tumblr analytics

03-05-11

Concert The Subs + Teddiedrum ( depot Leuven - 28 april 2011 ) : review en setlist

Het nieuwe depot is niet echt een concertzaal waar je wild van wordt. De locatie is een oud schooltje. Je komt binnen in een lange gang met rechts en links de vroegere klaslokalen. De keuken is nu omgevormd tot bar, de toiletten zijn nog even vervallen als voorheen en de zaal zelf was vroeger refter of sporthalletje. Heel oud, tot op de naad versleten en redelijk klein. Niet echt gezellig, maar kom... zolang de muziek maar goed is zeker?

Voorprogramma die avond was Teddiedrum ofte Jason en Dijf, zeg maar de Stany Crets en Peter van den Begin van het vlaamse muziekwereldje. Twee (al dan niet bewuste) komieken, allebei getooid met porno-snor. Hun voornaamste kenmerk: ze meppen met drumsticks op teddy-beertjes (nvdr. vandaar ook de naam van de band). Dit levert aardige muziek op. Alleen jammer dat de klank in het depot niet je dat was en dat ET er letterlijk de brui aan gaf (no joke).

The subs dan... eveneens een bende prettig gestoorden die enkele jaren terug bekendheid verwierven door met een brommertje door een franse supermarkt te razen. Nu, twee cd's verder, scoren ze de ene hit na de andere. Genoeg materiaal voor een goedgevulde avond, zou je zo denken. Groot was dan ook onze verwondering toen de heren het na een uurtje voor bekeken hielden. Al moet gezegd worden dat we toen kletsnat en uitgeput waren van het vele dansen.

Voor de gelegenheid kwamen de heren het podium op getooid in een monniken-pij, de zwarte kap diep over hun hoofd getrokken. En wanneer de capes uitgaan, zien we dat Wiebe Loccufier op zijn buik het driehoekig logo van de band in tape geplakt heeft. Ook op de grond van de zaal een groot driehoek: het zou dienstdoen - zo bleek later - als hulpmiddel voor de foto voor de hoes van de nieuwe single. Wij als publiek mochten daarin figureren. Hoera!

De setlist was een kopie van die van eerdere shows en ook de fantasietjes tussendoor kenden we al van vroeger. Frontman Jeroen de Pessemier die tijdens 'bang bang bang' op de stelling van de spots klom. De zaal die tijdens 'Bring back that noise' in een zwarte en witte kant gesplitst wordt. Er ontstaat een gangpad zodat de frontman tot achteraan kan snellen. Ook het podium was trouwens mooi in n zwarte kant en witte kant opgedeeld. Zelfs de instrumenten hadden een gepaste kleur!

'Fuck that shit' werd massaal meegebruld, maar het was vooral wachten op 'face of the planet' en 'pope of dope'. Een finale die zorgde voor een collectief orgasme!

Enig minpunt: het had gerust wat langer mogen duren...


Setlist:
1. Hannibal
2. The fuck song
3. Mitshubitchi
4. Don't stop
5. Kiss my trance
6. Bang Bang Bang
7. Decontrol
8. Fuck that shit
9. The hype
10. Pope Jam
11. Bring back that noise
12. Face of the planet
13. The pope of dope

21:33 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the subs, subs, teddiedrum, concert, setlist, depot, leuven, 2011 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.