tumblr analytics

18-09-13

Tomorrowland - Official aftermovie

Het is mooi geweest, die schitterende zomer. Nu rest ons enkel de herinneringen én een prachtige aftermovie. Tomorrowland... wow.


21:02 Gepost door blog in Tomorrowland | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tomorrowland, aftermovie |  Facebook |

17-07-13

Les Ardentes - DAG 3: Goden en keizers

Van dag drie herinneren we ons vooral de hitte en het optreden van onze goden (2X) : Kaiser Chiefs en dEUS.

kaiser chiefs, les ardentes, 2013

 

Kaiser Chiefs lijken steeds meer in de vergetelheid terecht zijn te komen. Geen Rock Werchter voor de heren, wel enkele kleinere festivals zoals les Ardentes én Suikerrock Tienen. Al dan niet terecht. Toegegeven, de heren hebben de laatste jaren niks spectaculairs meer gepresteerd, maar - en dat mogen we zeker niet vergeten - hun greatest hits show werkt nog altijd zeer aanstekelijk. Oh en ah zijn en blijven immers internationale begrippen... We predict a riot, schreven we enkele dagen terug, en inderdaad: het werd een heus feest.

 

deus, les ardentes, 2013


dEUS zijn en blijven onze belgische goden. Vorig jaar nog verrasten ze vriend en vijand met een nieuwe CD 'following sea' én een franstalige single 'quatre mains'. Op les Ardentes brachten ze een van hun weinige festival-sets. Daarbij speelden ze nummer uit praktisch al hun albums. Kortom: leuk om horen en 'smaakt naar meer'.

17:00 Gepost door blog in Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaiser chiefs, deus, les ardentes, 2013 |  Facebook |

16-07-13

Les Ardentes - DAG 2: Puppetmastaz, Balthazar en Mika

Een mak publiek, vrijdag op Les Ardentes. Het leek wel of iedereen voor Mika was gekomen. Kamperen op het grasland was de boodschap, terwijl er op de diverse podia een verscheidenheid aan bands te bewonderen viel. 

puppetmastaz, les ardentes, 2013

De gekke duitsers van Puppetmastaz bijvoorbeeld. Geniaal gevonden hoe de bandleden zich achter marionnetten verbergen. Poppen met elk een totaal verschillende persoonlijkheid die een muzikaal avontuur tot leven brengen. Ongelooflijk !

Iets minder extreem: Balthazar. De band is op praktisch geen enkel festival weg te denken. Na drie keren Werchter, waren ze nu ook op Les Ardentes te zien. En waarschijnlijk nog op behoorlijk wat andere locaties. Hoor ik daar het woord overkill ?

mika, les ardentes, 2013

Gigantische ballen, een heuse confettiregen... Mika bespaarde kost noch moeite om het zijn publiek zo aangenaam mogelijk te maken. 

Terug van weggeweest, want de Fred Astaire van de popmuziek was reeds in 2011 op Les Ardentes te zien. Ook nu weer met een greatest hits show. 

Niet alleen visueel was dit een top-concert, ook vocaal weet Mika te imponeren. En als hij zijn publiek in het frans toespreekt, kan de ambiance niet meer stuk...


 


12-07-13

Les Ardentes - DAG 1: Skip and die / NAS en Steve Aoki

Skip & die begon als een samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon, wat resulteerde in het debuutalbum Riots In The Jungle. De band is - op zijn minst gezegd - een opvallende verschijning. Energiek en grofgebekt. Net als die Antwoord... nu al worden ze dé festivalsensatie van 2013 genoemd. Iets wat we na hun passage op Les Ardentes alleen maar kunnen beamen. 

skip and dlie, les ardentes, 2013


 

Met zijn "intelligente" raps is NAS een topper in zijn genre. Op Les Ardentes bracht hij een soort greatest hits-show. Allemaal heel degelijk maar zonder al te veel verrassingen. 

 

Een slagroomtaart in je gezicht krijgen en er nog blij mee zijn: dit moet Steve Aoki zijn. De 'Aziatische Jesus' wordt overal waar ie komt verafgood. 

Aoki is eigenaar van het recordlabel Dim Mak en heeft enkele grote namen onder dak: Tiesto, Armand Van Helden, en The Bloody Beetroots om er maar drie te noemen. 

Ook muzikaal weet ie te imponeren: momenteel reist ie als DJ de wereld rond. Mocht je zijn optreden op Les Ardentes gemist hebben, dan krijg je een herkansing op Tomorrowland.

steve aoki, cake, les ardentes, 2013


Beelden van het hele slagroomgebeuren vind je hier.

 

11-07-13

Les Ardentes - Een vooruitblik ( bands die je gezien moet hebben )

ALEX HEPBURN (soul/pop - UK)

12/07/2013 / 16:40-17:30 / OPEN AIR

 

les ardentes,vooruitblik


De Londense van Schotse afkomst wordt nu al met Amy Winehouse en Janis Joplin vergeleken. Misschien wat overdreven, maar feit is dat ze een pracht van een stem heeft. niet te missen dus.

 

NAS (hip-hop - USA)

11/07/2013 / 22:30-23:45 / OPEN AIR

 

Les Ardentes heeft wat met rappers. Vorige edities stonden ondermeer Snoop Dogg en 50 cent al op het hoofdpodium. Dit keertje is het de beurt aan NAS. Naast Jay-Z en Tupac een van de betere MC's allertijden.

 

MIKA (pop - USA/LIB)

12/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Vrienden noemen hem steevast een pret-janet. Met de nadruk op pret dan, want overal waar MIKA komt is er een heus feestje. Mika is een mosterhit-machine die plezier combineert met perfectie. Met hits als « Relax, Take it Easy », « Grace Kelly » en « Big Girls » zal hij ongetwijfeld de weide plat spelen.

 

IAMX (pop/electro - UK)

12/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

Als we de aankondigingen mogen geloven is dit een must-see. "IAMX weet de electrorock voor zijn publiek live heruit te vinden." Benieuwd hoe dat gaat klinken...

 

dEUS (rock/pop - BE)

13/07/2013 / 23:00-00:30 / OPEN AIR

Moet ik dEUS nog voor te stellen?

 

KAISER CHIEFS (pop/rock - UK)

13/07/2013 / 20:40-21:40 / OPEN AIR

"Oh my God!!!" Net als MIKA weten ook KAISER CHIEFS life hun publiek met verstomming achter te laten. Passeerden reeds ettelijke keren op Rock Werchter en komen ons ditmaal op Suikerrock en Les Ardentes verblijden. 

 

RAVING GEORGE

 

les ardentes,vooruitblik


Geen stoere mannelijke DJ, maar wel een schoon jong Gents jonk van amper 20 die aan een steile opmars bezig is. Is nu al uitgegroeid tot vaste waarde in de Belgische electro scene. Vermengt electro met dubstep, deep house en tech-house...

 

-M- 

Ultra poppy en frans. Meer weten we er niet van. Tijd dat daar verandering in komt.

 

ARNO

Arno presenteert op les Ardentes zijn nieuwe tournée en zijn laatste album « Future Vintage » ! Aventuurlijk, weelderig, ongerijmd, surrealistisch en tegenstrijdig.

 

HOOVERPHONIC with orchestra

HOOVERPHONIC goes Lotti. Bekende nummers die een verrassend nieuw kleedje hebben gekregen. Compleet met strijkersensemble.  voor de liefhebbers van « Mad About You », « The Night Before » en « Jackie Cane ».

 

JACCO GARDNER (pop - PB)

14/07/2013 / 14:20-15:10 / HF6

Een nederlander die de Beatles weer tot leven heeft gewekt...

17:40 Gepost door blog in Les Ardentes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: les ardentes, vooruitblik |  Facebook |

04-07-13

Rock Werchter zaterdag - 5 bands die je gezien moet hebben

Rudimental (Klub C - 17:05 - 18:05)

Pompende drum n bass vermengd met soul, ziedaar het recept waarmee Rudimental met oa 'feel the love' onze harten wist te veroveren. Hun concert in de AB dit voorjaar werd geannuleerd, gelukkig zijn ze nu wel op Werchter te zien.

 

Nick Cave & the bad seeds (Main stage - 18:50 - 20:20)   of Azealia Banks (klub C)


Viel vorig weekend in Ijsland van een podium tijdens de uitvoering van 'Jubilee street' en kreeg van de dokters het advies om twee weken rust te nemen. Cave heeft daar gelukkig een andere opvatting over en zal zaterdag gewoon aantreden.

 

Volbeat (Main stage - 21:10 - 22:25)

Ofte Metallica meets Johnny Cash. Volbeat waren vorig jaar dé revelatie op Graspop en mogen het dit jaar nog eens over doen voor een breder publiek. De ideale opwarmer voor Rammstein...

 

Frank Ocean (The barn - 21:55 - 23:10)

Voormalig lid van de hiphopformatie - adem in - Odd Future Wolf Gang Kill Them All - adem uit. Probeert het nu met succes in zijn eentje. Kondigde onlangs aan bisexueel te zijn en geloof het of niet, maar dit blijkt nu groter nieuws te zijn dan zijn nieuw album.

 

Rammstein (Main stage - 23:25 - 01:00)

rock werchter, rw13, 2013, rudimental, rammstein, volbeat, nick cave, frank ocean

Iemand een vuurtje?

03-07-13

Rock Werchter vrijdag - 5 bands die je gezien moet hebben

Lianne La Havas - 15:15 - 16:05 The Barn

Is Your Love Big Enough? vraagt ze braafjes op haar debuutalbum. Zonder twijfel een volmondig JA! is meteen ons antwoord. Lianne zingt als een vogeltje, correctie is een vogeltje. 
 

Lumineers   17:00 - 18:00 The Barn

Amper een paar jaar terug sliepen ze bij fans op de grond ( want een hotelkamer was te duur ), tegenwoordig zijn ze - mede dankzij hun hitsingle 'Ho Hey' meer dan bekend. En geloof het of niet, al hun materiaal klikt net als die ene grandioze single: top !
 

Major Lazer 18:00 - 19:00  Klub C

major lazer, bubble butt

Major Lazer kreeg met hun 'bubble butt' de hele vrouwengemeenschap over zich heen. Gelukkig was het maar om te lachen...


Kings of Leon 22:00 - 23:25 Main stage

Dit is een van hun eerste optredens na hun verplicht sabbat-jaar. Kings of Leon komt in september met een nieuwe CD, 'Mechanical Bull'. Hoe ie gaat klinken en wat we er op Werchter van te horen krijgen weten we niet... afwachten dus...


Blur 00:10 - 02:00 Main stage

blur, rw13, rock werchter

Blur is en blijft een van de redenen waarom we uberhaupt een Rock Werchter ticket hebben gekocht. De band speelt maar af en toe een concert - wanneer het de bandleden het best uit komt - én laat slechts sporadisch nieuwe nummers op ons los ("Fool's day" en "under the Westway"). Wanneer je uiteindelijk de kans krijgt hen aan het werk te zien, rest slechts 1 conclusie: 'niet aarzelen' !

Rock Werchter Donderdag - 5 bands die je gezien moet hebben

1. Palma Violets ( The Barn | Donderdag 14:30 - 15:10 )

 

palma violets, rock werchter, rw13


Letterlijk voorbestemd om te spelen - "we were all conceived at a festival". Jong, vrolijk, naief en geil - “We played a German festival where there were loads of boobs on show.” Rammelende rock 'n' roll is hun handelsmerk en daarom worden ze wel eens vergeleken met The Vaccines. 
 

2. Vampire Weekend ( Main Stage | Donderdag 18:15 - 19:10 )

Vampire Weekend heeft enkele moeilijke maanden achter de rug. Het schrijven aan de nieuwe plaat wou niet echt lukken en de band was de wanhoop nabij. "Soms werk je heel erg hard aan iets en raak je in alle drukte de weg kwijt. Op een dag ben je klaar en denk je: waar ik ben ik nu beland? Helemaal nergens." Nergens is misschien wat overdreven, want hun nieuwe album 'Modern Vampires of the City' mag er best wezen.

( Op hetzelfde moment speelt Jessie Ware in Klub C )
 

3. The National ( Main stage | Donderdag 20:00 - 21:15 )

Nooit gedacht dat deze hooggeschoolde laatbloeiers het zo ver zouden schoppen: het hoofdpodium op een festival. Maar kijk... plots was daar het succes van 'High Violet' (2010). Ook het nieuwste album 'trouble will find me' is van ongezien kwaliteit: directer en intuitiever. En zo is de band, die het best tot zijn recht komt in donkere obscure zaaltjes, een echte topper geworden. 'Jammer' hadden we er bijna aan toegevoegd.
 

4. Bloc Party ( The Barn | Donderdag 21:10 - 22:10 )

bloc party, dead, einde


Bloc Party is einde verhaal. Dat werd voorbije weekend pijnlijk duidelijk in Luxemburg op het Rock-A-Field festival toen de band een tekening achterliet met een niet mis te verstane boodschap: "Bloc Party is Dead, bye bye."

 

Wilt u de band - die bekendheid verwierf met debuutalbum Silent Alarm (2005) - nog eens een laatste keer aan het werk zien, dan is dit je kans.
 

5. Sigur Ros ( The Barn | Donderdag 23:10 - 0:40 )

Sigur Ros is zonder twijfel een van de meest eigenzinnige bands. Al twintig jaar verbluffen ze met hun ijle sferische geluid. Nu slaan ze een compleet nieuwe weg in: IJslandse industrial met daverende percussie. De band gaat voor harder en feller. Goed zo!


12-09-12

Tomorrowland 2012 : official aftermovie


11:14 Gepost door blog in Tomorrowland | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tomorrowland, 2012, official, aftermovie |  Facebook |

09-08-12

Pkp12: The big pink ( girls will fall like dominos )

pkp12, pukkelpop 2012, the big pink


Hotsende breakbeats, een gitaarmuur om u tegen te zeggen en de ontnuchterende vocals van Robbie Furze... ziedaar de ingredienten waarmee the big pink een aantal jaar terug een kanjer van een album heeft afgeleverd: 'a brief history of love' met als uitschuiver de tot nu enige hit 'dominos' (oh ironie). Intussen zijn ze bevallen van een tweede album 'Future This'. Niet het plaatje waarop we gehoopt hadden, want het duistere kantje is er een beetje af. Iets teveel synths en pop, zoals we het tegenwoordig maar al te vaak aantreffen. Toch zullen we dit concert vanop de eerste rij meemaken... 


The big pink - Pukkelpop Donderdag 16 augustus 22:45-23:35 in de club.