tumblr analytics

31-12-10

2010, een korte terugblik...

Terwijl op de radio de top 100 allertijden nog maar eens dezelfde songs laat horen. Terwijl we ongeduldig wachten op een heus feestmaal vanavond en het vuurwerk verlangt om afgestoken te worden, buiten de sneeuw langzaam aan het verdwijnen is, kijken wij terug op het voorbije jaar.

Nee, geen top 30 dit keer, want dan vergeet ik gegarandeerd de allerbeste singles. Gewoon een overzichtje dat rechstreeks uit mijn onderbuik afkomstig lijkt te zijn. 2010 was voor mij het jaar van de concerts. Nog nooit heb ik op een jaar zoveel optredens gezien en even belangrijk: het was praktisch altijd een leuke ervaring. Zo heb ik de 'New Young Pony Club' leren kennen, dook ik samen met 'the Van Jets' de backstage in en kreeg ik tranen in mijn ogen bij het horen van 'band of skulls'. 'The national' kreeg eindelijk de waardering die het verdiende en 'kings of leon', 'editors' en consoorten bevestigden hun status. Ik kreeg mijn jeugdhelden 'iron maiden' nog eens te zien. I loved it. 'Mumford and sons' schitterden op Pukkelpop en 'Rammstein' en 'Muse' deden hetzelfde op Werchter. Niet te vergeten: 'Prince' op Werchter boutique, 'U2' in Brussel en 'Guns and roses' in het sportpaleis. 'Gorillaz' kozen ons landje uit voor een uniek concertje... een heleboel bands en toch heb ik de indruk dat ik een boel gemist heb.

2010 was hét jaar van 'Lady Gaga'. De vervangster van Madonna, zeg maar.

2010 is ook het jaar waarin de beatles eindelijk via iTunes te koop zijn. Niet dat we daarop zaten te wachten. Net als op die digital remastered ouwe shit. Nee, dan liever nieuwe nu nog onbekende bands. Muzikanten die passioneel met hun ding bezig zijn. Bands die staan te popelen om door te breken. We zullen er in het nieuwe jaar weer bij zijn en zullen er uitvoerig over berichten.

Rest me enkel nog jullie een schitterend 2011 toe te wensen !!!

15:52 Gepost door Epic in Special | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.