tumblr analytics

07-03-11

Concert Hurts, Ancienne Belgique - 1 maart 2011 (bespreking & setlist)

Enkele maanden na hun passage in de Botanique, staan de heren van Hurts er weer, ditmaal in het grotere ancienne belgique. Ook nu weer was het een aangename verrassing. Nochtans leek het concert enorm veel op dat van enkele maanden terug. Maar ook toen hadden we niet echt iets negatiefs te melden.

Zanger Hutchcraft zag er ook nu weer piekfijn uit. Net als toen waren we onder de indruk van zijn zangkwaliteiten, al vonden we het jammer dat de achtergrondzanger er dit keer niet bij was. Zijn opera versie van 'Verona' bezorgde ons in de Botanique kippenvel.

Ander verschilpunt: de lichteffecten en videofragmenten die aan de show waren toegevoegd. Wat mij betreft waren ze perfect misbaar en niet echt een bijkomende troef.

De setlist vertoonde opvallend veel gelijkenissen. Hoewel praktisch de hele debuutcd ‘Happiness' de revue passeerde, was het een vrij kort optreden. Het is en blijft wachten op een tweede album.

Hoogtepunten van een geslaagd concert: eerste hoogtepunt 'Wonderful life', een schitterend gezongen 'devotion', de Kylie Minogue-cover Confide in me, afsluiter 'Illuminated' en een wondermooi 'Better than love' als bisnummer.

Set list:
Unspoken
Silver lining
Wonderful life
Happiness
Blood, tears & gold
Evelyn
Sunday
Mother nature
Verona
Devotion
Confide in me
Stay
Illuminated
Bis :
Better than love

Fiche :
Band(s): Hurts (bezoek onze artiestenpagina)
Datum: 01 Mar 2011
Locatie: AB Brussel

13:17 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hurts, ancienne belgique, concert, ab |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.