tumblr analytics

15-02-12

Showcase Florence and the machine ( Effenaar Eindhoven - 14 feb 2012 ) - verslag en setlist

florence and the machine,effenaar,showcase,eindhoven,2012

Florence and the Machine speelde gisteren op valentijnsdag een exclusieve showcase in de Effenaar in Eindhoven. Het was de aftrap van haar tour na de release van haar tweede album 'ceremonials' en voor vele fans een prettig weerzien na een lange periode van afwezigheid.

Voor de gelegenheid liet de roodharige zangeres zich omringen door een 8 koppige band (!!), waaronder een extra backing vocal, harpist en orgelspeler. Het is en blijft dan ook de enige manier om de bombast van haar laatste album weer te geven.

Florence Welch straalt energie uit. Ze zingt alsof ze door een demon bezeten is, met veel dramatische uithalen die door de een bejubeld en door de ander verafschuwd worden. Ze zag er in haar rode jurk uit als een heuse diva die als een hogepriesteres met veel armgebaren haar 'gelovigen' tot bekering wil brengen. "Muziek is duiveluitrijving" heeft Florence het zelf ooit eens verwoord.

Opmerkelijk is dat die duivelse zangeres tussen de nummers door een verlegen meisje blijkt te zijn dat dolblij is met de rozen die haar worden toegeworpen. "Happy valentine's-day" mompelde ze een paar keer om daarna haar lach door de zaal te laten galmen wanneer haar gitarist niet meer weet welke gitaar te kiezen.

De set opende ijzersterk met het betere werk uit de nieuwe plaat: 'Only if for a night' en 'what the water gave me'. Voeg daarbij de single 'cosmic love' en de ietwat onzuiver gezongen cover 'you got the love' aan toe en je mag gerust spreken van een knallend begin. Maar het was pas tijdens de kleinere nummers dat Florence Welch's stem goed tot haar recht kwam: een akoestische versie van 'heartline' en 'leave my body'. Afsluiten werd er met 'Dog days are over' en 'rabbit heart' gevolgd door een prachtig 'no light no light' als enig bisnummer. Al bij al duurde het hele concert niet veel langer dan 1 uur. Het enige minpunt.

Aan hen die tickets hebben van haar concert in de Ancienne Belgique of haar op Werchter aan de slag willen zien, kunnen we nu al kwijt: het gaat een overweldigende ervaring worden !

florence and the machine, eindhoven, florence, welch, showcase, 2012

Setlist

Only if for a night

What the water gave me

Cosmic love

You got the love

Never let me go

Heartline (accoustic)

Leave my body (accoustic)

All this & heaven

Shake it out

Dog days are over

Rabbit heart

Spectrum

---- 

No light no light

De commentaren zijn gesloten.