anthems - The Inventor of Summer
the Prospects - What is Tomorrow
Beck - Blue Moon
Disclosure - F For You
Milky Chance - Stolen Dance
Paolo Nutini - Scream (Funk My Life Up)
Lorde - Team
Family of the Year - Hero
The National - Graceless
Admiral Freebee - Nothing Else To Do
Johnny Cash - She Used to Love Me a Lot
Arsenal - Black Mountain (Beautiful Love) (Radio Edit)
Indila - Dernière Danse
Sam Smith - Money On My Mind

16:27 Gepost door blog in Shortlist | Permalink | Commentaren (0) | Tags: playlist, deezer, shortlist, 2014, maart, hotlist |  Facebook |

Pias Nites 2014: Milky Chance, Girls in Hawaii & dEUS (verslag en setlist)

17-03-14 / Commentaren (0)

Milky Chance

milky chance, pias nites, 2014

De duitsers van Milky Chance zijn tegenwoordig niet weg te denken van de radio. Hun single 'Stolen Dance' wordt grijsgedraaid op oa studio brussel. Maar veel verder dan die single zijn ze nog niet geraakt en dat merkte je, vorige zaterdag in Tour & Taxis. Vele nummers klinken als een doorslagje van dat ene nummer: een rare combinatie van gitaar en beats, aangevuld met de rauwe stem van zanger Clemens Rehbein. Best leuk, maar jammer genoeg begint het snel te vervelen. Duidelijk een band die nog kan/moet groeien.

 

Girls in Hawaii

girls in hawaii, 2014, pias nites

Het verhaal van Girls in Hawaii is er een van hoogtes en laagtes. Hoogtes gezien hun enorme populariteit beneden de taalgrens. Echter ook tragisch door het overlijden van drummer Denis Wielemans een viertal jaar terug. Hij kwam om in een verkeersongeluk in Brussel, maar blijft nog altijd voortbestaan in de herinneringen van de bandleden (cfr het nummer 'Misses'). 

SETLIST: 
Wars 
Not Dead 
The Fog 
Time to Forgive the Winter 
Changes Will Be Lost 
Found in the Ground 
Connection 
Misses 
Switzerland 
Rorschach 
Birthday Call 
Fields Of Gold 
Flavor

 

dEUS

deus, pias nites, live, concert, 2014

Hét concert van de avond, was zonder twijfel dat van dEUS. De band rond Tom Barman kwam voor een exclusief concert afgezakt naar Brussel. Exclusief gezien het feit dat dEUS dit jaar maar een paar optredens zal geven. "We hebben zoveel getoerd de afgelopen jaren. Dit jaar doen we het rustig aan. We doen gewoon wat er ons aangeboden wordt en wat we goed en plezant vinden." (deredactie.be) Andere reden om het wat kalmer aan te doen: de neven-projecten van de bandleden. Zo zal Barman dit jaar een nieuwe Magnus-album uitbrengen. Mauro Pawlowski is bezig met The Hitsville Drunks en Gruppo Di Pawlowski. Alan Gevaert speelt af en toe mee met Trixie Whitley, zijn nicht...

Soit, er dient gezegd te worden dat de band er duidelijk zin in had. Tom Barman walste dolenthousiast door een zorgvuldig opgebouwde set, terwijl Mauro zijn coole ik bleef. Het was een aaneenrijgen van hoogtepunten. Van opener 'slow' tot een door het publiek best gesmaakte 'the architect'. 'Instant street' kreeg net als een boel andere nummers een aantal tempoversnellingen mee. Ook leuk: de Fleetwood Mac cover 'Oh well', een stuk heftiger dan het origineel. Een hele set lang werden de hoogtepunten aan elkaar geregen. Om maar te zwijgen van 'roses' en afsluiter 'suds & soda', de ultieme belgische hit...

Kortom de afwezigen hadden ongelijk (as usual). 

SETLIST: 

Slow 
Constant Now 
The Architect 
Oh Your God 
Instant Street 
Girls Keep Drinking 
Oh Well (Fleetwood Mac cover)
Little Arithmetics 
Fell Off The Floor, Man 
Quatre Mains 
Keep You Close 
Nothing Really Ends 
Bad Timing 

bis:

Sun Ra 
Theme From Turnpike 
Roses 
Suds & Soda

Foto's dEUS @ Pias [nites]

16-03-14 / Commentaren (0)

deus, pias nites, live, concert, 2014

deus, pias nites, live, concert, 2014

deus, pias nites, live, concert, 2014

Bekijk hier het volledige fotoalbum

21:49 Gepost door blog in Concert, Foto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deus, live, pias nites, 2014, concert |  Facebook |

Bastille - Pompeii ( live @ lotto arena Antwerpen )

15-03-14 / Commentaren (0)


11:03 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bastille, pompeii, live, lotto arena, antwerp |  Facebook |

Things to do... Maart 2014 - deel 2

14-03-14 / Commentaren (0)

Zin in een weekendje Brussel?

Ontdek een van de prachtigste (permanente) tentoonstellingen

Magritte museum Brussel.

René Magritte (1898-1967) was één van de belangrijkste artiesten binnen het surrealisme: niet alleen als schilder maar ook als tekenaar, graveur, beeldhouwer, fotograaf en filmmaker. 

Het Magritte Museum herbergt de grootste collectie werken van Magritte ter wereld: meer dan 150 stukken.

Meer info:

Magritte museum

 

Genoeg van museums? Ontdek brussel op een originele manier via een 

"stripwandeling".

Eind jaren 80 begon de stad Brussel aan het stripmuur project. Lege lelijke  gevels werden opgesmukt met strip-tekeningen. Intussen zijn er zo'n dertig striptekeningen te ontdekken in de Brusselse binnenstad én Laken. Een aantal wandelingen verbind de diverse locaties.

Kijk hieronder voor meer info:
Wandeling langs de muren

Lijst met stripmuren vind je hier

Foto's

 

Honger gekregen? Tijd voor een hapje in Brussels gezelligste 

hamburgerrestaurant: Houtsiplou

"een kleurrijk etablissementje waar je terecht kan voor een drankje of een grote hap. Met een rijkelijk geïllustreerde kaart die al even vrolijk is als het interieur". Opmerkelijk: frieten worden in een stenen bloempot geserveerd.

Adres :

Rouppeplein 9
1000 Brussel
www.houtsiplou.be

 

Of gewoon gezellig thuis blijven met een boek ?

Andreu Carranza - De woorden van Babel

Verhaal over het leven van een spaanse jongeman en zijn voorliefde voor boeken. Dit in de dreigende context van censuur en repressie door Franco en zijn adepten.

Meer info: De woorden van Babel

 

17:37 Gepost door blog in Quepasa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: magritte, houtsiplou, stripwandeling, brussel |  Facebook |

Nieuw Johnny Cash album "Out Among The Stars"

Commentaren (0)

johnny cash, out among the stars, she used to love me a lot

Sprookjes bestaan nog. Onlangs werden er een aantal onuitgebrachte songs van Johnny Cash teruggevonden. De nummers dateren oorspronkelijk uit 1981 en 1984, en zullen heruitgegeven worden onder supervisie van zijn zoon John Carter Cash. De titel van het album: « Out Among The Stars »

Vandaag verschijnt de clip van de single “She used to love me a lot" van de hand van gerenommeerd regisseur John Hillcoat die een indrukwekkende hommage brengt aan de onderwerpen die leefden in de songs van Cash. Met Nicolas ‘Rundskop’ Karakatsanis als 'Director of Photography'.


Concert: Bastille, Lotto Arena Antwerpen (verslag & setlist)

13-03-14 / Commentaren (0)

bastille,antwerpen,concert,lotto arena,2014

Het gaat snel voor Bastille. Vorig jaar nog stonden ze in de AB club. Deze week waren ze te zien in een uitverkochte Lotto Arena. Zonder al te veel moeite wisten ze met hun eigenzinnige bombastische mix van beats, gitaar en electronica het hoofdzakelijk jeugdige publiek te overtuigen. 

Hun setlist was mooi opgebouwd rond de aanstekelijke hits: "Laura Palmer", "things we lost in the fire" en afsluiter "Pompeii". Opmerkelijk: de Twin Peaks intro én n nieuw nummer dat luistert naar de naam "blame". Inderdaad, de band werkt nu al aan een nieuwe tweede CD.

Kortom: nu al bewijst de band dat ze hun plaats op de grootste zomerfestivals (Glastonbury, Reading en ons eigen rock Werchter) meer dan waard zijn.


)

Setlist :

Bad Blood 
Weight of Living, Pt. II 
Blame 
Laura Palmer 
Poet 
Overjoyed 
Laughter Lines 
These Streets 
The Silence 
Oblivion 
Icarus 
The Draw 
Things We Lost in the Fire 
Flaws 

Bis:

Daniel in the Den 
Of the Night 
Pompeii 

17:11 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bastille, antwerpen, concert, lotto arena, 2014 |  Facebook |

New releases: Daft Punk & Jay Z, Lily Allen en Band of Skulls

12-03-14 / Commentaren (0)

band of skulls, lily allen, daft punk, jay Z, computerized

Daft Punk & Jay Z - Computerized


)

Een nooit eerder verschenen track, samenwerking tussen Jay Z en Daft Punk, werd deze week via internet gelekt. Het nummer gaat over de ijzeren greep van technologie. "Everyone will be computerized" klinkt het. Een fragment uit de intro werd eerder reeds gebruikt op de soundtrack voor de science finction film 'Tron: Legacy'.

Opmerkelijk: Jay Z zingt over zijn blackberry ("She got jealous, I was tapping on my BlackBerry"), terwijl ie tegenwoordig een hevig aanhanger is van... Samsung. 

 

Band Of Skulls - Nightmares


Nieuwste single uit "Himalayan" dat eind deze maand zal verschijnen.

 

Lily Allen - Our time


Ook Lily Allen werkt aan een nieuw album: Sheezus. Zij is momenteel als dronken hot dog te bewonderen in de clip bij 'our time'. Daarin laat ze zich door een taxi rondrijden in het toeristische deel van Londen. Ze wordt dronken, krijgt het aan de stok met vriendinnen (allemaal gespeeld door Lily zelf) en maakt ruzie met een politieagent... Kijk zelf maar.

CD: Admiral Freebee - the great scam (2014)

11-03-14 / Commentaren (0)

admiral freebee,the great scam,cd

 

"I fell in love with you, cause there's nothing else to see". Admiral Freebee heeft een nieuw album uit ( nvdr 'the great scam' ) en dat zullen we geweten hebben. Want het openingszinnetje uit hitsingle 'nothing else to do' spookt al weken door ons hoofd. 

En de hele tijd dachten we: 'niet zo netjes, uit verveling verliefd worden'. Tot we het hele verhaal te horen kregen. Het nummer gaat over een eenzame vakantie op een spaans strand. "Er was echt helemaal niemand en er waren geen mooie vrouwen om te zien." Kortom, enkel jezelf om verliefd op te worden: "I fell in love with me". "Ik werd niet afgeleid en toen zong ik dat. De melodie was heel leuk, maar ik dacht als ik het zou veranderen naar ‘you’ dat ik er dan later in de kroeg er nog een vrouw mee kan versieren." 

Voor 'the great scam' werden kosten nog moeite gespaard. Onze Admiraal trok voor de opnames de oceaan over, werkte er samen met producer John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr) en koos als drummer 'Steve Shelley' (Sonic Youth). Indrukwekkende geloofsbrieven. 

Toch verrast het plaatje nooit. Admiral Freebee is en blijft zichzelf. Een singer songwriter die als geen ander - met dank aan die typische stem - een bepaalde sfeer kan creeëren. Nu eens ingetogen, dan weer extravagant vrolijk. Zowel poppy als rocky... 

Tom van Laere zoals we hem graag hebben, nu al vijf platen lang.

Tracklist:

Nothing Else to Do

Walking Wounded

Breaking Away

Making Love in 2014

Finding My Way Back to You

Poet'S Words

I Don'T Want to Feel Good Today

Do Your Duty

No One Here

The Land of Lack

In Spring

Sad Old Light

08:59 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: admiral freebee, the great scam, cd |  Facebook |

Beady Eye - Wonderwall ( Oasis cover, live @ Koninklijk circus Brussel )

10-03-14 / Commentaren (0)


Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( maart 2014 )

09-03-14 / Commentaren (0)

 

rotatielijst,neneh cherry,beck,eagulls,st vincent,band of horses

 

Neneh Cherry - Blank project

De comeback van de eeuw. Ik weet het, we overdrijven graag, maar dit klinkt écht goed. Totaal anders ook dan de popsongs waarmee ze vorige eeuw bekend werd. Neneh's nieuwe stijl: "claustrofobische electronica, die mooi afkleurt tegen haar sensuele stem" (de morgen)

 

Eagulls - eagulls

Postpunk uit Leeds. Herkenbare melodieen, maniakale zang, krassende gitaren en een boel power. Kortom, een band die je in het oog moet houden...

 

Beck - Morning Phase

Beck bewijst met "morning phase" zijn kwaliteiten als songschrijver. Na de "herrie" van zoëven, een welgekome rustpunt. 

 

St. Vincent - St. Vincent

Een van ‘s werelds eigenzinnigste muzikantes: creatief, mysterieus en eigenwijs. Meer poppy en toegankelijker dan haar vorige platen, zonder echt al te veel toegevingen te doen...

 

Band Of Horses - Acoustic At The Ryman 

Een greatest hits set, live en unplugged. Opgenomen in het legendarische Ryman Auditorium in Nashville.

Admiral Freebee - Nothings else to do (live @ VRT toren Brussel)

08-03-14 / Commentaren (0)

De VRT toren lijkt me nu niet echt een geschikte plaats voor een optreden - want winter & koud, weet je - maar het levert wel unieke beelden op. Zo ook in geval van Admiral Freebee die vorige week 100 meter hoog een schitterende akoestische versie bracht van zijn nieuwe single "nothing else to do".


16:53 Gepost door blog in Live | Permalink | Commentaren (0) | Tags: admiral freebee, nothing else to do, live, vrt, toren |  Facebook |

Things to do... Maart 2014 - deel 1

Commentaren (0)

Omdat WO1 nu meer dan hot is: 

Museum-bezoek - Memorial Museum Passchendaele 1917

Vorige zomer vernieuwd en uitgebreid met als blikvanger een netwerk van Duitse en Britse loopgraven.  

Link: Memorial Museum Passchendaele.

 

Een rustig avondje in het verschiet? Lees eens een boek.

Boek - Joe Hill , Nosferatu

Een horrorverhaal geschreven door de zoon van... Stephen King.

“Iedereen leeft in twee werelden. In de eerste plaats de echte wereld (…) en daarnaast ook in de wereld in zijn of haar eigen hoofd. Een innerlijk landschap, een wereld van gedachten. Krachtige creatievelingen kunnen het stiksel tussen die twee werelden doorsnijden en ze bij elkaar brengen.”

Link: crimezone.nl  

 

Liever een avondje cinema? Ga dan zeker eens kijken naar oscar-winnaar 

Film - 12 Years a Slave 

12 Years a Slave is een Amerikaanse historische dramafilm geregisseerd door Steve McQueen en gebaseerd op de autobiografie 'Twelve Years a Slave' van Solomon Northup.


Link: 12 years a slave.

 

Mooi weer? Zonde om binnen te zitten. Tijd voor een leuke wandeling door n  natuurgebied.

Wandelen - De Teut in Zonhoven

Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en kan op de heuvels genieten van een uitzonderlijk panorama over de streek.

teut, natuurgebied, zonhoven

Link: Wandeleninlimburg.be

Naast het natuurschoon vind je hier ondermeer overblijfselen van een belgisch legerkamp (1830) én de holstenen, prehistorische rotsblokken. Drankgelegenheid is er aan startplaats 1. Aan de twee vertrekpunten zijn er hondenweides.

 

Playlist - travelling @ night

07-03-14 / Commentaren (0)

playlist, travelling, night

 

Playlist - travelling @ night ( luister hier - deezer )

 

Jackson Browne - Running On Empty (LP Version)

Feist - One Evening

Talking heads - Road To Nowhere (2005 Digital Remaster) 

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home

Broken Bells - The High Road (Album Version)

Neil Young & Crazy Horse - Twisted Road

Ray Charles - Hit the Road Jack (Remastered)

Red Hot Chili Peppers - Road Trippin'

Marina And The Diamonds - Mowgli's Road (Single)

Canned Heat - On The Road Again (as heard in the movie The Bucket List)

Electric Light Orchestra - Long Black Road

Chris Rea - The Road To Hell Part 2

Matt & Kim - Daylight

Bruce Springsteen - Born to Run

The Whitest Boy Alive - Burning

The Black Keys - Midnight in Her Eyes

Lily Kershaw - Tokyo

Wilson Pickett - In The Midnight Hour (Remastered Single Version)

J.J. Cale - After Midnight

Golden Earring - Radar Love

Jimmy Eat World - Night Drive

Steppenwolf - Born To Be Wild (Single Version)

Free - All Right Now (Single Version)

Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama

Eddie Vedder - End Of The Road

19:56 Gepost door blog in Listomania, Playlist | Permalink | Commentaren (0) | Tags: playlist, deezer, travelling, road |  Facebook |

Foto's Beady Eye ( Liam Gallagher )

06-03-14 / Commentaren (0)

Foto's genomen tijdens hun concert in het Koninklijk Circus (Brussel), vorige maand.

beady eye, liam gallagher, oasis, brussel, concert, live

beady eye, liam gallagher, oasis, brussel, concert, live

beady eye, liam gallagher, oasis, brussel, concert, live

Bekijk het volledige album hier

Nieuwe releases: Triggerfinger, Lykke Li en Pixies

Commentaren (0)

lykke li, love me like

Lykke Li - Love Me Like I'm Not Made Of Stone


Een song en clip met een duidelijke boodschap: "behandel me niet als een object". 

 

Triggerfinger - Perfect Match


Eerste single uit het nog uit te brengen album 'By Absence of the Sun'.

 

Pixies - Greens and blues


De nieuwe clip bij Greens en blues, 1 van de 4 nummers op 'EP2'. 

“We needed a better Gigantic, Greens and Blues was my attempt to come up with another song that would musically, emotionally and physiologically sit in the same place that Gigantic has. It’s not a replacement but as a song that could fill the emotional niche that Gigantic occupied." (Black Francis)

10:14 Gepost door blog in New releases | Permalink | Commentaren (0) | Tags: triggerfinger, lykke li, pixies |  Facebook |

Sony music & Deezer lanceren de legacy app

05-03-14 / Commentaren (0)

deezer, legacy, app, sony, music

Wie denkt dat platenfirma's en muziek streaming-diensten net als Rusland en Oekraine met getrokken messen tegenover elkaar staan, heeft het verkeerd. Integendeel, ingeval Sony en Deezer kan men van een heuse liefdesrelatie spreken. Samen het beste van het beste aanbieden, daar draait het allemaal om. 

Het resultaat: de legacy app, een unieke applicatie die Sony's catalogus op een leuke, boeiende en overzichtelijke manier voorstelt. Van Bruce Springsteen, Michael Jackson tot the Clash en Rage Against The Machine: ze komen allemaal aan bod. Naast de hitsingles en albums, kan je genieten van thema playlisten, massa's videos tot een heuse muziekquiz die je via facebook met je vrienden kunt spelen. Ook aan de fans van live shows is gedacht. De link met Setlist.fm zorgt ervoor dat je het meest recente concert van je favoriete Legacy artiest kan herbeleven via de playlist van het concert.

Kortom: meer dan het proberen waard.

deezer, legacy, app, sony, music

deezer, legacy, app, sony, music

12:50 Gepost door blog in Apps | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deezer, legacy, app, sony, music |  Facebook |

Girls in hawaii - misses (lyrics & clip )

04-03-14 / Commentaren (0)


There is always the sound, 

Are you hearing it too 

How it's weird living inside the town. 

Empty days without you. 

 

There is always a fall 

But it happened too soon. 

How can I see the living all around, 

When I struggle with you 

 

There is always a clock 

Gods beyond, by the curve 

What's the point to give in 

To desperation? to desperation... 

 

Youth in the sun drowned in broken seas 

Cruising the summer sands 

Despite all the bruises coming from the side 

You'll always be young and amused (and amused) 

 

I miss you...

19:51 Gepost door blog in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: girls in hawaii, girls in hawai, misses, lyrics |  Facebook |

Dave Grohl - hey bulldog ( beatles cover )

20-02-14 / Commentaren (0)

19:11 Gepost door blog in Single, Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dave grohl, beatles, hey bulldog, cover |  Facebook |

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( februari 2014 )

19-02-14 / Commentaren (0)

angel olson

The Sore Losers - Roslyn

Een portie eerlijke en oprechte rock and roll. We hebben het altijd al gezegd: the Sore Losers had drie jaar terug de Humo's rock rally moeten winnen. 

 

Angel Olsen - Burn Your Fire for No Witness

Een wondermooie stem gecombineerd met een complexe en melancholische sound. Een stuk steviger dan wat we van haar gewoon zijn, maar nog altijd een intieme eerlijke kijk in het diepste van haar gedachten...

 

Maxïmo Park  - Too Much Information

Volgens critici heeft Maximo Park nooit meer het niveau gehaald van hun debuutalbum "A Certain Trigger". "Too Much Information" is een aardige poging, wel mét eigen accenten... gelukkig maar.

 

Suzanne Vega - Tales from the Realm of the Queen of Pentacles

k Kan het niet helpen, maar Suzanne Vega blijven we herinneren als de zangeres van het wondermooie "Luca", nu al zo'n slordige 25 jaar geleden. Met "Tales from the Realm of the Queen of Pentacles" bewijst de amerikaanse dat ze er nog altijd staat. Wat een wondermooie stem...

 

Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens

Een album met bitterzoete liedjes vol weemoed en verbittering... Nog meer diepgang dan hun - ook al schitterende - debuut.

The Beatles, live @ The Ed Sullivan Show 1964

14-02-14 / Commentaren (0)

beatles

50 jaar geleden begonnen the Beatles aan hun invasie van Amerika met een optreden in the Ed Sullivan Show. Een TV moment dat nu nog altijd als historisch staat omschreven.  Paul Mc Cartney verwoordde het ooit zo :

Seventy-three million people were reported to have watched the first show. It is still supposed to be one of the largest viewing audiences ever in the States.

It was very important. We came out of nowhere with funny hair, looking like marionettes or something. That was very influential. I think that was really one of the big things that broke us - the hairdo more than the music, originally. A lot of people's fathers had wanted to turn us off. They told their kids, 'Don't be fooled, they're wearing wigs.'

A lot of fathers did turn it off, but a lot of mothers and children made them keep it on. All these kids are now grown-up, and telling us they remember it. It's like, 'Where were you when Kennedy was shot?' I get people like Dan Aykroyd saying, 'Oh man, I remember that Sunday night; we didn't know what had hit us - just sitting there watching Ed Sullivan's show.' Up until then there were jugglers and comedians like Jerry Lewis, and then, suddenly, The Beatles!

Deze 'night that changed America' werd begin deze week herdacht met een... optreden. Opmerkelijk hier: de aanwezigheid van de twee nog overblijvende Beatles: Paul McCartney en Ringo Starr. Verder ook  - voor de gelegenheid - een reunie van the Eurytmics en - hoe kan het ook anders - Dave Grohl. (to be continued)
Het originele optreden van 1964 kunnen we hier omwille van auteursrechtelijke redenen niet weergeven. Jullie moeten het stellen met een verwijzing naar de DVD's die hiervan verschenen zijn...

 

19:38 Gepost door blog in Stories | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

CD: Broken bells - after the disco (2014)

13-02-14 / Commentaren (0)

broken bells

Mocht je er aan twijfelen, de jaren 80 zijn weer hip. Dat bewezen niet alleen Daft Punk en Arcade Fire onlangs met hun nieuwste albums, maar nu ook Broken Bells. Gek, want ons was verteld dat dit een verderfelijke en oersaaie periode was. Hebben we het dan zo mis?

Broken Bells, dat is de groep van Shins-zanger James Mercer en Brian Burton, beter bekend als Danger Mouse. Op zich een rare combinatie, maar wel eentje die werkt. 

Op 'after the disco' werden de gitaren voor de gelegenheid verbannen. Het zijn synths die hier alle aandacht opeisen. Tesamen met de weemoedige stem van Mercer levert dit een verzameling van weemoedige popsongs op. De verwijzingen naar de jaren 80, het post-disco tijdperk bij uitstek, is nooit veraf. Het is een album die zijn inspiratie vond bij de New Wave en synth pop van ondermeer OMD, New Order en Kraftwerk; een typisch Twin Peaks sfeertje én de disco van de Bee Gees zelf, met 'Holding on for life' als het ultieme bewijs hiervan.

‘Leave It Alone’ klinkt wondermooi weemoedig. 'the Angel and the fool' is dan weer een krachtige ballad, terwijl opener 'perfect world' aantoont tot wat Broken Bells in staat is. Kortom een plaat die dank zij de vele toeters en bellen nooit gaat vervelen. Ofte voor elk wat wils.

En dan moeten we misschien toch maar onze mening over de jaren '80 gaan herzien...

tracklist

Perfect World (6:24)

After the Disco (3:39)

Holding on for Life (3:56)

Leave It Alone (5:30)

The Changing Lights (3:48)

Control (3:41)

Lazy Wonderland (3:21)

Medicine (3:28)

No Matter What You're Told (3:50)

The Angel and the Fool (3:15)

The Remains of Rock & Roll (4:54)

18:24 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: broken bells, after the disco |  Facebook |

Shortlist februari 2014

12-02-14 / Commentaren (0)

Zowaar een Vlaams nummer in onze shortlist van februari 2014, al kan je daar - in het geval van Flip Kowlier - je bedenkingen bij hebben. Verder een allegaartje van bekende en minder bekende nummers, as usual ... enjoy !

charlotte, gainsbourg, nymfomaniac

Shorlist februari 2014 - Luister hier (deezer)

Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues (Live from KCRW)

Arctic Monkeys - One For The Road

Charlotte Gainsbourg - Hey Joe

Admiral Freebee - Nothing Else To Do

Pharrell Williams - Happy (from Despicable Me 2)

Klingande - Jubel (Original Mix)

Flip Kowlier - Detox Danny

Ella eyre - Deeper

Queens of the Stone Age - If I Had A Tail

Lily Allen - Hard Out Here

Say Lou Lou - Julian

Intergalactic Lovers - Islands

Coely - My Tomorrow

Babyshambles - Fall from Grace

Kaiser Chiefs - Bows & Arrows

Bruce Springsteen - High Hopes

London Grammar - Strong

Balthazar - Leipzig

Lady Linn - The Beat

Damon Albarn - Everyday Robots

The Dead Weather - Open Up (That's Enough)

Clare Maguire - Paper Thin

Pnau, Faul & Wad Ad - Changes (Original Mix)

Playlist - radar januari 2014

16-01-14 / Commentaren (0)

mo

Deezer - Radar januari 2014 (klik hier)

Washington Irving - Holy Company

Bat and Ball - We Prefer It in the Dark

MØ - Never Wanna Know

Burial - Rival Dealer

DAUGHTER - Youth

Primal Scream - River Of Pain

Future Of The Left - Bread, Cheese, Bow and Arrow

Speedy Ortiz - Pioneer Spine

The Julie Ruin - Oh Come On

Jon Hopkins - We Disappear

Clean Bandit - Rihanna (feat. Noonie Bao)

Kitten Pyramid - Uh Oh

Bitter Ruin - Diggers

Claire - Broken Promise Land

Bad Rabbits - Can't Fool Me

Tony Allen, Theo Parrish, Eska, Andrew Ashong - Day Like This Rework

Bipolar Sunshine - Love More Worry Less

Royal Headache - Surprise

The Maine - Raining in Paris

Billie Joe + Norah - Roving Gambler

Polar Bear Club - Blood Balloon

Lulu James - Sweetest Thing

Sophie - Bipp

Fat White Family - Is It Raining in Your Mouth?

16:55 Gepost door blog in Radar | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deezer, playlist, radar, new bands |  Facebook |

New releases: Crystal fighters, Pitbull Feat Kesha, Gorgeous bully & Grouplove.

08-01-14 / Commentaren (0)

 

kesha, pitbull, timberland


Crystal Fighters - Love Natural

Terwijl iedereen praat over goede voornemens, is er gelukkig nog hoop in bange tijden: Crystal Fighters en hun blije 'love natural'. Vergeet dat dieet of wat ook en feest!!! We leven maar 1 keer.


Gorgeous Bully - Couldn't Keep It To Myself

We houden van dit lo-fi artistiek gedoe: de fuzzy scuzzy noisy gitaren. Al hadden we ook graag verstaan waarover dit liedje gaat. Misschien is hier ondertiteling best op zijn plaats :)


Grouplove - Ways To Go

Happy !!!


Pitbull Feat Kesha - Timber

 "Face down, booty up/ She say she won't, but I bet she will"

Leuke clip ook waarin Ke$ha's "goes country and western" (compleet met cowboy hoed en hotpants), Pitbull van zijn kant waagt zich aan een rondje zwemmen met... varkens.


Pornoficatie van de muziek - I want your sex

05-01-14 / Commentaren (0)

miley cyrus, wrecking ball, nude, naakt

Miley Cyrus kreeg het voorbije jaar als "icoon van de pornoficatie van de popmuziek" massa's kritiek te slikken. Ook wij lachten vrolijk om haar domheid. Toch moeten we hier het een en ander nuanceren. Want seks en geweld is iets wat altijd al in de muziek aanwezig is geweest. Met volgende vijf clips als perfecte voorbeeld. Shockeren is de boodschap, u bent gewaarschuwd...

The Cribs – Men's Needs

Een combinatie van naakt en extreem geweld, doet het altijd goed, moeten the Cribs gedacht hebben en prompt lieten ze een naakte groupie los op hun videoclip. Uiteindelijk eindigt alles met het onthoofden van Ryan Jarman. Gezellig...

Beginnen (en eindigen) doen we met de propere versie:


 

Bjork - Pagan Poetry

Fellatio... meer woorden maken we er niet aan vuil.


 

Metallica - turn the page

De bijhorende video - directed by Jonas Åkerlund - vertelt het verhaal van een doodgewone moeder (gespeeld door porno-ster Ginger Lynn) die overdags werkt als 'n erotisch danseresje en 's nachts bijklust als prostituee. Het geheel eindigt triest...


 

t.A.T.u - Beli Plaschik

De lesbische meiden van het terziele gegane TATU gaan volledig naakt, waarna er eentje de andere (zwangere) executeert. Vraag ons niet waarom, want het verhaal van deze clip is al even slecht als het liedje zelf. Vandaar dat dit ook niet echt een groot succes geworden is. Kortom: seks alleen verkoopt niet.


 

Nine Inch Nails - Happiness In Slavery

Snuff movie achtige clip waarin een masochist gemarteld wordt. Vrij gruwelijk en expliciet. Vandaar dat we de clip hier niet tonen. Mochten jullie toch interesse vertonen, het wansmakelijk geheel is hier te bekijken.

 

16:01 Gepost door blog in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pornoficatie, seks, naakt, clip, geweld |  Facebook |

Radar: Banks

04-01-14 / Commentaren (0)

banks, bbc, sound of 2014

Genomineerd als kanshebber op de prestigieuze "BBC sound of 2014"-award, zal Banks het komende jaar zonder al te veel moeite doorbreken. Ooit was zingen voor haar een therapie na de scheiding van haar ouders. "I felt very alone and helpless. I didn't know how to express what I was feeling or who to talk to." Liedjes vol eenzaamheid in een stijl die ze zelf omschrijft als een mengeling tussen Lauryn Hill en Fiona Apple: "dark bluish back with smoke and chants and fire and heart." Banks: een heuse stijlvolle dame, zelfzeker en met de overtuiging te slagen. 

Banks - Waiting game


16:56 Gepost door blog in Hype | Permalink | Commentaren (0) | Tags: radar, banks, hype, band |  Facebook |

Best albums of 2013

03-01-14 / Commentaren (1)

david bowie, 2013, next day

We zijn weer een nieuw jaar begonnen en daarom is dit het geschikte moment om eens terug in de tijd te kijken. Met lijstjes bijvoorbeeld. Dat van beste singles hebben jullie reeds gehad, vandaag is het de beurt aan de albums. 

Het is een heuse top 40 geworden met als absolute topper David Bowie. Totaal onverwacht liet hij opnieuw van zich horen en hoe... met 'The next day' bewijst ie dat hij er nog steeds staat. 

Verder mogen jullie je verwachten aan een mengeling van gevestigde waarden (Nick Cave, Arctic Monkeys, Eels, QOTSA, ...) met een aantal leuke nieuwkomers (Lorde, Chvrches, London Grammar,...).

Onze lijst:

David Bowie - The Next Day

The National - Trouble Will Find Me

Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away

Arcade Fire - Reflektor

Arctic Monkeys - AM 

Eels - Wonderful, Glorious

Queens of the Stone Age - …Like Clockwork 

Vampire Weekend - Modern Vampires of the City 

Daft Punk - Random Access Memories

Stromae - √

Lorde - Pure Heroine

Editors - The Weight of Your Love 

Pearl Jam - Lightning Bolt

Foals - Holy Fire 

Daughter - If You Leave 

Jacco Gardner - Cabinet of Curiosities

Villagers - {Awayland} 

Franz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action

Chvrches - The Bones of What You Believe

MIA - Matangi

Jon Hopkins - Immunity

The Knife - Shaking the Habitual

Swim Deep – Where The Heaven Are We

London Grammar - If You Wait

Paul McCartney - New

Sigur Rós - Kveikur

Parquet Courts - Light Up Gold

Jake Bugg - Shangri La 

Black Sabbath - 13

Kanye West - Yeezus

Bill Callahan - Dream River

Palma Violets – 180

Neil Young - Live at the Cellar Door

Phosphorescent - Muchacho

Darkside - Psychic

Anna Calvi - One Breath

Kurt Vile - Wakin On A pretty Daze

Savages – Silence Yourself

HAIM – Days Are Gone

Peace – In Love

16:56 Gepost door blog in Special | Permalink | Commentaren (1) | Tags: albums, top 30, best of 2013 |  Facebook |

De tijdloze 100 - playlist

31-12-13 / Commentaren (0)

Jullie hebben er lang genoeg op moeten wachten, maar... hier is ie dan: onze persoonlijke tijdloze top 100. 

Een mengeling van oud en nieuw, soft en hard. Met ongetwijfeld een boel mooie nummers die we - al dan niet bewust - vergeten zijn. 

Een subjectief lijstje van 100 nummers, in willekeurige volgorde. Enjoy !

<<<< Onze tijdloze 100 vind je hier >>>>>>

cd collectie

 

Voor alle volledigheid de top 5 zoals die vorig jaar op Stubru te horen was:

01. Nirvana - Smells Like Teen Spirit


 

02. Led Zeppelin - Stairway To Heaven


 

03. Metallica - One


 

04. Pearl Jam - Alive


 

05. Pearl Jam - Black


 

09:45 Gepost door blog in Lijstjes, tijdloze | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tijdloze 100, 2013, playlist, deezer |  Facebook |