tumblr analytics

11-03-11

Concert Stromae, Ancienne Belgique Brussel ( 4 maart 2011 ) - Bespreking en setlist

Ik had me Stromae anders voorgesteld: een verlegen ventje dat stokstijf op het podium zijn ding deed. Niks van dat alles! Stromae is een jong (25) artiest die weet hoe hij zijn publiek moet entertainen. Zijn muziek straalt levensvreugde uit en de nummers worden professioneel aan elkaar gepraat.


Stromae dus... een belgische zanger met Rwandese roots. Hij zingt op een vrolijke manier over het dagdagelijkse leven met een ruwe stem die me aan Jacques Brel doet denken. Vrij simpele en daarom herkenbare teksten.

Voorstellen hoeven we hem niet meer, want de man is ver uit de populairste belgisch artiest in het buitenland. Hitsingel 'Alors on danse’ hoor je tegenwoordig overal ter wereld. Tot in de woestijn en/of tot op de hoogste bergtoppen, om het een beetje overdreven voor te stellen :). En die grote belg vereerde ons met een concert in de Ancienne Belgique!

Voeg de combinatie tophits en klein zaaltje tesamen en je weet dat je letterlijk een explosief avondje krijgt. Een feestje waarbij er vrolijk gedanst en meegezongen werd. Lang geleden dat de AB zo bruiste !

Het was een show die af was. Zo bestond het decor uit een heuse huiskamer die ook dienst deed als projectiescherm. De muzikanten waren gehuld in een zwart pak met bolhoed en leken uit een of ander surrealistisch schilderij ontsnapt te zijn.


Het werd een concert vol hoogtepunten. Je zou haast vergeten dat de man nog maar 1 cd uit heeft (nvdr: Cheese). Opmerkelijk was het gastoptreden van Arno in een leuke house-versie van 'putain putain'. De man zag er wel niet al te best uit stond te wankelen op zijn benen. Ook leuk: de alternatieve versie van 'Alors on dance'. Dit maal onder begeleiding van een symfonisch orkest op een groot beeldscherm.

Kortom: iemand waar we nog heeeel veel van gaan horen.


FICHE :
Concert: Stromae
Locatie: Ancienne Belgique, Brussel
Datum: 4 maart 2011

SETLIST:
Bienvenue chez moi
Summertime
Te quiero
Peace or Violence
Dodo
Silence
House’llelujah
Rail de musique
Alors on danse
Putain Putain
Je cours
Cheese

Bis: Alors on danse (reprise).

16:04 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stromae, setlist, gig, ab, brussel, concert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.