tumblr analytics

22-02-13

CD: Eels - Wonderful, Glorious

eels"‘You know what, I’m in a good mood today". Met 'Wonderful, Glorious' lijkt Eels zich op een keerpunt in hun carriére te bevinden. De tragische zwartgallige en voor het grootste stuk autobiografische songs lijken tot het verleden te behoren. In de plaats daarvan: pure rock and roll. Happy, levenslustig en swingend. En eigenlijk hadden we het zien aankomen. Wie herinnert zich niet de vrolijke passages op Pukkelpop en Rock Werchter de voorbije jaren? Juist ja.

Het album opent schitterend met 'Bombs Away', een Tom Waits achtig nummer, inclusief schitterende lyrics: "Nobody listens to a whispering fool". Wat volgt is een mengeling tussen prettige uptempo nummers en (schaarse) country-ballades als "on the ropes". Stuk voor stuk pareltjes. 

En ook al klinkt het allemaal een stuk luchtiger en minder ernstig dan vroeger, ook dit CDtje is en blijft een topper. Toegegeven: de rustige nummers hebben even tijd nodig om te rijpen. Ze bieden het perfecte contrast met hun ruigere broertjes op het album. Wat blijft hangen: het fuzzy 'kinda fuzzy', single 'peach bottom' met de mokerende drums en de titeltrack waarmee de cd wordt afgesloten. Nooit gedacht dat we na het horen van een Eels plaat zo'n zin in dansen zouden hebben...

Tracklist

Bombs Away (5:23)
Kinda Fuzzy (3:38)
Accident Prone (2:48)
Peach Blossom (4:05)
On the Ropes (3:10)
The Turnaround (4:49)
New Alphabet (4:08)
Stick Together (3:42)
True Original (3:48)
Open My Present (3:09)
You're My Friend (3:47)
I Am Building a Shrine (3:35)
Wonderful, Glorious (3:43)

18:42 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eels, wonderful glorious |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.