tumblr analytics

05-04-11

Concert Cee Lo Green (Gnals Barkley) + Ebony Bones (Trix Antwerpen 3 april 2011)

Laten we deze bespreking even beginnen met een speciale vermelding voor het voorprogramma: Ebony Bones ofte een bende rare vogels, vreemde snuiters, gekke pieten. En dat mag je letterlijk nemen, want front zangeres Ebony Thomas gedroeg zich als een pronkende pauw, terwijl de achtergrondzangers - compleet met valse snavels - zich voortbewogen als een stelletje kraaien. Ook muzikaal was dit een amusant optreden dat een deel van het publiek tot bewegen aanzette.

Cee Lo Green dan. We kennen de man voornamelijk door zijn samenwerking met Danger Mouse in Gnarls Barkley. Hij scoorde er ondermeer de hit 'Crazy' mee. Ook solo nu lijkt hij dat succes over te doen. Wie kent er niet 'Fuck you' (een liedje dat in puriteins Amerika 'forget you' noemt) waarmee hij een tijdje terug de hitlijsten bestormde? En toch was het concert niet uitverkocht. Of de afwezigen ongelijk hadden? Tsja...

Het podium bestond voor de gelegenheid uit een grote open ruimte vooraan waardoor Cee Lo vrijelijk kon bewegen. De bandleden werden daardoor opzij gedrumd. Die bandleden waren trouwens allemaal vrouwen die - zo leek het toch - omwille van hun borstomvang waren geselecteerd ipv hun muzikale kwaliteiten. Voor de gelegenheid waren ze gehuld in strakke tijgerpakjes...

Cee Lo zelf is een imposante verschijning die een boel overtollig gewicht met zich mee sleurt. Het zweet gutste daardoor van zijn gezicht en herhaaldelijk moest de man naar adem happen. Verwonderlijk trouwens dat een zwarte man van om en bij de 100 kilo zo'n piepstemmetje heeft. Dat stemmetje kwam het best tot zijn recht bij de up-tempo nummers.

Selah Sue - die op de plaat in het duet 'please' te horen is - was er ondanks alle verwachtingen niet bij. Problemen tijdens de onderhandelingen, luidt het officieel. Jammer!

Over het algemeen was het best een leuk concert. Sommige nummers - voornamelijk aan het begin van de set - klonken welliswaar ronduit slecht, maar het enthousiasme van Cee Lo en de vele hits maakten veel goed. Het publiek amuseerde zich en deed uitbundig mee.

Conclusie: Leuk maar kort. Het concert duurde slechts iets langer dan een uur.

( een setlist hebben we nog niet )

De commentaren zijn gesloten.