tumblr analytics

29-10-13

Concert Miles Kane @ Ancienne Belgique Brussel ( Review & setlist )

"How are you all feeling on the floor? And on the balcony? and on the floor? ..." Als geen ander weet Miles Kane zijn uitzinnig publiek te bespelen. Met een boel charisma en dat voor iemand die er amper 27 is. 

Aan ervaring geen gebrek echter. De sympathieke britpopper draait al enkele jaren mee: eerst met the Rascals, dan samen met vriendje Alex Turner in The Last Shadow Puppets en nu ook solo. Met succes, getuige daarvan de vele uitzinnige fans voorbije vrijdag in de Ancienne Belgique. 

miles kane, pukkelpop, foto
foto Pukkelpop (epic)

Amper twee albums zijn er nodig om een show van anderhalf uur te vullen. Als hoogtepunten vanzelfsprekend de hits ( 'rearrange', 'quicksand', 'come closer' en 'don't forget who you are' ), maar ook de rest gaat er in als zoete koek. Dit dankzij de herkenbare en makkelijk mee te zingen refreintjes die dikwijls niet meer om het lijf hebben dan een vrolijk 'la la la'. 

Met zijn typische britse sound, een mengeling tussen jaren 60 pop en '70 glamrock, bespeelt Miles Kane op zijn dooie gemak zijn publiek. Dat reageerde dolenthousiast op elke gitaarrif. Veel tijd om uit te rusten was er niet. Het ging in een rotvaart richting bisnummers. Het werd een heus feestje. 'Don't forget who you are' werd minutenlang meegebrult. En toen moest afsluiter 'come closer' nog komen: de kers op de spreekwoordelijke taart. 

Om in de taart-sfeer te blijven: het was smullen van begin tot eind, wie geen slagroom lust, is een oude zeur...

Setlist:

Bombshells 
You're Gonna Get It 
Taking Over 
Rearrange 
What Condition Am I In? 
Kingcrawler 
Quicksand 
Better Than That 
Darkness In Our Hearts 
Take the Night from Me 
My Fantasy 
Give Up + Sympathy for the Devil (Rolling Stones cover)
Out of Control 
Inhaler 
Don't Forget Who You Are 

Bis:
Colour of the Trap (Solo)
Come Closer 

 

 

De commentaren zijn gesloten.