tumblr analytics

07-09-12

Jack White @ Lotto Arena Antwerpen - setlist & review

jack white, lotto arena, antwerpen, live

Geniaal of gek, het onderscheid is in vele gevallen moeilijk te maken. Ook in het geval van Jack White. Geniaal omwille van zijn muzikale talenten, eigenzinnig vanwege zijn "rare" voorkeuren (optreden met een band die enkel uit mannen of vrouwen bestaan, gebruik van kleuren: rood/wit ten tijde van the White Stripes, zwart/wit nu). 

In ieder geval, Jack White is een levende legende die al een hele carrière achter de rug heeft. Wie herinnert zich the White Stripes, the dead weather of the Raconteurs niet? Tegenwoordig doet hij het solo en schuimt hij het podium af met twee bands: the peacocks (uitsluitend vrouwen) en the buzzards (enkel mannen). 

In Antwerpen waren the buzzards aan zet en dit vertaalde zit in een set die barstte van testosteron. Veel nummers kregen een wat ruiger klankje aangemeten, gitaren gierden weelderig en de drummer mepte op zijn drumstel alsof zijn leven er van af hing. In het begin van de set vertaalde zich dat in een geluidsmuur waarbij vergeleken zelfs Metallica een popbandje lijkt.  

Het leuke aan Jack White is dat hij zijn vroegere hits niet schuwt. Zo kregen we gisteren in de Lotto Arena ondermeer 'the hardest button to button', ‘I Cut Like A Buffalo’ en all time klassieker 'seven nation army' te horen. Deze voetbalhymne dat door miljoenen mensen overal ter wereld wordt meegebruld, werd verrassend op een akoestische gitaar gespeeld. Maar dankzij de effectpedalen kreeg het nummer toch nog voldoende power mee: straf !

Toch waren het vooral de nummers waarin het tempo wat lager lag die wisten te overtuigen. Een 'apple blossom' en een ingetogen 'two against one' bijvoorbeeld. Ons persoonlijk hoogtepunt was 'hotel yorba' dat in de country-versie een wel heel vrolijk tintje meekreeg.

Al bij al een straf concert !

Setlist:

The Hardest Button to Button (White stripes)
Sixteen Saltines
Missing Pieces  
Weep Themselves to Sleep
Hotel Yorba   (White stripes)
Top Yourself  (Raconteurs)
Trash Tongue Talker  
Apple Blossom  (White stripes)
Two Against One  (Danger mouse)
On and On and On
Hypocritical Kiss
Hello Operator (White stripes)
I Cut Like A Buffalo (Dead Weather)
The Same Boy You’ve Always Known  (White stripes)
Take Me With You When You Go
Carolina Drama  (Raconteurs)
Bell and Biscuit (White stripes)

Bis:
Steady As She Goes (Raconteurs)
Freedom at 21
Seven Nation Army (White stripes)

14:09 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jack white, lotto arena, antwerpen, live, concert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.