tumblr analytics

14-01-12

CD: The Subways - Money And Celebrity (2011)

the subways.jpgPowerrock van begin tot einde overgoten met de nodige portie opgefoktheid, het is een recept waarvan je vandaag de dag jammer genoeg niet veel meer mag proeven. Gelukkig zijn er the subways nog. Het onlangs verschenen 'Money and celebrity' is intussen hun derde album al en naar onze bescheiden mening ook hun beste. Single 'We don't need money to have a good time' krijgt tegenwoordig de nodige airplay op de radio en mede daardoor lijkt 2012 niet meer stuk te kunnen voor zanger Billy Lunn, bassiste Charlotte Cooper en drummer Josh Morgan.   

Het concept van the subways: simpel, simpel en simpel. Het hele plaatje lijkt wel met 1 doel voor ogen geschreven: live het publiek opjutten met songs die iedereen kan meebrullen. Verwacht je daarom ook niet aan al te ingewikkelde lyrics, maar wel aan primitieve songs die steunen op prominent aanwezige gitaar en drums. Voorbeeld hiervan de power van 'kiss kiss bang bang'.

Heel herkenbaar allemaal. Zo lijkt de intro van 'celebrity' op Bloc Party's 'banquet'. Muzikaal is de band er op vooruit gegaan. De muziek steunt meer dan ooit op riffjes en een zo goed als perfecte drums. 

the subways, subways


De samenzang in heel wat nummers zorgt voor een vocale spanning tussen zanger Billy en bassiste Charlotte. Al mocht het voor ons best nog ietsje pikanter.

Kortom: een ideaal plaatje als je eens vrolijk uit de bol wilt gaan. Verstand op nul, handjes in de lucht en zweten maar. Dé tip voor het komende festivalseizoen, al lijkt dat nog ver af.

Tracklist :

It's a Party (3:26)
We Don't Need Money to Have a Good Time (3:12)
Celebrity (3:23)
I Wanna Dance with You (3:04)
Popdeath (3:22)
Like I Love You (2:51)
Money (3:36)
Kiss Kiss Bang Bang (3:00)
Down Our Street (2:43)
Rumour (3:10)
Friday (2:42)
Leave My Side (3:08)

( totale tijdsduur: 37:37 )

17:11 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the subways, subways, cd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.