tumblr analytics

07-03-12

CD: Band of skulls - sweet sour (2011)

band of skulls, sweet sourWaar vind je vandaag de dag nog echte gitaarbands? Groepjes die de electronica afzweren en nog de tijd vinden voor een heuse gitaarsolo? Juist ja... Geen wonder dus dat bands als Band of Skulls ons nauw aan het hart liggen. 

Dolenthousiast waren we over hun debuutalbum 'Baby Darling Doll Face Honey': ongecompliceerde rock vol gitaarerupties. Ook live weet de band ons te bekoren. Kortom: het was vol ongeduld uitkijken naar nieuw werk. 

Wie de band onlangs aan het werk zag, kon reeds proeven van singles 'bruises', 'the devil takes care of his own' en het wondermooie 'you aren't pretty but you got it going on'. Stuk voor stuk ruige nummers die in het verlengde liggen van hun eerder werk. 

band of skulls, sweet sour


Maar het nieuwe album is meer. Een aantal nummers vormen een heuse rustpauze tussen al dat geweld. Een 'lay my head down' bijvoorbeeld profiteert optimaal van de samenzang tussen Marsden en Richardson. Het is een ballad die moeten aantonen dat de band meer in huis heeft dan ongecompliceerde rockliedjes. Verdienstelijk en heel bekoorlijk, alleen halen dit soort songs het ritme uit het plaatje.

Met bruises levert Band of Skulls opnieuw een degelijk album af, al klinkt dit plaatje bij momenten iets té ingetogen. Perfect maar terughoudend.

Tracklist :
Sweet Sour
Bruises
Wanderluster
Devil Takes Care of His Own
Lay My Head Down
You Aren’t Pretty but You Got It Going On
Navigate
Hometowns
Lies
Close to Nowhere

17:45 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: band of skulls, sweet sour |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.