tumblr analytics

11-07-13

RW13 - Blur, dé topper

 

blur,rw13,rock werchter,2013


Je hebt zo van die mensen die doen waar ze zin in hebben. Damon Albarn is er zo eentje. Soloplaatje opnemen, op tour gaan met Gorillaz en als het hem uitkomt, Blur nog eens uit de kast halen. Zolang het maar geen routine wordt en hij er plezier aan beleeft. 

En dat ie plezier had, bleek duidelijk het voorbije weekend in Werchter. Goedlachs loodste hij zijn publiek door een soort van greatest hits setlist. Het was zalig om zien hoe Damon de jaren '90 deed herleven. Anderhalf uur om je vingers bij af te likken en dat is niet eens overdreven geformuleerd.

Het begon allemaal met een opener van formaat: ‘Girls & Boys’. Spoedig volgde ondermeer 'There’s No Other Way', het schitterende 'Beetlebum', een door Graham Coxon gezongen ‘Coffee & TV’, het tedere 'Tender'en meezinger 'Parklife'. Stuk voor stuk nummers die in ons collectieve geheugen gegrift staan en die we - na al die jaren - eindelijk eens live mochten aanhoren en meebrullen. 

Kippenvelmoment was er ondermeer bij het recente ‘Under The Westway’, de voorloper van een achtste Blur plaat, want - hoera! - die komt er. 

En ondanks al dat moois, was het toch vooral wachten tot afsluiter 'Song 2'.  Woohoo !!!

Setlist :

Girls & Boys
Popscene
There’s No Other Way
Beetlebum
Out of Time
Trimm Trabb
Caramel
Coffee & TV
Tender
Country House
Parklife
End of a Century
This is a Low

Under The Westway
For Tomorrow
The Universal
Song 2

07:50 Gepost door blog in Rock Werchter 2013 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blur, rw13, rock werchter, 2013 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.