tumblr analytics

31-01-12

CD: Lana Del Rey - Born to die (2012)

lana del rey, album, cd, born to dieZelden heeft iemand zo'n berg kritiek te verduren gehad als Lana Del Rey de laatste weken (zie vorig postje). Bedenk, wie kan het schelen dat de jongedame fake is? Zijn alle popartiesten dat niet? David Bowie, Madonna, Lady Gaga, ... allemaal spelen ze een typetje. Want popmuziek is de kunst van bedriegen en manipuleren. En dat heeft Lana del Rey goed begrepen.

Video games en de bijhorende videoclip was meteen een schot in de roos. De commentaar van Lana hierover klinkt bijna geloofwaardig: "Ik gebruik graag clips uit de jaren vijftig en zestig vanwege de kwaliteit van de beelden. Het gaat om wat mij visueel raakt, om wat ik mooi vind. Omdat mijn liedjes niet zo verhalend zijn, vormen de beelden het verhaal." 

Nu het succes van 'Video games' en 'Born to die' een beetje wegge-ebt is, worden we meteen getrakteerd op een heuse CD. Marketingtechnisch klopt het allemaal. Alleen...

Als we even de hits vergeten, dan rest ons enkel een middelmatige CD. Het merendeel van de nummers borduurt verder op de reeds bekende nostalgische formule. Mysterieus en niet echt onaardig, ware er niet nummers als 'off to the races' en 'This Is What Makes Us Girls'. De hiphopsamples en rapteksten (!!!) misstaan en doen het jaren 60-gevoel volledig teniet. Jammer, want bijna hadden we ons laten verleiden door de onzekere en naar liefde hunkerende kloon van Marilyn Monroe en consoorten.

Tracklist:

Born to Die (4:45)
Off to the Races (5:00)
Blue Jeans (3:30)
Video Games (4:42)
Diet Mountain Dew (3:43)
National Anthem (3:51)
Dark Paradise (4:03)
Radio (3:35)
Carmen (4:09)
Million Dollar Man (3:50)
Summertime Sadness (4:25)
This Is What Makes Us Girls (3:58)
Without You * (3:49)
Lolita * (3:39)
Lucky Ones * (3:47)

* Bonus tracks, niet op elk album aanwezig

17:36 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lana del rey, born to die |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.