tumblr analytics

14-03-12

CD: Dry the river - shallow bed (2012)

dry the river, shallow bedMannen met baarden, samenzang, folk... het is een bekend recept: Fleet Foxes en Grizzly Bear deden het hen voor. Maar niet getreurd Dry the river is meer dan zomaar een band in het lange rijtje.

Want ook al is ‘Shallow Bed’ nog maar hun debuutalbum, Dry the river heeft reeds een schitterend parcours achter de rug, met als absolute hoogtepunt hun nominatie voor de BBC sound of 2012, een prijs die door Michael Kiwanuka werd gewonnen.

Verscheidenheid, daar draait het hem hier rond. Zanger Peter Liddle is vrij religieus opgevoed en studeerde ondermeer medicijnen. Jon Warren drumde in punkbandjes. Will Harvey is violist. Kortom, een bont allegaartje en dat hoor je in hun muziek: een mengelmoes van folk, klassiek en rock. 1 constante toch: de ietwat speciale en hoge stem van Pete waaraan je even moet wennen.

dry the river, shallow bed


Dit alles resulteert in een unieke en overweldigende sound die niet zomaar in een hokje thuis te brengen is. Toppers op deze cd zijn single 'new ceremony' ( Mumford & Sons maar dan met violen), 'Weights & Measures' (reeds op een van hun EP's te horen), 'Bible Belt' en 'Lion’s Den' (ons favoriete nummer). ...

Conclusie: schoon door zijn eenvoud.

Tracklist :

Animal Skins (2:56)
New Ceremony (4:12)
Shield Your Eyes (3:40)
History Book (4:41)
The Chambers & the Valves (3:10)
Demons (3:47)
Bible Belt (4:44)
No Rest (3:08)
Shaker Hymns (3:49)
Weights & Measure (5:05)
Lion’s Den (6:44)
Family (4:47)


21:35 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dry the river, shallow bed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.