tumblr analytics

24-02-15

Sauerland - Warsteiner weld ( brouwerijbezoek )

Ondanks zijn nabijheid en kwaliteiten op cultureel en natuurlijk vlak, is Sauerland niet echt bekend bij de belgische toerist. Ten onrechte, want dit gebied is de ideale bestemming voor een kort (weekend)tripje.

De komende weken zullen we het uitgebreid hebben over deze mooie locatie, beginnen doen we - hoe kan het ook anders - met de Warsteiner brouwerij, een van de grootste en modernste brouwerijen in Duitsland die nog in familiebezit is.

warsteiner welt, warsteiner, sauerland

Een rondleiding door de brouwerij is een unieke en leuke ervaring. Beginnen doe je met een half durende film in een 360° cinema (indrukwekkend !). Daarna volgt de rondleiding zelf. In een electrisch treintje wordt je rondgereden op het immense domein, passeer je de nieuwe containerterminal en rij je dwars door de brouwerij zelf. Kies daarbij een moment uit waarop de machines draaien (overdag op n weekdag) en geraak onder de indruk van de hoeveelheid bier die hier elke dag geproduceerd wordt. 

Het leukste is bewaard voor het einde want na de tour krijg je de gelegenheid om twee uur lang alle bieren te proeven: de pils zelf die volgens het Reinheitsgebot (duitse reglementeringen) alleen gemout graan, water en hop bevat of de vele afgeleide varianten (radler en premium).

warsteiner welt, warsteiner, sauerland

En heb je te veel op, dan kan je een kamer boeken in het welcome hotel dat zich op de site van Warsteiner zelf bevindt. Enig nadeel: de beperkte keuken. Voor een diner kan je best op zoek naar een restaurant in de buurt (die zijn er genoeg).

Opmerkelijk: Warsteiner wordt over de hele wereld ge-exporteerd. Enkel België ontbreekt in het lijstje.

Praktisch: 

- Url :  Officiele website   

- Adres : Zu Hause im Waldpark, 59581 Warstein, Duitsland

Een bezoek kost 10eur/pp

De commentaren zijn gesloten.