tumblr analytics

29-06-11

Waarom Rock Werchter zou moeten verhuizen...

rock werchterDe tijd dat Rock Werchter in no time uitverkocht, lijkt ver achter ons te liggen. Goed, het festival wordt nog altijd beschouwd als 1 van de beste ter wereld. Toch blijkt steeds meer dat het samenbrengen van een boel toppers niet meer volstaan. De huidige generatie festivalgangers is kritisch geworden en wil duidelijk meer. Steeds weer dezelfde bands, jaar na jaar, is nefast gebleken voor het festival. Nee, de gemiddelde concertganger wil kiezen uit een ruime schare aan bands. Hij wil van het ene naar het andere concert rennen op zoek naar nieuwe bands ipv dagenlang opeengepakt te zitten voor hetzelfde hoofdpodium. Geen wonder dat festivals als Pukkelpop en Dour het steeds beter doen.

En geloof me, Herman Schueremans beseft meer dan ooit dat stilstaan achteruitgaan is. Hij wil groeien door extra podia aan te bieden, alleen heeft ie er de ruimte niet voor. In dat opzicht lijkt een verhuis naar Brustem (Sint-Truiden) een logische keuze : plaats genoeg, alles gegroepeerd op 1 terein ipv versnipperd over een aantal locaties én bovendien goed bereikbaar per spoor en autosnelweg (al heb ik daar mijn twijfels over).

Of het ooit tot die verhuis komt, zal de toekomst uitwijzen. Wel is duidelijk dat de komende jaren het een en ander gaat veranderen. De festivalganger zal er wel bij varen en da's maar goed ook.

De commentaren zijn gesloten.