tumblr analytics

01-05-12

Concert Michael Kiwanuka @ Ancienne Belgique ( 30 april 2012 )

michael kiwanuka, 2012, ancienne belgique


Vorig jaar nog een nobele onbekende, dit jaar door de BBC uitgeroepen tot sound of 2012. Het verhaal van Michael Kiwanuka, een brit met Oegandese roots, is er eentje van de juiste persoon op de juiste plaats.

Want retro is de nieuwe hype. Met zijn vilthoed, hemd en dikke bretellen lijkt Michael zo jaren zestig. Sommigen noemen hem een reincarnatie van Otis Redding en consoorten, maar zover willen we niet gaan. Een gouden stem, dat heeft hij zeker. Zijn liedjes klinken allemaal intiem en breekbaar. Heel minimalistisch allemaal, ook op momenten waarop Michael zich laat begeleiden door een vijfkoppige band.

Kiwanuka wist de hele AB zo stil te krijgen dat enkel het geluid van een vallend bekertje te horen is. Het diverse publiek genoot duidelijk, net als wij... En toch waren we niet overdonderd. Daarvoor miste de set een beetje power en afwisseling. De hoogtepunten van de avond waren dan ook niet toevallig de iets meer up tempo nummers: opener "I'll get along" en vooral de Bill Withers cover "I don't know". "Worry walks beside me" viel op door de combinatie tussen getormenteerde stem en electrische gitaar, terwijl "rest" en "I won't lie" dan weer zonder band werden gebracht.

Benieuwd hoe dit op een heus festival genre Rock Werchter gaat onthaald worden.


De setlist:

I‘ll Get Along 
I Need Your Company 
Always Waiting 
Tell Me a Tale 
( Bandvoorstelling )
Worry Walks Beside Me 
Bones 
May this be love (Waterfall)  (Jimi Hendrix cover)
Rest 
I Won‘t Lie
Home Again 
I Don‘t Know ( Bill Withers cover )

Bis:
Lasan

De commentaren zijn gesloten.