tumblr analytics

21-08-13

Pukkelpop 2013 - Eminem, "Brussels" feestje

pkp13, pukkelpop, 2013, eminem


13 jaar hebben we er op moeten wachten: Eminem op Pukkelpop. In 2000 mocht de real slim shady de US niet uit als gevolg van een rechtzaak en twee jaar terug was er die verschrikkelijke storm... Maar driemaal is scheepsrecht.

Dolblij waren we toen Chokri enkele maanden terug de komst van de superster aankondigde. Eminem dat is voor ons een stukje jeugdsentiment. 'The way I am', 'my name is', 'the real Slim Shady', ... we konden ze allemaal meebrullen (ook nu nog trouwens). 

Het werd een heus feestje vorige donderdag in "Brussel", al hadden we meer verwacht. Het optreden - dat een half uur te laat begon - kwam traag op gang met recenter en minder bekend werk. Pas bij 'cleaning out my closet' stond de wei in vuur en vlam. 

Eminem, gekleed in een korte kaki broek en een rode trui met kap, klonk verrassend helder - we vermoeden dat er een tape meeliep tijden het rappen. Op het podium liet hij zich vergezellen door zijn zwarte sidekick mr.Porter. Zijn begeleidingsband kreeg een ondergeschikte rol en werd op de achtergrond weggestopt.

pkp13, pukkelpop, 2013, eminem


De echte Eminem, waar we als kind zo trots op waren, kregen we niet te zien. Het leek wel of het de man niet meer interesseerde. Eminem die ooit aan de top van de rapwereld stond, leek die donderdag op Pukkelpop een schim van zichzelf. Jammer, want we hadden er zo naar uitgekeken. 

 

Setlist

Survival

Mosh

Won’t Back Down

3 a.m.

W.T.P.

Kill You

No Love

So Bad

Cleanin’ Out My Closet

The Way I Am

Fast Lane 

Lighters (met Royce Da 5’9)

Airplanes, Part II (met Royce Da 5’9)

Stan

Sing for the Moment

Like Toy Soldiers

Forever

Space Bound

‘Till I Collapse

Cinderella Man

Love the Way You Lie

My Name Is / The Real Slim Shady / Without Me (medley)

Not Afraid

Lose Yourself

12:17 Gepost door blog in Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pkp13, pukkelpop, 2013, eminem |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.