tumblr analytics

15-08-11

Pukkelpop 2011 : Example

Londonaar Elliot Gleave is beter bekend onder zijn artiestennaam Example. Die naam is afgeleid van zijn initialen e.g. wat in het latijn de afkorting is van 'bijvoorbeeld' ofte 'example'.

De man is al een tiental jaar aan het optreden, maar verwierf pas vorig jaar bekendheid met "Kickstarts". Momenteel werkt Example aan een derde album "playing in the shadows" waarvan single "Changed the Way You Kiss Me" de voorloper is. Nu al is duidelijk dat de rapper steeds meer evolueert in de richting van dance.

Opmerkelijk: de promo-video voor 'what we made' (het allereerste album) werd gedraaid in en rond de verlaten stad Tsjernobyl. Elliot bezocht er ondermeer een verlaten schoolgebouw en was zozeer onder de indruk dat hij er later hetvolgende over verkondigde: "I don't think anyone who's been here can be for nuclear power. I've read stuff recently about how we're only ever going to survive if we make nuclear power available, but you just think: why would you want it to happen after seeing this?" Een rapper met inhoud? voorwaar een zeldzame combinatie.
Example: vrijdag 19 augustus @ Dance Hall (15:15-16:00)

De commentaren zijn gesloten.