tumblr analytics

10-05-11

Concert Jamie Woon @ Ancienne Belgique Brussel - 4 mei 2011 ( bespreking, setlist en youtube)

Jamie Woon studeerde af aan de Brit School en eindigde op 5 in de BBC "sound of 2011"-lijst na Jessie J, Anna Calvi, James Blake en The Vaccines. Kortom: hij heeft het in zich om uit te groeien tot een topper.

Ware het niet dat de man op dit moment redelijk schuw over komt en duidelijk podiumpresence mist. In de AB stond hij wat nwennig op het grote podium. Hij keek meer naar de grond dan naar het publiek. Jammer.

Maar muziek maken dat kan de man. Zijn stijl: R&B waarbij de zang primeert. Inderdaad, zijn stem is en blijft zijn uithangbord. Ongewoon zuiver klinkt hij en dat wist het publiek duidelijk te waarderen.

De sfeer was quasi perfect. Ik heb reeds concerten meegemaakt waar het geroesemoes van de zaal het hele optreden om zeep hielp, maar nu kon je bij momenten een speld horen vallen. Tussendoor volgde er steevast een denderend applaus.

Vooral het intieme kader was perfect. De AB zaal werd voor de gelegenheid met doeken gehalveerd en intieme led-lichtjes zorgden voor een ideale sfeer, wat Night Air een extra dimensie bezorgde. 

Resultaat: iedereen happy. én toen moest het hoogtepunt van de avond nog komen: een prive-gesprekje met enkele bandleden in het AB café. Sympathieke mensen !


Setlist:
1. Echoes 
2. Tmrw 
3. Blue Truth 
4. Shoulda 
5. Middle
6. Missing person
7. Spiral 
8. Gravity
9. Night air 
10. Spirits 

Bis:
11. Wayfaring stranger
12. Water front
13. Lady Luck

De commentaren zijn gesloten.