tumblr analytics

11-10-13

Fleetwood Mac ( sportpaleis Antwerpen )

Vorige woensdag stond Fleetwood Mac in het sportpaleis voor wat velen omschrijven als een legendarisch concert. 35 jaar na het uitbrengen van 'rumours' zorgt de band nog altijd voor nostalgische reacties bij de "babyboomers". 

Jammer genoeg zonder Christine McVie die zich uit het openbare leven heeft teruggetrokken. In London was ze er vorige maand uitzonderlijk wel even bij... een filmpje :


Heeft u zelf materiaal mbt het concert in Antwerpen? Laat het ons zeker weten !

09-12-08

The doors, light my fire & riders on the storm

You know that it would be untrue
You know that I would be a liar
If I was to say to you
Girl, we couldn't get much higher.
Come on baby, light my fire —
Come on baby, light my fire —
Try to set the night on fire.

"Light my fire" (1967) is in tegenstelling tot wat velen geloven niet geschreven door Jim Morrison, maar door gitarist Robby Krieger (althans de eerste versie). Hetzelfde geldt voor nummers zoals "love her madly", "you're lost little girl" en "touch me", etc...

Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we're born
Into this world we're thrown
Like a dog without a bone
And actor out on loan
Riders on the storm

We're like actors, turned loose in this world to wander in search of a phantom, endlessly searching for a half-formed shadow of our lost reality. When others demand that we become the people they want us to be, they force us to destroy the person we really are. It's a subtle kind of murder. The most loving parents and relatives commit this murder with smiles on their faces.

08-12-08

Jim Morrison - 65 jaar

Stel je eens voor dat Jim Morrison nog in leven zou zijn. Hij zou dan net 65 jaar geworden zijn, maar veel belangrijker: wat voor een massa geniale muziek zou hij dan wel niet op ons hebben losgelaten? Zou hij Rock Werchter hebben afgesloten en zou hij nog steeds aanbeden worden?

Nu moeten we het doen met het materiaal van meer dan dertig jaar oud. Nog altijd even prachtig, begrijp me niet verkeerd. Maar af en toe eens dromen, dat doet toch iedereen?

18:30 Gepost door Epic in Heroes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doors, jim morrison, the doors |  Facebook |

13-11-08

In memoriam - Wannes van de Velde

Commentaar overbodig ...

20:45 Gepost door Epic in Heroes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wannes van de velde |  Facebook |

10-09-08

ZZ Top, 35 jaar later...

Lange baarden, zonnebrillen, videoclips met oogverblindende bikini-girls en blinkende wagens. Iedere ietwat oudere muziekliefhebber weet dat ik het heb over ZZ-top, een band die in de jaren 80 enorm succesvol was. Hun muziek: blues-rock. Zelfs twintig jaar later word ik nog altijd vrolijk als ik hun liedjes op de radio hoor. Grote verrassing dus toen ik hoorde dat de heren nog altijd muziek maken. Als alles goed gaat, zou er dit jaar nog een album verschijnen, ik ben benieuwd.

Baarden
ZZ-top dat zijn Billy Gibbons (lead vocals, guitar, harmonica), Dusty Hill (vocals, bass guitar, keyboards) en Frank Beard (drums, percussion). Opmerkelijk is dat Frank Beard (ondanks zijn naam) de enige is zonder baard. Leuk om weten is dat Gilette de band een miljoen euro aanbood als Billy en Dusty in een reclamespot hun baarden lieten afscheren. Ze weigerden alletwee. "We zijn te lelijk zonder gezichtsbedekking" klonk het.

BB King
Over de oorsprong van de bandnaam is lang twijfel geweest. De wildste speculaties deden de ronde. Zo beweerde iemand dat de naam een samenvoeging is van twee merken toiletpapier: Zig-Zag en Top. In werkelijkheid is de naam van de band een ode aan idool BB King. Omdat ZZ-King teveel gelijkenis zou vertonen, werd het uiteindelijk ZZ-Top. Logica hierachter is dat een King aan de top staat van de maatschappij. Vergezocht? Tsja.

Red Ford Coupe
Icoon van de band (naast de baarden) is een felrode Ford Coupe uit 1933, "the eliminator". Naast de schaarsgeklede dames is dit een weerkerend beeld in hun videoclips. Nu we het toch over schaarsgeklede dames hebben. Wat krijg je als je Carmen Electra en ZZ Top samen op een podium zet? Check de clip hieronder en you will know...

Bekendste nummers: Gimme all your lovin', Sharp dressed man en Viva Las Vegas.

Officiele site:
ZZ Top, officiele site

22:03 Gepost door Epic in Heroes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heroes, zz top, zz-top, fan, groep, band, carmen electra, clip |  Facebook |