tumblr analytics

13-11-11

Black Sabbath 11-11-11 announcement

De geruchten circuleerden al weken, maar nu zijn ze ook daadwerkelijk bevestigd: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward, ofte Black Sabbath in originele line up, gaan opnieuw touren én er komt een nieuw album (al weet niemand wanneer juist). 

black sabbath, reunie, 2011, ozzy osbourne

Tijdens een persconferentie in LA kondigden de heren de aftrap van een heuse wereldtour aan. Details zijn nog niet bekend. Het enige wat nu al zeker is, is dat die tour in juni 2012 van start gaat tijdens het download festival in Engeland. Download belooft trouwens een straf festival te worden, want ook Metallica staat er geprogrammeerd. Zij gaan er hun volledige black album spelen.

Het nieuwe album zal geproduceerd worden door Rick Rubin (Metallica, Slayer en Slipknot). Release datum is nog niet bekend, maar algemeen wordt aangenomen dat het album eind 2012 in de winkel gaat liggen. Op dit moment zouden er een zevental nummers klaar zijn. Als we de band mogen geloven, zal het allemaal klinken zoals Black Sabbath in de beginjaren.

Over het waarom van dit alles, wist gitarist Tony Iommi het volgende te vertellen: "It was now or never, really. We have some great music to play. It was time."

Voor wie Black Sabbath niet mocht kennen: de band wordt algemeen beschouwd als de grondleggers van de black metal en scoorde onder meer met Paranoid een grote hit.


De commentaren zijn gesloten.