tumblr analytics

05-10-13

CD: Haim - days are gone (2013)

haim, band


EINDELIJK! na maanden wachten is ie er: het tot in het oneindige gehype-te plaatje van Haim. TE LAAT ook, want door het continue verlaten van de release-datum werd in het voorjaar hun volledige tour gecancelled. Niet leuk als je - net zoals wij - dolblij ticketjes had weten te bemachtigen.

Maar we vergeven het hun graag. Want wie kan er nu boos blijven op die drie sympathieke en lieve meiden? De onbezonnen (naieve?) manier waarop Este, Danielle en Alana hun publiek weten te bespelen?

'Days are gone' klinkt heel herkenbaar, want veel van de eerder uitgebrachte nummers, prijken ook op het plaatje. Nu al grijsgedraaid: 'forever', 'don't save me', 'falling' en 'the wire'. Zelfs de Duke Dumont remix van dat laatste nummer, onze persoonlijke favoriet, kon je al eerder op een EP'tje horen.

Gelukkig zijn de overige nummers van eenzelfde kwaliteit: het ijzersterke 'my song 5' of de titeltrack 'days are gone' om er twee te noemen. Hier en daar hoor je een anders accentje, maar in grote lijnen blijft het concept hetzelfde: de typische baslijn en de samenzang + stem van Alana... Niks mis mee want we zijn er gek op.

18:49 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haim, days are gone |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.