tumblr analytics

31-10-11

Concert Lenny Kravitz @ sportpaleis Antwerpen ( 30/10/2011 ) : review en setlist

De voorbije jaren had ik me steevast voorgenomen het sportpaleis links te laten liggen, wegens te mega en te slecht geluid. Maar voor Lenny Kravitz maken we daar graag een uitzondering op. Ik geef het toe, het is niet echt een rationele beslissing geweest, want met zijn laatste album "black and white america" weet de amerikaanse superster ons nauwelijks te boeien. Meer nog: het niveau van begin jaren negentig haalt hij nergens meer. Gelukkig bleef zijn live-reputatie meer dan overeind. Ook na een 23 jarige carrière blijft Kravitz vlammen. Met zijn zonnebril en hippe outfit is en blijft hij de coolste muzikant op aarde.

 

lenny kravitz,kravitz,live,sportpaleis,antwerpen,2011

 

Het feit dat zijn liveshows keer op keer een greatest hits event zijn, draagt daar zeker aan bij. Klassiekers als 'Always on the run', 'Mr Cab driver' en 'american woman' zorgen steevast voor enthousiaste reacties bij een publiek dat ook nu voornamelijk uit 30- en 40-ers bestond.

Naast een enthousiast rocker, is Lenny ook een gepassioneerde soulzanger. Prachtnummers als 'Stand By My Woman' en 'It Ain't Over 'Til It's Over' zijn nu al legendarisch. Absolute topper - voor mij toch - was Field of Joy, dat heel rustig begon en eindigde in een gitaarduel tussen Kravitz en Craig Ross. Ook de rest van de band verdient trouwens een pluimpje: oa blootvoetse bassiste Gail Ann Dorsey (ex-David Bowie) en een heuse driekoppige blazersectie.

Nieuw werk was schaars: opener 'come on get it' en 'American woman' (waarbij oude jeugdfoto's van Lenny geprojecteerd werden) werden al vrij vroeg in de set gespeeld. 'rock star city life' zorgde dan weer voor de enige tegenvaller.

Lenny Kravitz stond scherp. Hij had er net als het publiek duidelijk zin in en paradeerde over het podium als een rasecht entertainer. Daarbij genoot hij zichtbaar van het vele applaus. En alsof dat nog niet genoeg was: tijdens afsluiter 'let love rule' sprong hij het publiek in voor een soort ereronde dwars door het sportpaleis. Heel leuk allemaal, maar daardoor duurde het nummer maar liefst 30 minuten. Iets teveel van het goede. :)

Setlist
1.  Come On Get It
2.  Always on the Run
3.  American Woman
4.  It Ain't Over 'Til It's Over
5.  Mr. Cab Driver
6.  Black And White America
7.  Fields of Joy
8.  Stand By My Woman
9.  Believe
10. Stand
11. Rock And Roll Is Dead
12. Rock Star City Life
13. Where Are We Runnin'
14. Fly Away
15. Are You Gonna Go My Way

Bis
16. I Belong to You
17. Let Love Rule   

Playlist - Halloween

De ideale playlist voor n avondje Halloween-horror..

halloween.jpg

Sherri Moon Zombie - "Halloween Is Coming" (Dialogue/Halloween II soundtrack)
Marilyn Manson - This Is Halloween
Halloween Theme Song (soundtrack)
Zombie Girl - Creepy Crawler
Dawn Of The Dead (Main Theme)
Murder By Death - Those Who Stayed
Be Your Own Pet - Zombie Graveyard Party
Godsmack - Vampires
Mike Oldfield - Tubular Bells 1973  (The Exorcist soundtrack)
Roky Erickson & the Aliens – Night Of The Vampire
Alice Cooper – This House Is Haunted
Lars Von Trier & Kristian Eidnes - Antichrist Soundtrack - "Credits"
Killing Tiffany ( Bride of chucky soundtrack )
Dead Man's Bones – My Body's a Zombie for You
Anna's Escape (Dawn Of The Dead Soundtrack)
Here Come the Mummies – Believe (in Things You Cannot See)
Dead City Dealers – (She's a) Zombie
King Diamond – The Graveyard
theme song (House Of 1000 Corpses soundtrack)
Screaming Lord Sutch – Murder in the Graveyard
Akira Yamaoka – Silent Heaven
O Fortuna (Carmina Burana)
Face of the antichrist (The Omen 2 Damien Soundtrack)
Naughty Zombies – Naughty Zombies
Vampires' Sound Incorporation – Necronomania
Radio Werewolf – The Night
Sound Effects Library – Demonic Laughter

14:31 Gepost door blog in Playlist, Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: halloween, playlist |  Facebook |

30-10-11

CD: Feist - Metals (2011)

feist, metals, reviewEen gastrol in Sesamstraat én een van je nummers die te horen is in een reclamespot, meer heb je tegenwoordig niet nodig om een heuse superster te worden. Het overkwam Leslie Feist in 2007 met single '1234'. Het nummer werd uitgeleend aan Apple en was te horen in de commercial voor de ipod Nano. Sindsdien ging het alleen maar steil bergop voor de sympathieke canadese. Album 'the reminder' scoorde hoog in de hitlijsten en de ene tour volgde de andere op.

Maar de zangeres geraakte het toeren moe en besloot twee jaar vakantie te nemen. Ze sloot zich op in een huisje in Big Sur, een wondermooi natuurgebied dat uitkijkt op de Atlantische Oceaan. Daar werkte ze in stilte aan 'Metals', haar jongste album. En terwijl de hele wereld verwachtte dat ze haar vroegere succes op zijn minst zou evenaren, koos de canadese eigenzinnig er voor haar eigen weg te volgen. (zie quote hieronder)

Geen al te toegankelijke en vrolijke nummers, maar eerder fragiel en getormenteerd. Rauw en direct. Subtiel maar ook bombastisch zoals je kan horen op 'graveyard'. Let hier bijvoorbeeld op het vreemd euforische "Bring them all back to life". 

Een groot aantal nummers zijn bluesy met een heleboel vocale elementen, piano, strijkers en blaasinstrumenten. Toch klinkt alles over het algemeen heel rustig. Heel intiem en kwetsbaar. Single 'How Come You Never Go There?' is zo'n vreemd nummer dat pas na een aantal luisterbeurten je bij je nekvel grijpt.

'undiscoverd first' en vooral 'a commotion' klinken dan weer woest. Op dat laatste nummer hoor je een schreeuwerig mannenkoor dat het refrein meer roept dan zingt. Het doet denken aan schotse krijgers - met kilt - die oproepen tot oorlog.

Heel leuk en authentiek is het feit dat foutjes bewust niet werden weggefilterd. Je hoort ondermeer een krakende pianokruk, een grillige piano en een uit de maat klinkende percussie...

feist, metals, review

Quote (Feist over haar beslissing om twee jaar vakantie te nemen) :
When I stopped touring, it was like trying to stop a bullet train or a giant lead ball falling from a 100 stories up-- it's momentum and it doesn't just stop. I drew a line in the calendar and made it a brick wall and just stopped dead. There was no other way. It would've taken another 100 years to slow down slowly. I had to let myself imagine a calendar with no lines; when every single day is being predetermined six months in advance, there's no more fluidity to time.

So I said I'd stop for a year, which was inconceivable to me and everyone around me. It seemed like so long. But then, after that year, I looked up and I still hadn't gotten my land legs back at all. I needed another year. By then, everyone had calmed and receded back into the wallpaper. I was in a crazy, private, awesome bubble again, and that's when I started to write." (bron:pitchfork.com)


Tracklist:

The Bad in Each Other
Graveyard
Caught a Long Wind
How Come You Never Go There
A Commotion
The Circle Married the Line *
Bittersweet Melodies
Anti-Pioneer
Undiscovered First
Cicadas and Gulls
Woe Be *
Comfort Me
Get It Wrong, Get It Right

* = Bonus tracks (niet op elke CD)

17:29 Gepost door blog in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: feist, metals, review |  Facebook |

29-10-11

New band: Starkeeper

Ivy Smits is niet echt een naam die een belletje doet rinkelen. Toch heeft de dame al een redelijk indrukwekkend traject afgelegd. Zo werkte ze ondermeer samen met Arsenal en kende ze haar eerste doorbrak met Cinérex "Heavenly" ergens in 2002.

Nu is er Starkeeper, een gloednieuwe band, die ze oprichtte tesamen met Pieter Van Dessel (Marble Sounds, Plastic Operator). Daarnaast krijgt ze ondermeer medewerking van oudgedienden van DAAU (Simon en Buni Lenski) en ook Niko Westelinck (Niko). Elle is de eerste single...


17:54 Gepost door blog in Band, Hype | Permalink | Commentaren (1) | Tags: starkeeper, elle |  Facebook |

26-10-11

School is cool - the world is gonna end tonight ( lyrics & clip )
I think you need a little helping hand
to get you back in line,
don't think I don't know you're stranded.
I don't believe in a personal god,
how come, when he says he loves me, he makes me ugly?
I got it from good source, say your prayers and goodbyes
the world is gonna end tonight.

I hope your friends have gotten over this,
I know when you got troubles you just tell it like it is.
It's not the same for the man without heart,
he just sits around while the room falls apart.
I just goes to show but not by a long sight,
the world is gonna end tonight.

I know that it's hard, but no were not stuck
with a lotta determination and a bit of luck
we'll just wrestle eachother to the break of day
and then I'll give up, and that's OK
and we'll stay together for fifty-odd years,
but not quite 'cause
the world is gonna end tonight.

on a bed, never slept upon

Arcade fire, live concert @ Bridge school benefit 2011

Neil Young is betrokken bij een heleboel goede doelen. Zo organiseert hij elk jaar het 'bridge school benefit concert', een benefiet ten voordele van de Bridge school in San Francisco. Het is een school voor gehandicapte kinderen, door Neil en zijn vrouw opgericht na de geboorte van hun grotendeels verlamde zoon Ben, nu al 25 jaar geleden.

Elk jaar treden hier de grootste rock- en folkbands op. Zo passeerden dit jaar ondermeer Arcade fire, Eddie Vedder, Foo Fighters en Mumford en Sons de revue. 

In het filmpje hieronder de volledige set van Arcade fire :

1. The Suburbs
2. Empty Room
3. Month of May
4. Rebellion (Lies)
5. Intervention
6. Helpless (with Neil Young) [Crosby Stills Nash & Young cover]
7. Wake Up

25-10-11

Playlist: Stone Roses ( hun 20 beste songs )

In de engelse media werd de reunie van de Stone Roses aangekondigd als hét event van het jaar. Liam Gallagher noemde het bijvoorbeeld het beste wat hem ooit overkomen is, na de geboorte van zijn zoontje. Overdreven? Tsja, we hebben het wel over Ian Brown en co he. Zelf zitten ze boordevol ambitie: "We are going to rule the world again. It's happening." Kortom: 2012 wordt het jaar van de Stone Roses. We mogen ons verwachten aan een heuse tournee en een boel nieuw materiaal.

stone roses

Om jullie geheugen wat op te frissen, hier alvast de 20 beste Stone Roses songs ever... Persoonlijk zijn we (nog altijd) wild van Love Spreads (zie clip).

I Am The Resurrection
I Wanna Be Adored
She Bangs the Drums
Waterfall
Fools Gold
Made Of Stone
This Is The One
Elephant Stone
Love Spreads
Sally Cinnamon
Mersey Paradise
(Song For My) Sugar Spun
Bye Bye Badman
Ten Storey Love Song
Shoot You Down
One Love
Breaking Into Heaven
What The World Is Waiting For
Begging You
Where Angels Play


24-10-11

Concertreview Band of skulls @ Botanique Brussel ( 19/10/2011 )

Kijken naar Band of skulls is als kijken naar een tenniswedstrijd. Je ogen dwalen constant van zanger/gitarist Russell Marsden naar zangeres/bassiste Emma Richardson en weer terug. Hun tweezang typeert dan ook het geluid van Band of Skulls en levert vergelijkingen op met ondermeer the Black keys.

band of skulls

Op het podium zijn ze elkaars tegenpolen. Kunstenares Emma Richardson met het Chrissie Hynde-kapsel ziet er op het eerste zicht nogal schuchter uit. Quasi onbeweeglijk, stokstijf, staat ze op het podium. Maar vergis je niet: diep in haar schuilt er een duivel die goddelijke klanken weet voort te brengen.

Russell van zijn kant is 1 brok energie. Hij zwoegt zich door de hele set, telkens weer van gitaar wisselend. Brute rouwe lompe gitaren die je omver blazen. Rauw, gedreven en vol gevoel, wild en ontembaar. Pure garagerock sudderend in een sausje van zoete harmonische samenzang. Kortom: muziek zoals het moet klinken.

En bijna vergeten: drummer Matt Hayward. Hem kan je het best vergelijken met the animal uit de muppets. Verdere commentaar overbodig :) .

Dat drietal is Band of Skulls, een band wiens debuutalbum Baby Darling Doll Face Honey al in 2009 uitkwam. Sindsdien toerde de band onophoudelijk. Het was een tour die hen ondermeer een aantal keer in ons land bracht met ondermeer schitterende concerten in de Botanique (Rotonde), het depot (Leuven) én Pukkelpop vorig jaar. Het waren optredens waarover we telkens weer dolenthousiast waren. Enige minpunt toen: de ietwat korte set van 45 minuten.

Maar da's t verleden. Nu is er het tweede album (dat begin volgend jaar verschijnt) en daarom werden we in de Botanique alvast getrakteerd op een aantal nieuwe nummers. Opmerkelijke vaststelling: al dat nieuw materiaal werd door het publiek bijzonder goed onthaald. Single ‘The Devil Takes Care of His Own’ kenden we al. Ook leuk: 'Bruises' en 'you're not pretty', een nummer dat harder dan hard klinkt. Ondanks het feit dat we die laatste twee nummers nog nooit gehoord hadden, klonken ze beiden heel herkenbaar.

Het resultaat was een goed gevulde set die op geen enkel moment verveelde met als hoogtepunten - hoe kan het anders - de hits ‘Death By Diamonds and Pearls’ en ‘I Know What I Am’. Volgende ontmoeting in een grotere zaal? De weg naar eeuwige roem lijkt immers ingezet...


21:50 Gepost door blog in Botanique, Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: band of skulls, botanique, 2011, concert |  Facebook |

23-10-11

Album: Band of Skulls @ Botanique Brussel (19 oktober 2011 )

band of skulls.jpg

Klik hier voor het volledige fotoalbum

22-10-11

Feist - How Come You Never Go There? (lyrics & clip)


How come you never go there?
How come I'm so alone there?

How come you never go there?
How come I'm so alone there?

I went up to a window
Lightning banging on the cymbals
I ripped into the night
Came storm into your eyes

My horse had worked the fields too long
My bear had lost its innate calm
It's true enough we're not at peace
But peace is never what it seems

Our love is not the light it was
When I walk inside the dark I'm calm
Where we look for where we went
It's only echoes in the melody

How come you never go there?
How come I'm so alone there?

How come you never go there?
How come I'm so alone there?

We waste time on blame and weak revenge
Waste energy and projections
We're living proof, we gotta let go
And stop looking through the halo

We carry on as if our time is through
You carry on as if I don't love you
And so we find the way is out
To cut the heart out of the doubt now

The room's full but hearts are empty
Like the letters never sent me
Words are like a lasso
You're an instrumental tune

How come you never go there?
How come I'm so alone there?

How come you never go there?
How come I'm so alone there?

10:33 Gepost door blog in Hotshot, Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: feist, how come |  Facebook |