tumblr analytics

27-06-12

Graspop 2012: the big 4 (minus 2) - Slayer & Megadeth

Het regent verjaardagen in het trahsmetal-wereldje. Van 'the big 4' (Metallica, Slayer, Megadeth, and Anthrax) werden er maar liefst drie 30 jaar.

Metallica stond voordien reeds op Werchter Boutique, Anthrax midden deze maand in de Trix (Antwerpen) en Megadeth + Slayer waren het voorbije weekend op GMM te zien.

 

graspop,2012,slayer,megadeth,youtube

Slayer ( bron: nieuwsblad.be )

Slayer

Slayer kwam voor de 7e keer naar graspop, ook deze keer zonder gitarist Jeff Hanneman. Die herstelt momenteel van een bacteriële infectie en werd waardig vervangen door Exodus-gitarist Gary Holt. Dat de heren allemaal weer een beetje ouder zijn geworden, bewijst de witte baard van frontman Tom Araya. 

Maar ze kunnen het nog altijd. Strak gespeeld, snoeihard, volumeknop wijd open - Joke Schouvliege heeft het niet liever. Dit alles onder aanvoering van drummer Dave Lombardo: een heuse drummachine die de rest van de bende min of meer in toom probeert te houden. Briljant en heftig, getuige daarvan de kolkende massa voor het hoofdpodium. Met als absolute uitschieters het vernietigende einde: de drieluik South Of Heaven’, 'Angel of death' en ‘Raining Blood’. Wow !


Setlist

World Painted Blood 
Psychopathy Red 
War Ensemble 
Die by the Sword 
Chemical Warfare 
Hate Worldwide 
Mandatory Suicide 
Altar of Sacrifice 
Jesus Saves 
Seasons in the Abyss 
Hell Awaits 
Dead Skin Mask 
Angel of Death 
South Of Heaven 
Raining Blood

 

Megadeth

Megadeth werd door Dave Mustaine opgericht nadat hij Metallica - na een ruzie - gedwongen had moeten verlaten. Wat volgde was een succesvolle "carrière" met tussendoor een paar jaartjes rust wegens een zenuwziekte die Dave trof. 

Kenmerkend voor megadeth: het verschroeiende ritme dat klinkt als een heus bombardement ofte speedmetal zoals het hoort. Een tig noten per minuut en een drummer die het tempo amper bij kan houden.

Dito op Graspop, waar we een schitterende set te zien kregen...


Setlist :

Never Dead 
Head Crusher 
Hangar 18 
Trust 
Poison Was the Cure 
She-Wolf 
Sweating Bullets 
A Tout Le Monde 
Whose Life (Is It Anyways?) 
Public Enemy No. 1 
Symphony of Destruction 
Peace Sells 

Bis:

Holy Wars... The Punishment Due 
Silent Scorn 

21:10 Gepost door blog in Graspop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: graspop, 2012, slayer, megadeth, youtube |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.