tumblr analytics

22-04-15

The Decemberists - Philomena (lyrics & clip)


Oh, Philomena

You in a tawdry gown

Lean to your window

Let slip a ribbon down

A cure to your boredom

If only you’d let me go 

Down, down down

Long summer days can lead to lazy vices

Boys all in idle, left to their own devices

Open up your linen lap

And let me go down, down down

 

All that I wanted in the world was just to live to see a naked girl

But I found I quickly bored, I wanted more, I wanted more

 

So I’ll be your candle and I’ll be your statuette

I’ll be your lashing loop of leatherette

Aw Philomena, if only you’d let me go

Down, down down

 

All that I wanted in the world was just to live to see a naked girl

But I found I quickly bored, I wanted more, oh, so much more

 

So I’ll be your candle and I’ll be your statuette

I’ll be your lashing loop of leatherette

Aw Philomena, if only you’d let me go

Down, down down

Go down, down down

Go down, go down

20:35 Gepost door blog in Hotshot, Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: decemberists, philomena, youtube, lyrics, clip) |  Facebook |

21-04-15

Deezer playlist - best of the 90ies (part 1)

 

 

 

offspring, nineties, playlist, deezer

>>> Deezer playlist - best of the 90ies (part 1) <<<

 

1  PJ Harvey - Sheela-Na-Gig (Peel 29.10.91)

2  The Offspring - Come Out and Play

3  Bloodhound Gang - Along Comes Mary

4  Body Count - Necessary Evil

5  L7 - Pretend We're Dead

6  Sonic Youth - Sugar Kane

7  Therapy? - Die Laughing

8  Soundgarden - Fell On Black Days

9  Rage Against the Machine - Killing In The Name (Remastered)

10 The Stone Roses - I Wanna Be Adored (Remastered)

11 Guns N' Roses - Knockin' On Heaven's Door

12 Metallica - Enter Sandman

13 Oasis - Don’t Look Back In Anger

14 Pearl Jam - Alive (2004 Remix)

15 Nirvana - Come As You Are

16 Beastie Boys - Intergalactic (Edited; Digitally Remastered 2005)

17 Blur - Song 2

18 Pulp - Common People (Full Length Version; Album Version)

19 Daft Punk - Da Funk

20 The Popstar Band - Born Slippy from Trainspotting (Originally Performed By Underworld)

21 The Prodigy - Poison

22 Magnapop - Lay It Down

 

23 The Lemonheads - Mrs. Robinson

 

19:17 Gepost door blog in Playlist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-15

Oasis headliner op Glastonbury 2015

Op het net wemelt het over de geruchten van een nakende Oasis reunie. Mede daarom doen we zelf een nog straffere uitspraak: "Oasis zal dit jaar Glastonbury afsluiten". Onwaarschijnlijk? ja. Onmogelijk? nee. 

Maar laten we beginnen bij het begin, de mogelijke Oasis reunie. Het was 'the mirror' die gisteren volgende boodschap de wereld instuurde: "It’s early days in terms of the details, but Noel and Liam are back on good terms and ready to give things another go. Nothing is signed but it’s what you might call a gentlemen’s agreement between them."

Het is vooral Liam die zou aandringen op een comeback. Zijn carriere staat momenteel 'on hold' na uitblijven van succes met Beady Eye. Bovendien zou hij het geld goed kunnen gebruiken. Vandaar ook dat Liam de voorbije maanden toenadering heeft gezocht tot zijn oudere broer. Getuige daarvan de tweet met foto van een backstagepass voor een concert van Noel. De boodschap: "Keeping it in the family...LG x"

liam, gallagher, glastonbury, reunie, oasis

Noel van zijn kant lijkt een Oasis reunie niet echt nodig te hebben: hij scoort met zijn Flying Birds. Zijn enige motivatie is geld, veel geld. Of zoals hij het zelf verwoordt: "If I was ever going to do it, it would only be for the money. This isn't me putting it out there, by the way. Would I do it for charity? No way. We’re not that kind of people. But would we get back together one day? As long as everybody is still alive and still has their hair, it's always a possibility. But only for the money." (bron: nme.com)

En geld is nu net iets wat een festival als Glastonbury te bieden heeft... Laten we de feiten eens op n rijtje zetten:

1/ Geruchten over een Oasis reunie die steeds sterker worden. De broertjes Gallagher die steeds beter met elkaar kunnen opschieten.

2/ Michael Eavis (organisator Glastonbury) kondigde vorig jaar reeds aan dat hij graag... Oasis zou boeken als headliner.

3/ Vorig jaar verkondigde Dave Grohl dat hij enkel zou spelen als ook Prince en Oasis zouden optreden. Foo Fighters hebben toegezegd... nu de rest nog.

22:17 Gepost door blog in Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: liam, gallagher, glastonbury, reunie, oasis |  Facebook |

03-04-15

Exhibition: Marlene Dumas: The Image as Burden (Tate Modern, London)

marlene dumas, image as a burden, london, tate modern

"Wat is kunst, wat is kunst. Die blik in haar ogen, dat is kunst." Wijze woorden van een leuke band (Noordkaap). Maar wat als die ogen niet meer zijn dan zwarte vlekken? En dat de gezichten niet meer zijn dan een ruwe schets op papier van inferieure kwaliteit?

Ziedaar het dilemma waarmee kunstliefhebbers worstelen bij het aanschouwen van het werk van Marlene Dumas, de Zuid-Afrikaans - Nederlandse kunstenares. Volgens de tegenstanders is het werk van Dumas niet meer dan een snelle kopie van foto's die je in de media aantreft - te verwaarlozen. Volgens de voorstanders is het een geniaal gebruik van hedendaagse middelen. 

Zelf neigen we eerder naar het tweede. Niet omwille van de techniek, want die is ver van perfect. Wel omwille van het gevoel dat dit oproept. Het werk van Dumas spreekt aan, brengt reactie teweeg. De tekeningen zijn direct, expressief en confronterend. Doorweven met thema’s als liefde, dood en seksualiteit.

En dat Marlene Dumas hot is, blijkt ondermeer uit de diverse prijzen en eretekens die ze in de wacht wist te slepen. Vandaag nog kreeg ze een eredoctoraat van de universiteit Antwerpen. Rector Alain Verschoren omschrijft het als volgt: "Ze formuleert haar eigen visuele kritiek op hedendaagse raciale, seksuele en sociale kwesties. Ze vertrekt hierbij vanuit haar eigen ervaring, vanuit de zelf beleefde reële omstandigheden van segregatie, onderdrukking, politieke en economische overheersing, om de kwetsbaarheid van het bestaan, de moeilijkheden van het samenleven, de gevoelens van angst en onrust, maar ook van hoop, verlangen en verwachting, picturaal gestalte te geven".

Marlene Dumas is nu te zien in London,

Marlene Dumas: The Image as Burden
Tate Modern, London  -   5 February–10 May 2015.

02-04-15

New music - Blur, the Prodigy, Muse

Deze week drie toppers waar je niet naast kunt kijken ...

prodigy, 2015, new music, wild frontier

Blur - Lonesome Street

Kunnen we Damon Albarn nog geloven, als hij verkondigt dat dit wel eens het laatste album ooit van Blur gaat worden? Ik hoop het niet...


 

The Prodigy - Wild Frontier

“Dance music at the moment is so fucking dead”. Straffe uitspraken van een band die probeert opnieuw het succes van weleer te evenaren. oa met hun nieuwe single 'Wild Frontier'. Kijkt u vooral ook naar de animatieclip van de nederlandse Mascha Halberstad.

 

Muse - Dead Inside

Dead Inside klinkt verrassend jaren 80 met - zo lijkt het - invloeden van Depeche Mode en Prince. Het is een song over verloren liefde. Matt Belamy omschrijft het zelf als volgt: 

This is where the story of the album begins, where the protagonist loses hope and becomes 'Dead Inside', therefore vulnerable to the dark forces introduced in 'Psycho' and which ensue over the next few songs on the album, before eventually defecting, revolting and overcoming these dark forces later in the story." (bron: Muse.mu)


20:57 Gepost door blog in New releases | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new music, new releases, blur, prodigy, muse |  Facebook |

01-04-15

Trekspelletjes met je hond

hond, trekspelletje

Een actieve hond in huis, maar met dit regenweer geen zin in een lange wandeling? Dan bestaan er gelukkig andere methodes om je viervoeter tevreden te houden en te vermoeien: denkspelletjes, zoekspelletjes of... trekspelletjes.

Van trekspelletjes wordt al lang verkondigd dat dit not done is. Je zou er een dominante en agressieve hond van krijgen, beweert men. Niks van dit alles is waar! Integendeel, trekspelletjes verstevigt de band tussen diertje en baasje.

Je moet je wel aan een paar regels houden:

- Doet de hond je per ongeluk pijn, dan kan je dat best laten merken. Je viervoeter moet weten dat er grenzen zijn en dat hij voorzichtig moet doen.

- Zorg er wel voor dat de hond het commando los beheerst. Niet loslaten ofte niet gehoorzamen betekent meteen het einde van het spel. Daar moet je consequent in zijn... 

- Wissel trekspelletjes af met gehoorzaamheidsoefeningen. Zo vormt het trekspel voor de hond een soort van beloning en gaat hij/zij tijdens het 'commando-gedeelte' wat beter hun best doen.

- In tegenstelling tot wat velen beweren, mag een hond best af en toe 'winnen'. Want geef nu toe, verlies jij graag constant een spelletje? 

- Tenslotte nog dit: opletten met puppies, hun tanden zijn nog niet volgroeid.

21:57 Gepost door blog in Hond | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hond, trekspelletje, binnen, oefeningen |  Facebook |