tumblr analytics

27-11-13

Queens of the stone age, sportpaleis Antwerpen 2013 ( review en setlist )

Er was een tijd - in een ver verleden toen er nog dino's rondliepen - dat we Queens of the stone age links lieten liggen. Om een of andere reden was die klik er niet en luisterden we liever naar bands als Nirvana, Pearl Jam en Limp Bizkit om er maar een paar te noemen. Maar met de jaren kwamen de grijze haren en het verstand. Onze schade hebben we ingehaald en CD's als "Songs for the Deaf" en de jongste "…Like Clockwork" hebben we grijsgedraaid. Een van hun concertjes meepikken, is/was een logisch vervolg. In het koninklijk circus of de trix konden we er niet bij zijn. Nu - in het sportpaleis - kregen we gelukkig een herkansing.

 

queens of the stoneage, qotsa, sportpaleis


We hebben al veel bands zien worstelen met het "betonnen" geluid van het Sportpaleis. Zo ook voorprogramma Band of Skulls. Sympathieke band overigens, al zien we ze liever in de AB of Botanique aan het werk.

Niks van dat echter bij Queens of the stone age. Joshua en de zijnen walsten als een pletwals door hun setlist, alsof ze al jaren niks anders doen. Goed, het begon een beetje aarzelend en voorzichtig met ' You Think I Ain't Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire ', maar daarna kregen we met 'no one knows' en 'the lost art of keeping a secret' een mokerslag die tot het einde van het concert bleef nazinderen. 

Kortom, een vliegende start vol greatest hits. Gaandeweg slopen er een aantal nieuwe songs in de set, waaronder onze favoriet 'If I had a tail'. Absolute topper: het relaxed gespeelde 'make it wit chu'. De voorbode van een krachtig einde: 'go with the flow' en het magistrale 'a song for the dead', de ultieme knock out. 

 

qotsa, sportpaleis, 2013


Goed, we zouden kunnen zeuren over het feit dat de band in een kleine zaal logischer wijze een stuk beter klinkt en dat er in het sportpaleis een boel mensen rustig - en quasi ongeinteresseerd - op hun stoel bleven zitten. Maar om een of andere reden stoorde het ons niet echt. Wij waren gekomen voor QOTSA én hebben van begin tot einde genoten van een broeierig optreden...

Setlist :

A Clockwork Orange Title Music 

You Think I Ain't Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire 

No One Knows 

The Lost Art of Keeping a Secret 

My God Is the Sun 

Burn the Witch 

I Sat by the Ocean 

…Like Clockwork 

In the Fade 

If I Had a Tail 

Kalopsia 

Little Sister 

Fairweather Friends 

Smooth Sailing 

Make It Wit Chu 

I Appear Missing 

Sick, Sick, Sick 

Go With the Flow 

 

Bis:

The Vampyre of Time and Memory 

Feel Good Hit of the Summer 

A Song for the Dead 

12:32 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.