tumblr analytics

12-12-13

Rotatielijst: 5 albums die je gehoord moet hebben ( december 2013 )

MIA, matangi, album


Nick Cave and the bad seeds - Live from KCRW

Alles wat Nick Cave aanraakt, lijkt wel in goud te veranderen. Al zijn we hier waarschijnlijk iets te subjectief. Bestaansrecht voor dit album: de schitterende trage versie van 'the mercy seat'.


Neil Young - Live at the Cellar Door 

Terwijl we vol ongeduld wachten op een "archives 2" en wat meer materiaal uit de jaren '80 en '90, blijft Neil Young ons bestoken met lekkers uit het begin van zijn carrière. Niks op aan te merken en best leuk, daar niet van. Het album bevat 5 nummer uit ‘After the Goldrush’ én het meeste materiaal is ook te horen op "Live at Massey Hall". Kortom: een plaatje dat enkel de echte fans gaat aanspreken. Must hear: de pianoversie van ‘Cinnamon Girl’

 

Darlia - Knock Knock EP

Nieuw bandje uit Manchester dat de vergelijking met Nirvana (probleemloos) doorstaat. Met een sound die sterk aanleunt bij de grunge uit de jaren 90 en lyrics die intrigerend donker zijn, kan dit wel eens de revelatie van het komende jaar worden.

 

MIA - Matangi

Rebels, explosief maar volgens haar eigen platenfirma té braaf. Niks van gemerkt trouwens...

"My words are my armour and you're about to meet your karma." 

 

The Beatles - On Air – Live at the BBC Volume 2

The beatles waren midden jaren 60 als het ware het huisorkest van de BBC. Ontelbare radio-optredens moesten hun populariteit een boost geven. Nu - zoveel jaar later - deze live-CD: de perfecte weergave van zo'n radiosessie. Compleet met commentaar er tussendoor. Ondanks de slechte kwaliteit hier en daar, toch het luisteren waard.

20:36 Gepost door blog in Selectie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.