tumblr analytics

03-11-11

Concert School is cool @ C-mine Genk ( 31 oktober 2011 ) : review en setlist

Van het sportpaleis de dag voordien naar de C-mine in Genk: het verschil had niet groter te zijn. Lenny Kravitz: de oppergod, reeds 23 jaar aan het werk, gigantisch succes en een al even grote aanhang. School is cool: net hun eerste album uit. Het sportpaleis: betonnen mastodont, plaats voor 16000 mensen. Het zaaltje in de C-mine: nieuw en piepklein. Het waren twee totaal verschillende concerten, maar op een of andere manier allebei even leuk.

school is cool, genk, c-mine, liveSchool is Cool mag dan nog maar pas hun nieuwe cd op ons losgelaten hebben, ze zijn en blijven een gevestigde waarde in het belgische muziekwereldje. Dit mede dankzij hun overwinning in de rock rally nu al twee jaar geleden én door de vele airplay die ze op onze nationale radiozenders krijgen. 'In want of something', 'new kids in town' en recente single 'The world is gonna end tonight' werden en worden grijsgedraaid. Kortom: rond School is cool hangt - terecht - een hele buzz die zowel jong als oud weet te bekoren.

En dat was te merken, daar in Genk: zowel kinderen als hun ouders stonden broederlijk naast elkaar. Het was naar mijn bescheiden mening een schitterend publiek dat na de bisnummers zo hard schreeuwde dat de band noodgedwongen voor een tweede keer moest terugkomen.

Of zoals School is cool hetzelf verwoordde op hun facebookpagina: "Wow Genk C-Mine, wat was dat?! Geweldig publiek zijn jullie. Ze zullen in andere zalen hun best mogen doen om jullie te overstijgen. Bedankt!"

Het concert begon vrij verrassend met een knaller: 'the world is gonna end tonight', gevolgt door 'car, backseat, parking lot', een nummer "over het vermoorden van een prostituee op een parking". Net zoals alle andere nummers klinkt het allemaal vrij vrolijk. Vooral een op en neer huppelende Nele Paelinck en een dolenthousiaste Andrew Van Ostade zijn leuk om naar te kijken. Maar vergis je niet: achter die happy wolk gaan dikwijls heel gevoelige en diepgaande nummers schuil. "Is there any way to rewind and erase the trace of cruel mankind" klinkt het in 'the road to Rome'.

Nieuw werk was er in de vorm van 'us junkyard kids', een nummer dat de nieuwe plaat niet haalde. En omdat het anders een te korte set ging worden, ook nu twee covers: de minder geslaagde Vaya con dios-cover 'what's a woman' en afsluiter 'levitate me' (van de Pixies).

Verder was het ook genieten van de akoestische reprise van 'Car, backseat, parking lot', een nummer dat middenin het publiek gespeeld werd. Nog leuker: de tweede bisronde (zie hierboven).

Ongezien tijdens een concert: gratis bier à volonté. Een stunt van de sponsor of Limburgse gastvrijheid ?


De setlist (onder voorbehoud ) :

    The world is gonna end tonight
    Car, backseat, parking lot
    O! Delusions
    Trouble in the engine room
    Us junkyard kids
    Entropology
    On the beach of Hanalei
    In want of something
    The road to Rome
    What’s a woman (cover Vaya Con Dios)
    Warpaint
    The underside
    New kids in town

Bis:

    Car, backseat, parking lot (reprise) (akoestisch in publiek)
    Dawn,  And A Newly Hatched Damselfly
    Levitate me (cover Pixies)

Bis 2:
    The world is gonna end tonight
    In want of something
    New kids in town

17:24 Gepost door blog in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, school is cool, genk, c-mine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.