tumblr analytics

14-12-13

BBC Sound of 2014

banks, bbc, sound of 2014


Sommigen blikken op t einde van een jaar terug naar wat geweest is, de BBC doet het tegenovergestelde en haalt zijn glazen bol tevoorschijn om te voorspellen welke artiest dé revelatie gaat worden van het komende jaar. Dit resulteert meestal in een lijstje met relatief onbekende talenten. Ook dit jaar, al zijn we best happy om een aantal van onze aanbevelingen hierin terug te vinden.

Opmerkelijke vaststelling: bijna al deze artiesten zijn solo-artiesten. "Bands are outdated" wordt wel eens gezegd. Noem het geen modetrend, maar eerder een gevolg van de economische crisis en de manier waarop er tegenwoordig met muziek wordt omgegaan: als een wegwerpproduct. Zangers duiken niet meer de studio in, maar spelen thuis wat met hun computer (om het een beetje simpel uit te drukken). Ze gebruiken het internet op een creatieve manier om (vrij makkelijk) bekendheid te verwerven. 

Noem het jammer omdat de soul uit het muziekwereldje verdwenen lijkt, maar anderzijds biedt het ook een boel mogelijkheden. Maar dit even terzijde...

De longlist :

Banks

Chance The Rapper

Ella Eyre

George Ezra

FKA Twigs

Chloe Howl

Jungle

Kelela

MNEK

Nick Mulvey

Royal Blood

Sampha

Say Lou Lou

Luke Sital-Singh

 

Sam Smith

16:34 Gepost door blog in Telex | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.