tumblr analytics

15-04-11

CD : Foo Fighters - Wasting light (2011 - bespreking)

foo fighters, wasting lightOp papier zag het er allemaal indrukwekkend uit : hardste Foo Fighters album ooit, opgenomen in een garage, back to the roots, samenwerking met Krist Novoselic, Pat Smear en Butch Vig ...

De teaser die de band de wereld instuurde, tesamen met White Limo - een nummer met indrukwekkende clip - deed ons watertanden. Het kon niet meer mislopen. Of toch?

De marketingcampagne had zijn werk gedaan want het album zit nu in onze CD-speler. Mission accomplished. Wat overblijft: een mini-kater.

Het begint allemaal heel knallend. 'These are my last words' schreeuwt Dave Grohl. Wat volgt is een indrukwekkend Bridge Burning, gevolgd door single Rope en White Limo. Voeg daarbij dear rosemary en Arlandria en je hebt het beste van de plaat gehad.

Zeggen dat dit album een ode is aan het debuutalbum "Watershed" is ronduit gelogen. Dit is géén garage- of rock-plaat, maar wel een stadionrock of popalbum. Het is een mengelmoes van hard en vloeiend, rock and roll en pop.

Grohl weet als geen ander hoe hij een nummer moet schrijven. Gitaarintro hier, catchy refrein daar, een sausje van leuke lyrics erover en klaar is kees. Business as usual, mainstream en radiovriendelijk. Op zich niks verkeerds mee, alleen had ik het anders verwacht.

Dit album is een referentie naar al het vorige werk, het beste van de Foo Fighters verzameld op 1 CD. Want begrijp me niet verkeerd : als een onbekende groep met zulk een album zou zijn afgekomen, hadden we het de hemel ingeprezen. Alleen liggen de verwachtingen bij de Foofies een stuk hoger. Bovendien hadden we gehoopt dat ze zich weer meer als grunge-band zouden gaan profileren. Moeten ze zelf maar niet lopen verkondigen dat dit een garagerock album is !!!

Tracklist :
Bridge Burning (4:47)
Rope (4:19)
Dear Rosemary (4:27)
White Limo (3:23)
Arlandria (4:28)
These Days (4:59)
Back & Forth (3:52)
A Matter of Time (4:36)
Miss the Misery (4:33)
I Should Have Known (4:16)

14:09 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foo fighters, wasting light |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.