tumblr analytics

19-03-11

Concert Hercules and love affair, Botanique Brussel (6 maart 2011)

Even voorstellen: Hercules and love affair is een band van meisjes die liever jongens waren en jongens die liever meisjes zijn... Wie er lesbisch, homo of bi is, vrouw of man, daar heb je het raden naar. En die verwarring zorgt voor de nodige spanning en een uniek sfeertje.


Het concept: 3 androgyne types, noch man noch vrouw. Kimp Foxman is een Hawais lesbische clubuitbaatster, Shaun Wright een zwarte man die zich kleedt als een oosterse koningin en Aerea Negrot een Venezolaanse zanger(es) die veel wegheeft van een travestiet. Op de achtergrond achter de mengtafels: het brein Andy Butler en "veteraan" Mark Pistel.

De show lijkt op een house party in een obscure New Yorkse club. De drie zangeressen schuiven, dollen, huppelen en zwiepen over het podium. De muziek gaat vrij netjes in elkaar over. Het lijkt allemaal zo op elkaar, hoor ik mijn schatje mompelen.

Maar het enthousiasme van de frontdames werkt aanstekelijk en als halfweg het concert 'Showing out (Get Fresh at the Weekend)' van Mel & Kim door de boxen dreunt, huppelt heel de zaal dolhappy mee. Het echte leuks is voor het einde van de show. Single "my house" en tophit "blind". Dit keer zonder gastvocalist Anthony maar daarom niet minder goed gebracht.Conclusie: een show die ik me nog lang zal herinneren.

De commentaren zijn gesloten.