tumblr analytics

20-08-13

Pukkelpop 2013 - Foals, heuse mokerslag

foals, pkp13, pukkelpop, live, 2013


"Als je kon trouwen met een band ging ik op m'n knieën voor Foals." schreef er iemand op twitter. Op een extreme manier verwoord wat ook wij voelden: het concert van Foals was een van de weinige concerten dat bleef nazinderen. Boeiend van begin tot einde met hitsingle 'my number' al vrij vroeg in de set en een 'inhaler' als heuse mokerslag.

Een sterke show met een veel ruiger geluid dan op plaat. Noise en oergeschreeuw. Breed uitwaaierende songs. Pure rock en roll, zeker wanneer zanger Yannis Philippakis ( ja hij is grieks ) het publiek in duikt. 

Kortom, een band die het in zich heeft om groot te worden én die zichzelf openlijk in vraag durft te stellen: "We zouden oneindig door kunnen gaan met muziek en melodieën, maar het probleem ligt bij de teksten. Ik weet niet of we nog veel meer te vertellen hebben na een volgend album." Laten we hopen dat dit geen profetische woorden zijn. We willen nog lang van dit bandje genieten.

Top: de volledig naakte man vooraan in het publiek (alhoewel...)

 

Setlist :

Prelude

Olympic Airways

My Number

Providence

Sahara

Red Sox Pugie

Late Night

Inhaler

Two Steps

21:50 Gepost door blog in Pukkelpop 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foals, pkp13, 2013, pukkelpop, setlist |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.