tumblr analytics

30-06-11

Graspop 2011: knallen !!! (Slipknot)

Kleine bands worden groot. Slipknot is in no time uitgegroeid tot een topper en vaste waarde in de metal scene.  Ze stonden dan ook al een aantal keer op Graspop. Zo tourden ze twee jaar geleden reeds met een gelijkaardige show. Verrassen deden ze daardoor niet.

Tijd voor nieuw werk, zou je zo zeggen. En daar wringt het schoentje. Na de dood van bandlid Paul Gray, weet de band nog niet welke richting het uit moet. Er wordt zelfs over stoppen gesproken. Deze (laatste) tour wordt dan ook beschouwd als een soort eerbetoon waarbij Paul's oranje overall tijdens het optreden op morbide manier voor het drumstel wordt tentoongesteld.
De band klinkt als een losgeslagen bende gekken op speed. Drummer Joe Jordison beukt er de hele show op los. Een verschroeiend ritme dat probleemloos door gitaristen Mick Thomson en Jim Root wordt gevolgd. Luid, vol opgekropte woede en met de nu al vertrouwde maar toch afschrikwekkende maskers als showelement, kortom: de ideale graspop-afsluiter.


Setlist

Iowa
(sic)       
Eyeless    
Wait and Bleed    
The Blister Exists    
Liberate    
Before I Forget    
Pulse Of The Maggots    
Purity    
Left Behind    
Disasterpiece    
Psychosocial    
The Heretic Anthem    
Duality    
Spit It Out    

BIS        
People = Shit    
Surfacing    
'Til We Die

11:27 Gepost door Epic in Festival, Graspop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slipknot, graspop 2011, graspop, setlist |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.