tumblr analytics

27-04-12

Concert Skrillex @ Lotto Arena Antwerpen ( verslag )

skrillex, lotto arena, antwerpen, 2012

"On the 6th day, God created Skrillex. It was f*cking awsome!!!!! " "I never realised how horrible Skrillex was until now"

Geen enkele ster die vandaag de dag zo'n tegenstrijdige reacties uitlokt als het dubstepfenomeen Skrillex. Je vindt hem leuk of je haat hem, een tussenweg is er niet. En toch is Sonny Moore, de man achter Skrillex, maar een doodgewone verlegen jongen. Mysterieus ook, omdat Sonny bijna niks vrijgeeft over zijn privéleven. Veel meer dan dat hij samenhokt met Ellie Goulding en dat hij in een vorig leven leadzanger was van een post hardcore band (From First to Last) weten we niet... Hoeft ook niet.

Sonny Moore is een half-god, net zoals Kurt Cobain dat in de jaren '90 was. De grunge generatie gaat me nu waarschijnlijk verketteren, want iemand die zijn ding doet met een laptop lijkt onecht en steriel. Feit is wel dat Skrillex mee de sound van 2012 bepaalt en dat hij daarom geschiedenis schrijft.

Hoe je die sound moet omschrijven aan een buitenstaander, weet ik niet. Velen noemen het dubstep, maar het is veel meer dan dat. Het is een mengeling van uiteenlopende stijlen, gaande van klassiek tot electro, dubstep en rock. Hoofdingredient en enige constante: die hakkende bass-lijn, aggressief, smerig en vol distortion... een geluid dat in je lijf kruipt en dat mag je letterlijk nemen. Skrillex weet als geen ander populaire deuntjes en samples te integreren tot een groter geheel. 'Breakn' A Sweat' bijvoorbeeld is het resultaat van een unieke samenwerking met(de overblijvende leden van) the Doors. 'Make it bun dem' is dan weer een mix tussen reggae en dubstep: een nummer dat Skrillex schreef tesamen met de jongste zoon van reggaelegende Bob Marley. Het is juist het - volgens velen ongeoorloofd - gebruik van die herkenbare deuntjes die van Moore een wereldster heeft gemaakt.

Het volledige verslag lees je hier.

Foto's vind je op onze facebookpagina, klik hier.

13:56 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: skrillex, antwerpen, 2012, lotto arena |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.