tumblr analytics

31-03-11

Concert The Kills, Trix Antwerpen ( 29 maart 2011 ) - Setlist, filmpjes en bespreking

Alison Mosshart speelt samen met Jack White in the dead weather. Samen hebben ze al twee cdtjes uit. Jamie Hince is druk doende door zijn nakend huwelijk met Kate Moss. Vandaar dat ik me niet echt had verwacht aan een nieuwe CD én tour. En zie, prompt mocht de Trix in Antwerpen hen als eerste in een lange rij ontvangen voor een exclusieve showcase.

Het werd een kort maar krachtig optreden. Het verbaasde me dat twee enkelingen met enkel n beatdrum en twee gitaren zo'n sound kunnen voortbrengen. Alison heeft een wondermooie stem en Jamie speelde alsof zijn leven ervan afhing. Hij hanteerde zijn gitaar als een heus machinegeweer. Toch vroeg ik me af of die twee wel goed met elkaar kunnen opschieten. Ze stonden letterlijk redelijk ver van elkaar.

De setlist bestond uit een mix van oud en nieuw materiaal. De meeste songs kwamen uit de nieuwe CD blood pressure die officeel pas volgende week uit komt, maar nu al te beluisteren is via de officiele website.

"My heart is a beating drum" bijvoorbeeld is een meesterwerkje dat zo indrukwekkend klonk dat het "URA fever" (een van de vorige singles) deed verbleken. Ik heb de indruk dat de nieuwe plaat een stuk volwassener is.En als we dan toch kritiek moeten geven: de overgang tussen de verschillende nummers was rommelig (that's rock and roll baby), de sound was bij momenten té heftig en luid (moet je maar doen met zijn tweetjes en NEE: stop die vergelijking met the White stripes) en het optreden zelf was veel te kort (een bevestiging van het feit dat het een fantastische gig was).

Conclusie: lang geleden dat we ons zo goed geamuseerd hadden.

Setlist :
No Wow
Sour Cherry
Future Starts Slow
Heart Is A Beating Drum
Kissy Kissy
U.R.A. Fever
DNA
Baby Says
Tape Song
Satellite
You Don’t Own The Road
Cheap and Cheerful

bis :
Pots And Pans
Fried My Little Brains

13:29 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the kills, kills, concert, setlist, trix, 2011, mosshart, jamie, hince |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.