tumblr analytics

18-02-16

Even voorstellen: MIAMIGO

miamigo, band, new music

De naam MIAMIGO klinkt nog vrij onbekend, maar daar komt hopelijk spoedig verandering in. De band mocht gisteren in de ancienne belgique aantreden als voorprogramma voor Hurts en deed dat meer dan overtuigend.

MIAMIGO is een Brits duo uit Brighton dat zich hoofdzakelijk bezig houdt met synth-pop. Hun nummers gaan van catchy 80's deuntjes naar wat donkerdere popliedjes met een serieuze ondertoon.

Ontdek hier alvast hun eerste single What I want.


17:30 Gepost door blog in Artiesten, Band, Hype | Permalink | Commentaren (0) | Tags: miamigo |  Facebook |

31-01-16

Prehistorie: Blind Faith (1968)

Blind Faith ofte het tragische verhaal van een superband dat er nooit een wou zijn.

1/ Commercieel succes werkt verstikkend

In 1968 was Cream - de band van Eric Clapton, Ginger Baker en Jack Bruce - een enorm commercieel succes. Echter succes werkt verstikkend en dus besloot Eric Clapton de stekker uit de band te trekken.

Steve Winwood ervaarde met zijn bands The Spencer Davis Group en Traffic hetzelfde probleem.

Toen Clapton en Winwood in hun garage samen wat experimenteerden met blues en jazz, beviel dit hen zo goed dat ze meteen besloten een nieuwe band te beginnen: Blind Faith was geboren.

2/ Ginger Baker drong zichzelf op als drummer

Ginger Baker drong zich op een bepaald moment op als drummer van de nieuwe band, zeer tegen de zin van Eric Clapton. De vele ruzies in Cream tussen Baker en Jack Bruce indachtig, zag die een nieuwe samenwerking niet echt zitten. Winwood wist Clapton echter te overhalen.


3/ Het enthousiasme bij de pers en publiek

De pers reageerde dolenthousiast op de formatie van wat zij "een superband" noemde. Het idee van een "super Cream" was geboren. Dit zorgde bij het publiek van begin af aan voor hysterische reacties. en torenhoge verwachtingen.

4/ Te weinig nummers

Op tour gaan met amper een paar nummers op zak, was niet echt de meest ideale situatie. Noodgedwongen moest de band terugvallen op eerder werk van Cream en Traffic. Het gaf Eric Clapton het gevoel dat er ten opzichte van vroeger niks veranderd was. En daarom ook nam hij de beslissing om na hun tournee uit de band te stappen.

En zo kwam er na amper 1 jaar abrupt een einde aan de band.

18-01-16

New band: San Fermin

san fermin, band, baroque

SAN Fermin is een Baroque-pop band uit Brooklyn die op drie jaar tijd geëvolueerd is van een los geheel van 22 muzikanten tot een hechte band bestaande uit 8 leden. Het was een intense evolutie die door bandleider Ludwig Leone omschreven wordt als een soort wedergeboorte: "The first record was written in a very pre-composed wat, recorder when I didn't think this would be a band. So I went from being this isolated composer Guy to sitting in the back of a crowded van with 7 other band members playing shows in rock clubs every night." songs werden uiteen gereten en opnieuw herschreven op maat van de band waarbij aan eenieder van de acht bandleden de ruimte wordt gelaten om elk hun moment van glorie te beleven. 
 
het resultaat is een gevarieerd geheel van meeslepende melodieën die net als het echte leven dan weer brutaal en dan weer lief en meegaand klinken. Op zijn eigen manier benadert SAN Fermin het muzikale orgasme dat een band als El Vy of the National ons geeft.

12:40 Gepost door blog in Artiesten, Band | Permalink | Commentaren (0) | Tags: san fermin, band, new music |  Facebook |

10-03-15

Mumford & Sons is er weer. Beluister hier de nieuwe single "believe"

mumford and sons, believe, new single

Na een jarenlange stilte is Mumford & Sons er weer - hoera ! . De band gaat intensief toeren en zal ondermeer te zien zijn op Rock Werchter - hoera (2) ! Maar er is meer, op 4 mei mogen we ons verwachten aan een nieuw album met als titel 'Wilder Mind' - hoera (3).

En er is meer: dat album gaat anders klinken dan wat we na 'Sigh no more' en 'Babel', hun twee vorige plaatjes, zouden verwachten. De band breekt met het verleden en hangt de banjo letterlijk aan de haak. In plaats daarvan doen electrische gitaren hun opwachting. Een natuurlijke evolutie, zo luidt het.

Voor wie een meer precieser idee wilt hebben van hoe dit concreet allemaal gaat klinken, is er nu reeds de nieuwe single "believe".

 

 

De meeste nummers werden geschreven tesamen met Aaron Dessner van the National in New York en daarna opgenomen in de Air Studios in London. Als producer werd James Ford ingeschakeld (die eerder reeds samenwerkte met Arctic Monkeys, Haim en Florence and the Machine).

Over de samenwerking met Aaron Dessner vertelt Lovett het volgende :   

"We met Aaron touring around, just on the circuit. We've been huge fans of The National for ages. All of us, individually have got a very personal attachment to their music. We ended up being complete super fans. After meeting Aaron said: 'Come to my garage in Brooklyn and we'll make some music'. It was quite innocent really."

01-03-15

Even voorstellen : Charli XCX


Charli XCX ofte Charlotte Emma Aitchison is een Brits singer-songwriter die bekendheid verwierf met de door Icona Pop uitgebrachte hit 'I love it'. 

Nu wil ze bewijzen dat ze ook als zangeres haar mannetje kan staan, al lijkt die uitdrukking in haar geval redelijk ongepast. Door haar vrouwelijkheid en rebels character uit te spelen, wil ze zich namelijk positioneren als rolmodel voor jonge meisjes. 

Haar muziek is ongecompliceerd met een scherp randje, de boodschap die ze de wereld wil insturen... onbestaand, want tekstueel hebben haar liedjes maar weinig inhoud. Bewust wordt hier de nadruk gelegd op het meezingkarakter.

En omdat Charli beseft dat elke vorm van publiciteit welgekomen is, hulde ze zich ondermeer tijdens de Brit Awards in een weinig verhullende jurk. Ongepast of niet? oordeel zelf maar...

CHARLIE XCX, side boob, boobs

21:27 Gepost door blog in Artiesten, Band, Hype | Permalink | Commentaren (0) | Tags: charli xcx, hype |  Facebook |

14-02-15

The runaways - You Drive Me Wild

runaways, joan jett

The Runaways zijn een "all-female" punk-rock band die midden jaren zeventig het levenslicht zag. Ondanks de vele negatieve commentaren - want "meisjes horen geen electrische gitaren te spelen" - volharden 'the queens of noise' en weten ze met behulp van de juiste attitude door te breken. Maar lang duurt het sprookje niet. Na een aantal ruzies over de te volgen weg, split de band enkele jaren later.

Wist je?

1/ Bekendste bandlid was Joan Jett die begin jaren '80 een hit scoorde met 'I love rock 'n' roll', een cover. Het origineel nummer van The Arrows dateert uit 1975.

2/ De band werd vooral in Japan enorm populair.

3/ Het verhaal van the Runaways werd in 2010 verfilmd.

Ons favoriete nummer: niet de hits 'Cherry Bomb' of 'Queens of Noise', maar wel het wondermooie 'you drive me wild'. Met lyrics die perfect aansluiten bij... valentijn.


"You Drive Me Wild"

You know when you're close you really turn me on

Thats why I want you so bad when your gone, yeah

Come on, come on and take me home

Please stay with me and don't you leave me alone

 

You drive me wild

Yeah yeah

You know you do

Uh huh

You drive me wild

You know I need you

 

You're on my mind always my one desire

Lets get together and build us a fire

Make me tremble make me shake

Pleasin' each other rockin' till daybreak 

 

You drive me wild

Yeah yeah

You know you do

Uh huh

You drive me wild

You know I need you

 

Don't hold off do it, I need your lovin'

I'm getting so hot I'm cooking like an oven

My head is all filled with crazy thoughts

Love like this just can't be bought 

 

You drive me wild

Yeah yeah

You know you do

Uh huh

You drive me wild

You know I need you

11:07 Gepost door blog in Artiesten, Band, Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: runaways, joan jett |  Facebook |

27-11-13

Queens of the stone age - Make It Wit Chu ( live @ Sportpaleis Antwerp 2013 )


16-11-13

Radar: Royal blood

royal blood, radar, hype

Een mengeling van Queens of the stone age en The white stripes. Meer was er niet nodig om de heren de nodige airplay te bezorgen. Debuutsingle ‘Out Of The Black' werd dan ook een instant-hit in de UK. 

 

 

“We liked the idea of there being two different characters representing the band. Not literally, but we always liked the idea of there being two sides to Royal Blood: a dark side and a light side. At the moment it’s just a bit of fun but I’m sure we’ll get more obsessed about it as time goes on.”


16:29 Gepost door blog in Artiesten, Band, Hype | Permalink | Commentaren (0) | Tags: royal blood, radar, out of the black |  Facebook |

31-10-13

Lou Reed: 6 platen die je gehoord moet hebben

lou reed, rip

The Velvet Underground -  The Velvet Underground & Nico (1968)

Hoewel het qua verkoopcijfers een flop was, werd 'the velvet underground & nico' een van de meest invloedrijke albums ooit. De cover van dit avangardische album is een ontwerp van Andy Warhol: de gekende gele banaan.

 

Lou Reed - Transformer (1972)

De grote commerciele doorbraak met ondermeer de succesnummers ‘Perfect Day’ en ‘Walk on the Wild Side’ (een song over homo's en transseksuelen).

 

Lou Reed - Berlin (1973)

'Berlin' vertelt het verhaal van een aan drugs verslaafd koppel. Een duidelijke verwijzing naar zijn eigen drugs- en alcoholverslaving.

 

Lou Reed - Metal Machine Music (1975)

Een duidelijk bewijs van dat Lou Reed graag experimenteerde. De plaat staat vol gitaarsolo's en andere noise.

 

Lou Reed en John Cale - Songs for Drella (1989)

Een pakkend eerbetoon aan de twee jaar eerder overleden Andy Warhol en meteen ook de eerste samenwerking met Cale in 20 jaar. 

 

Lou Reed - Raven (2003)

Ook Raven is een zwaarmoedige plaat: een poetische selectie van het werk van Edgar Allan Poe.

16:25 Gepost door blog in Artiesten, Band, Selectie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lou reed, album, berlin, selectie, rip |  Facebook |

28-10-13

Playlist: Lou Reed

lou reed, playlist, deezer, the door


Niet echt een perfect day, gisteren, want rocklegende Lou Reed is niet meer. De man overleed aan de complicaties van zijn levertransplantatie eerder dit jaar. In alle rust en alle vrede. Toch is het gemis groot want Lou Reed was samen met the Velvet Underground een toonaangevend en invloedrijk artiest. Solo verwierf hij ondermeer bekendheid met 'walk on the wild side', 'perfect day' en 'satellite of love'. 

Ondanks of dankzij zijn succes ging Lou Reed steeds eigenzinnig zijn weg. Getuige daarvan de vele, minder toegankelijke, albums. Onlangs nog met het fel bekritiseerde Lulu, de samenwerking met Metallica.

Om de man te gedenken, zetten we morgen een aantal albums op n rijtje. Vandaag een playlist...

Playlist - Lou Reed

Walk On the Wild Side (Live)

I'm Waiting For The Man

It Wasn't Me (LP Version)

Sattelite Of Love

Perfect Day

Berlin

Sad Song

Sunday Morning

Caroline Says I

Dirty Boulevard

The Gun

Starlight (LP Version)

Ecstasy (LP Version)

Guilty (Album Version-Ltd. Edition)

Hop Frog (Featuring David Bowie)

Brandenburg Gate (w Metallica)

Metal Machine Music, Part I

Sweet Jane

Heroin (Live)

22:10 Gepost door blog in Artiesten, Band, Listomania | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lou reed, playlist, deezer |  Facebook |