tumblr analytics

25-04-12

Emotions Bilzen 2012: Geppetto & the whales, school is cool en 't hof van commerce

Vorige zaterdag werd in het limburgse Bilzen 'Emotions' georganiseerd. Emotions is een gratis festival dat jaarlijks zo'n 4000 muziekliefhebbers lokt, hoofdzakelijk pubertjes die door hun ouders braafjes voor de deur worden afgezet en opgehaald. Het festival was netjes onderverdeeld in een dance- en rock-gedeelte met ondermeer Geppetto and the whales, School is Cool en Hof van Commerce (dat in extremis CPEX verving) als headliners.

school is cool


Geppetto and the whales is een relatief jong groepje dat vorige maand nog in de finale van Humo's rock rally stond. Winnen deden ze niet, maar met 'Juno' hebben ze alvast hun eerste hit te pakken. Hun muziek is een mix van Mumford and sons (de banjo), Arcade fire (de gedrevenheid) en Fleet foxes (de samenzang). Kortom, een originele sound waarmee de heren het nog ver gaan schoppen.

School is cool won die rock rally wel. Twee jaar geleden al, maar de band kwam nu pas met hun debuutalbum 'entropology'. Maar niet getreurd, de vele hits op dat album staan garant voor denderende optredens:  'In want of something', 'new kids in town', 'The world is gonna end tonight' en 'warpaint'. In weze verschilde het concert van voorbije zaterdag niet veel van dat in Genk enkele maanden terug en dus kunnen we ons er vrij snel vanaf maken door te verwijzen naar ons postje hierover. Luiheid is een mooie deugd, niet? (klik hier)  Oh ja: het was leuk om dat jong schoolgaande volkje massaal 'school is cool' te horen scanderen. Alleen weet ik niet of ze wel beseften wat ze riepen.

Het hof van commerce stond voor een redelijk onmogelijke opdracht om als west-vlaamse band de limburgse harten te veroveren. "Limburgers en West-Vlamingen twee handen op nen buik, wa maakt het eigenlijk nog uit, welk accent ik nu gebruik" ?

Na zeven jaar afwezigheid staan de heren er weer, mét nieuwe CD en een boel leuke singles. Veel is er niet veranderd: DJ 4T4 staat nog altijd als een priester achter zijn scratchtafels en Buyse + Kowlier huppelen energiek over het ruime podium. Puur entertainment met vooral naar het einde toe een ongekende explosie van hits: 'zonder totetrekkerie', 'dommestik en levrancier', 'niemand grodder'  en het nieuwere 'Stuntman' en 'wupperbol'. Verstaan doen we het niet, maar toch zijn we er wild van. Het belooft een leuke festivalzomer te worden.

De commentaren zijn gesloten.