tumblr analytics

21-06-12

Graspop 2012: tien om te zien (vooruitblik)

 

graspop,2012,vooruitblik, ozzy, osbourne, friends


1. Ozzy and friends

Vorig jaar kwam Ozzy Osbourne niet opdagen, dit jaar had hij normaal gezien met Black Sabbath op het podium moeten staan, maar door omstandigheden... het is altijd wel wat met "de prince of darkness".  

 

2. Twisted sister

"The Iron Men Of Rock And Roll" speelden begin jaren 80 met Metallica als voorprogramma en werden immens populair door hun ruige optredens en videoclips. Ze splitten eind jaren 80, maar zijn nu weer opnieuw aan het touren, net als zoveel andere bands tegenwoordig. Hun bekendste hits:  'I wanna rock' en 'We're not gonna take it'.

 

3. Dimmu Borgir

Dimmuborgir (duistere burchten) is een natuurreservaat op noord IJsland bij het Mývatn dat zich kenmerkt door zeer grillige en grote rotsformaties.

Dimmu Borgir is ook een blackmetalband uit Noorwegen. Hun geluid: de scream van zanger Shagrath, invloeden van klassieke componisten zoals Wagner, agressieve gitaren en een boel blastbeats.

 

4. Machine Head

De band drukt al sinds 1992 haar stempel op "de" metalmuziek en realiseerde met oa 'the blackening' een van dé platen van de voorbije jaren. Na tien jaar afwezigheid nog eens te zien op de festivalweide in Dessel.

 

5. Slash

De voormalige gitarist van Guns n' Roses doet het tegenwoordig solo en schuwt daarbij oorspronkelijke GNR-nummers niet (vb 'Sweet Child O' Mine').  

 

6. Guns n' Roses

Axl Rose is al wat er nog van het vroegeren GNR overblijft... het kan verkeren. Toch nog altijd de moeite om te zien.

 

7. Death Angel 

Death Angel is pure nostalgie. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze op Graspop integraal hun debuutalbum ' The Ultra-Violence' (1987) spelen.

 

8. Megadeth

De band van en rond David Mustaine, ex gitarist bij Metallica en grondlegger van de trash-metal. Vanwege ruzies met Lars Ulrich en James Hetfield ontslagen en daarom maar zelf een nieuwe band begonnen. Met succes want Megadeth wordt terecht bij de big 4 gerekend, de vier grootste thrashbands van het moment (Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax).

 

9. Ihsahn - Leprous

Progressieve Noorse metal. Een buitenbeentje tussen al het "oude" gitaargeweld.

 

10. Slayer

Bestaan net als Metallica en Anthrax dertig jaar... Hiep hiep hoera !

 

En verder My Dying Bride, Fear Factory, Pennywise, Motorhead, Children Of bodom, Hatebreed, Gojira...

12:36 Gepost door blog in Graspop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: graspop, 2012, vooruitblik |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.